Τα πιο δημοφιλή φαγητά της Ρωσίας

-

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Η Ρωσία, μία μαγική χώρα με μακρά παράδοση στην Ιστορία και τις Τέχνες, μοιράζεται ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία. Η πανέμορφη χώρα αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μέγεθος χώρα της Γης, έχει πρωτεύουσα τη Μόσχα και συνολική έκταση 17.098.246 χλμ2. Ως χώρα, η Ρωσία υπήρξε μέλος της Ένωσης των Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ) από τις 30 Δεκεμβρίου του 1922 μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου του 1991, όπου έγινε ανεξάρτητο κάθε κράτος που την αποτελούσε.Αχανής χώρα με μακρά παράδοση στην τέχνη, τη λογοτεχνία και τέχνες όπως ο χορός, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον επισκεπτών από κάθε μέρος της Γης. Και ενώ οι περισσότεροι τη γνωρίζουν για το κλασικό μπαλέτο, τον Ντοστογιέφσκι και τους συνθέτες κλασικής μουσικής, αγνοούν και τη πλούσια μαγειρική της παράδοση.

Ας δούμε μερικά από τα πιο δημοφιλή φαγητά της Ρωσίας.

Pirozhki: Και όμως, τα πιροσκί που οι περισσότεροι αγαπούν έχουν ως χώρα προέλευσης τη Ρωσία. Αγαπημένη συνταγή με αφράτη μαγιά και κύριο συστατικό το ζυμάρι, η οποία περιέχει συνήθως κιμά ή λαχανικά. Τηγανίζονται σε μεγάλη ποσότητα λαδιού και καταναλώνονται ζεστά.

Paskha: Διάσημο κέικ της Ρωσίας το οποίο προετοιμάζεται σε Ανατολικές Ορθόδοξες χώρες και αποτελείται από τροφές που απαγορεύονται για κατανάλωση την περίοδο της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής. Οι τροφές αυτές μπορεί να είναι τυρί, βούτυρο, αυγά, κρέμα, μπαχαρικά, φρούτα αποξηραμένα και μπαχαρικά. Το κέικ προετοιμάζεται, σύμφωνα με την παράδοση, την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σούπα Μπορς: Η διάσημη σούπα λαχανικών της Ρωσίας, ίσως το διασημότερο πιάτο της, μία σούπα με πολιτιστική και γαστριμαργική αξία. Διάσημη για το κόκκινο χρώμα της, αφού αποτελείται κυρίως από παντζάρια, η Μπορς συχνά περιέχει και τοματοπολτό με αποτέλεσμα να αποκτά ένα πιο πορτοκαλί χρώμα. Η συγκεκριμένη σούπα δέχεται πολλές παραλλαγές και πειραματισμούς από εθνικές κουζίνες και διάσημους μάγειρες παγκοσμίως, αν και η παραδοσιακή πρόταση της Ρωσίας είναι ανυπέρβλητη.

Shashlyk: Και όμως, έχει και η Ρωσία τα δικά της σουβλάκια τα οποία σε ποιότητα και σε γεύση δεν υστερούν από τα δικά μας. Αποτελούνται, συνήθως, από αρνί ή από χοιρινό/μοσχάρι με ανάμεικτο αρνί. Οι Ρώσοι τα ψήνουν στα κάρβουνα και τα συνοδεύουν με σαλάτα ή ψητά λαχανικά, τα οποία απογειώνουν τη γευστική εμπειρία.

Μοσχάρι Στρογγανόφ: Είναι μία γευστική πρόταση η οποία σερβίρεται πλέον στα περισσότερα εστιατόρια της Ευρώπης. Και όμως, η καταγωγή αυτού του πιάτου προέρχεται από τη Ρωσία και αποτελείται από μοσχάρι μαριναρισμένο με μπαχαρικά που το συνοδεύει μανιτάρια και κρεμμύδια και για το τέλος ρίχνεται επάνω του μία παχύρευστη σάλτσα από γιαούρτι.

Pelmeni: Μοιάζουν με μικρά ραβιόλια με λεπτή ζύμη, τα οποία οι Ρώσοι τα βράζουν σε ζωμό λαχανικών ή κρέατος και στα οποία προσθέτουν ψάρι, κιμά ή λαχανικά. Σερβίρονται με διάφορες σάλτσες, σος από γιαούρτι ή απλή σάλτσα ντομάτας.

Okroshka: Ακόμα μία διάσημη σούπα της Ρωσίας, η οποία υπάρχει στα περισσότερα σπίτια όλης της χώρας. Αποτελείται κυρίως, από ωμά λαχανικά όπως φρέσκο κρεμμυδάκι και αγγούρι. Οι Ρώσοι προσθέτουν ακόμα πατάτες που τις έχουν βράσει, αλλαντικά όπως λουκάνικο ή bologna(αλλαντικό που μοιάζει με μορταδέλα) ή κρέας. Τη σερβίρουν, συνήθως, με σάλτσα γιαουρτιού. Το όνομα της προέρχεται από το ρήμα крошить (σπάω)

Άλλος ένας λόγος να αγαπήσεις τη Ρωσία, η κουζίνα της!

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ