Νέα ρακέτα Wilson Ultra 100 V3.0: ένα τενιστικό υπερόπλο

-

Μετά από ένα χρόνο κυκλοφορίας της νέας ρακέτας Wilson Ultra 100, τη δοκιμάσαμε ξανά ξανά και μείναμε ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, ακολουθεί αναλυτική παρουσίαση των τεχνικών χαρακτηριστικών, καθώς και των δυνατοτήτων της, ώστε να γίνει κατανοητό πώς μπορεί να απογειώσει το παιχνίδι σας η τελευταίας τεχνολογίας αυτή ρακέτα.

Η Wilson Ultra 100 V.3 είναι το τρίτο μοντέλο της σειράς Ultra, η οποία χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη δύναμη που δίνει στα χτυπήματα, καθώς και την ευκολία στο χειρισμό. Η τρίτη έκδοση, διατηρεί μεν κάποια από τα χαρακτηριστικά των προκατόχων της, όπως η δύναμη, αλλά παράλληλα είναι και το πιο διαφορετικό από τα τρία μοντέλα. Η κύρια διαφορά του είναι ότι έχει σαφώς καλύτερο έλεγχο και σταθερότητα, και έτσι αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό κοντρόλ και δύναμης. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά παρακάτω πώς ακριβώς επιτυγχάνεται αυτό, καθώς και όλα τα υπόλοιπα:

Κοντρόλ/Δύναμη: Το εξαιρετικό κοντρόλ της Wilson Ultra 100 V.3 θα σας βοηθήσει να μειώσετε σε μεγάλο ποσοστό τα λάθη σε όλα τα χτυπήματα και να είστε πραγματικά “βράχος” στη base line και στο φιλέ. Η σταθερότητα αυτή οφείλεται: 1) στο ενσωματωμένο Perimeter Weighting System, το οποίο απορροφάει την ένταση και μειώνει σημαντικά τους κραδασμούς, μην επιτρέποντας επίσης να γλιστράει η λαβή καθόλου κατά το χτύπημα. 2) Το μεγαλωμένο κατά 3,5mm sweet spot με τον ειδικό σχεδιασμό του πλαισίου, το οποίο συμβάλλει στη σταθερότητα και τη δύναμη, αφού το μπαλάκι έχει μεγαλύτερη επιφάνεια για να έχει καλή απόκριση, ακόμα και αν δε βρει ακριβώς στο κέντρο του πλέγματος 3) Τη γεωμετρία ανεστραμμένης ισχύος Power Rib, και το βάρος της ρακέτας να είναι περισσότερο κατανεμημένο στο πάνω μέρος του κεφαλιού.

Ας δούμε τι ακριβώς σημαίνει το τελευταίο, ότι δηλαδή το βάρος είναι αισθητό στην κεφαλή και όχι στο λαιμό της ρακέτας, όπως ισχύει για άλλες πολλές ρακέτες. Πρώτον, η ρακέτα έχει πιο βαριά αίσθηση από ότι ζυγίζει, και μεγαλύτερο βάρος αιώρησης, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολη στο χειρισμό από την προηγούμενη Wilson Ultra 100 Countervail. Από την άλλη όμως, υπάρχει αισθητά καλύτερο κοντρόλ στο swing μας, διότι προτού κάνουμε το χτύπημα και έρθει η μπάλα σε επαφή, η ρακέτα δεν “φεύγει” από μόνη της. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να ελέγξουμε σχεδόν απόλυτα το πόσο δύναμη θέλουμε να βάλουμε, την κατεύθυνση και το ύψος της τροχιάς της μπάλας, καθώς επίσης και να έχουμε πολύ καλύτερο timing.

Με άλλα λόγια, για να γίνει πιο κατανοητό, υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος της ταχύτητας του swing στην αρχική κυκλική κίνηση. Αυτό με τη σειρά του μας επιτρέπει να κάνουμε εύκολα είτε μεγάλα swing με το forehand, είτε και πολύ μικρά swing τελευταίας στιγμής, ανάλογα με την περίσταση. Έτσι για παράδειγμα, σε χτυπήματα με μικρά swing, όπως το βολέ και το slice, η ρακέτα είναι ιδανική για καθαρές και αιχμηρές μπαλιές. Ακόμα, μεγάλη βελτίωση στον έλεγχο θα δούνε όσοι παίζουν backhand με το ένα χέρι, το οποίο είναι εκ φύσεως ένα χτύπημα με πιο δύσκολο κοντρόλ, αφού “οπλίζουμε” κάπως σαν σφεντόνα, και επομένως χρειάζεται το τέλειο timing.

Η reverse έκδοση

Flat/Spin: Η γεωμετρία της ρακέτας την καθιστά να έχει εξαιρετική ανταπόκριση σε χτυπήματα flat, ενώ το να δημιουργήσουμε spin γίνεται λίγο πιο δύσκολο, εξαιτίας του αυξημένου βάρους αιώρησης που αναφέραμε προηγουμένως. Η ρακέτα δηλαδή δεν ευνοεί τόσο την κίνηση του χεριού από κάτω προς τα πάνω για μεγάλο spin, αλλά αυτό μπορεί να εξισορροπηθεί σε σημαντικό βαθμό με ένα πλέγμα που είναι αρκετά φιλικό προς το spin.

Επίπεδο δυσκολίας: Η Wilson Ultra 100 V.3 δεν συνίσταται για αρχάριους παίχτες, καθότι είναι πιο δύσκολη και απαιτεί κάποια στοιχειώδη τεχνική στα χτυπήματά μας. Απευθύνεται λοιπόν σε τουλάχιστον μεσαίου επιπέδου παίχτες, μέχρι και σε πολύ προχωρημένους. Παίχτες που δεν έχουν υψηλή τεχνική ή έχουν ευαισθησίες και τραυματισμούς στα χέρια, συνίσταται να επιλέξουν μαλακές και ελαφριές χορδές, όπως π.χ. το πλέγμα Volkl Cyclone Tour, πλεγμένο στα 23 κιλά και κάτω. Έτσι, θα γίνει αισθητά πιο ξεκούραστη η αίσθηση και πιο εύκολο να πετύχετε πιο δυνατά χτυπήματα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Όπως και τα δύο προηγούμενα μοντέλα, η ρακέτα ζυγίζει άπλεχτη 300 γρ., με εμβαδόν κεφαλιού 100sqin, και τύπο πλέξης 16x19. Το βάρος αιώρησης ανέρχεται στα 320 γρ.

Επαγγελματίες παίχτες που την χρησιμοποιούν: Μαρία Σάκκαρη, Gael Monfils, Kei Nishikori, Borna Coric κ.α.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ