“Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πάντα συμβουλές, το μόνο που χρειάζονται είναι ένα χέρι για να κρατηθούν”, Μικρός Πρίγκηπας

-

Γράφει η Μαρία Μαυρουδή

Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πάντα συμβουλές· μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται είναι ένα χέρι για να κρατηθούν, ένα αυτί να τους ακούσει και μια καρδιά που μπορεί να τους καταλάβει” Mικρός Πρίγκηπας

Όλοι έχουμε κάνει λάθη στη ζωή μας. Όλοι έχουμε βρεθεί είτε σε ένα προσωπικό ή οικονομικό αδιέξοδο. Νιώθουμε τη θλίψη να μας πνίγει, το θυμό να μας συντροφεύει και την απόγνωση να μας καταπλακώνει την ψυχή. Το τελευταίο που επιδιώκουμε εκέινη την ώρα να μας συμβεί είναι να έχουμε τους φίλους ή τους συγγενείς μας να μας βομβαρδίζουν με συμβουλές του τύπου:”Εγώ σου τα έλεγα”, “Εγώ στη θέση σου”… Λόγια που εκείνη την ώρα ούτε είμαστε σε θέση να ακούσουμε, αλλά ούτε να τα αναλύσουμε και να κατανοήσουμε τον πραγματικό λόγο που τα ακούμε και σε τι πραγματικά θα μας χρησιμεύσουν.

Όποιο λάθος έγινε είτε ηθελημένα είτε χωρίς να το θέλουμε έγινε. Αρκετές οι τύψεις που ενδεχομένως μας ταλαιπωρούν και δεν είναι σωστό ανάμεσα σ’ αυτές να προστεθεί και η ντροπή που θα νιώθουμε όταν ακούμε το κήρυγμα ακόμα και από το αγαπημένο μας πρόσωπο. Παρόλο που οι συμβουλές δίνονται για καλό σκοπό για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος, είναι στιγμές που δεν τις έχουμε ανάγκη.

Εκείνο που ανακουφίζει την ψυχή μας σε ανάλογες περιπτώσεις είναι μία ζεστή αγκαλιά η οποία θα είναι διάπλατα ανοιχτή για να κρύψει μέσα της κάθε στενοχώρια και πόνο . Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι γύρω σου υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι να σε κρατήσουν από το χέρι και παρέα να περάσατε όλες τις εύκολες αλλά παράλληλα και τις δύσκολες στιγμές της ζωής σου. Σε ανάλογες καταστάσεις αυτό που χρειάζεσαι είναι ένας καλός ακροατής.

Ένα έμπιστο πρόσωπο που θα έχει πάντοτε διαθέσιμη την ακοή του για να ακούσει προσεχτικά. Χωρίς να ασκήσει κριτική. Εσύ απλά θα ανοίξεις την καρδιά σου και εκεί θα ακούει. Και μην ξεχνάς ότι μπορεί καλύτερα να σε νιώσει εκείνος που καταβάλλει προσπάθειες να μπει στην ίδια θέση με τη εσένα. Εκείνος με την χρυσή καρδιά, την οποία έχει εκπαιδεύσει κατάλληλα για να αγαπάει τρυφερά και να καταλαβαίνει χωρίς περιττά λόγια και χωρίς σχόλια.

Έτσι λοιπόν είτε βρεθείς εσύ είτε κάποιο δικός σου πρόσωπο σε μία δύσκολη στιγμή σκέψου ότι δεν χρειάζονται συμβουλές. Κλείσε τα μάτια και φέρε μπροστά σου τη μορφή του ξανθού αγοριού ονομαζόμενος Μικρός Πρίγκιπας, ο οποίος έχει την καλή διάθεση να σε διδάξει τόσα πολλά και κυρίως να σε βοηθήσει απλώσεις το χέρι σου για να κρατήσεις τον άλλο. Να ανοίξεις καλά τα αυτιά σου για να ακούσεις όλα όσα έχει ανάγκη να σου πει, και το κυριότερο να σε βοηθήσει ν’ αφήσεις χώρο στην καλύτερη θέση της καρδιάς σου για να τον βάλεις μέσα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ