Οδοιπορικό – Μαγικά Χριστούγεννα στα Τρίκαλα

-

Γράφει η Σταματούλα Κυριακίδου

Τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, είναι ένας από τους διασημότερους προορισμούς για Χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις! Στην πραγματικότητα είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός για όλο τον χρόνο. Όμως τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από το 2011 έχουν συνηφαστεί κατά πολύ με την Χριστουγεννιάτικη περίοδο. Ο λόγος; Από το 2011 κάθε χρόνο (έως και πέρυσι) και για σαράντα περίπου ημέρες, από τα τέλη του Νοεμβρίου έως τις αρχές του Ιανουαρίου, λειτουργεί ο Μύλος των Ξωτικών.

Ο Μύλος των Ξωτικών είναι το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας μας και ελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αλλά και από Βαλκανικές χώρες.

Μαγικά Χριστούγεννα στον Μύλο των Ξωτικών!

Το θεματικό αυτό πάρκο βρίσκεται στο πολύ όμορφο πάρκο Ματσόπουλου το οποίο εκτός από μεγάλη έκταση διαθέτει και ποτάμι, κάνοντας την ατμόσφαιρα ακόμα πιο όμορφη. Μέσα στο πάρκο βρίσκεται και ο μύλος Ματσόπουλου, αρχιτεκτονικό και βιομηχανικό μνημείο του 19ου αιώνα, ο οποίος μετατρέπεται σε κεντρικό κτίριο δράσης του πάρκου. Μέσα σε όλη την έκταση του πάρκου στήνεται ολόκληρη η γιορτή, κάθε χρόνο με διαφορετική θεματική προσέγγιση των Χριστουγέννων.

Η διαφορά του Μύλου των Ξωτικών από άλλες παρόμοιες διοργανώσεις, έγκειται στο ότι είναι πάρκο και όχι αγορά. Ένα ακόμα πολύ θετικό στοιχείο του Μύλου είναι η δωρεάν είσοδος, αλλά και οι δωρεάν δράσεις για όλους, με παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές σχολείων με το κεντρικό θέμα δράσης να αλλάζει και αυτό κάθε χρόνο.

Ο ποταμός που διασχίζει την πόλη στολίζεται κάθε χειμώνα φυσικά, με χιλιάδες κόκκινα φύλλα να ομορφαίνουν τις όχθες του.

Η ΠΟΛΗ:

Εκτός όμως από το Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο υπάρχουν και άλλα όμορφα πράγματα να δει κανείς στα Τρίκαλα. Μία από τις ομορφιές της πόλης είναι ότι την διασχίζει ο ποταμός Ληθαίος, ο οποίος είναι παραπόταμος του Πηνειού. Το γεφυράκι που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, το οποίο ενώνει τη μία όχθη του ποταμού με την άλλη, είναι ίσως το πιο πολυφωτογραφισμένο σημείο της πόλης, αφού όποιος επισκέπτεται τα Τρίκαλα σίγουρα θα στηθεί να βγάλει μία φωτογραφία εκεί.

Τα Χριστούγεννα, το γεφυράκι αυτό, το οποίο είναι ίσως και το πιο χαρακτηριστικό σημείο της πόλης, στολίζεται με χιλιάδες λαμπιόνια, καθώς επίσης και οι όχθες του ποταμού, αλλά και τα δέντρα που βρίσκονται κατά μήκος στις όχθες, με αποτέλεσμα, όποιος περάσει από εκεί μετά τη δύση του ηλίου να εντυπωσιάζεται από το πανέμορφο φωτισμένο, χριστουγεννιάτικο τοπίο.

Η κεντρική γέφυρα στολισμένη με χιλιάδες λαμπιόνια

Τα Χριστούγεννα όλη η πόλη είναι πλημμυρισμένη από κόσμο κάθε ηλικίας, γονείς με παιδιά, νεολαία, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους. Σε όλη την πόλη υπάρχουν παντού μαγαζιά όπου μπορείτε να ψωνίσετε με την ψυχή σας, καφετέριες και κάθε λογής φαγάδικα. Δυστυχώς όμως αν και ο αριθμός των χώρων εστίασης είναι αρκετά μεγάλος, ιδιαίτερα κατά την κορύφωση της εορταστικής περιόδου, ο αριθμός των επισκεπτών είναι τόσο μεγάλος που ορισμένες φορές το να βρεις ένα χώρο να ζεσταθεί και να ξαποστάσεις μπορεί να αποτελέσει άθλο. Η καλύτερη λύση λοιπόν είναι να κάνει κανείς προηγουμένως κράτηση σε κάποιο μαγαζί.

Εδώ θα ήθελα να κάνω ένα προσωπικό σχόλιο και να αναφέρω ότι για τους γονείς που διαθέτουν καροτσάκι με μωρό, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Τα μαγαζιά είναι τόσο γεμάτα και τα τραπεζάκια τόσο κοντά το ένα με το άλλο που πραγματικά είναι σχεδόν αδύνατο να χωρέσει ένα παιδικό καροτσάκι μέσα.

Κεντρικός πεζόδρομος αγοράς των Τρικάλων με τις χαρακτηριστικές ομπρέλες

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ- ΕΚΔΡΟΜΕΣ:

Θα ήταν κρίμα να φύγει κανείς από τα Τρίκαλα χωρίς να έχει επισκεφθεί έστω μερικά από τα μνημεία της πόλης όπως το Ασκληπιείο της αρχαίας Τρίκκης, το Βυζαντινό Κάστρο, το Τζαμί του Οσμάν Σαχ ή το κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Επίσης, η πόλη διαθέτει και αρκετά μουσεία όπως το Λαογραφικό Μουσείο, το Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο, ή το Μουσείο Ιεράς Μητροπόλεως.

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Τρίκαλα ως βάση για να επισκεφθείτε και άλλα όμορφα μέρη αυθημερόν, τα οποία βρίσκονται σε σχετικά μικρή χιλιομετρική απόσταση. Κάποια από αυτά είναι η πόλη της Καλαμπάκας, τα μοναδικά Μετέωρα, η Πύλη με το εντυπωσιακό ποτάμι και το πανέμορφο πράσινο τοπίο, η πόλη της Ελάτης και το χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι, εάν φυσικά είστε τυχεροί και υπάρχει χιόνι κατά την περίοδο της επίσκεψής σας!

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ