Διακοπές σε camping: Tα οφέλη του και tips για αρχάριους

-

Γράφει η Μαίρη Κάντα

«Θα κάνουμε διακοπές σε camping φέτος το καλοκαίρι », μου είπε η παρέα μου και γέλασα δυνατά. Σκέφτηκα πως αστειευόντουσαν. Επέμεναν και αποφάσισα να τους ακολουθήσω. Πίστευα πως θα επέστρεφα στο σπίτι μετά από λίγες ώρες. Μα τελικά έφυγα από εκεί μόλις μία μέρα πριν λήξει η καλοκαιρινή μου άδεια. Όσα έζησα ήταν μαγευτικά. Μία υπέροχη εμπειρία που θα την θυμάμαι σε όλη μου την ζωή.

Τα πλεονεκτήματα των διακοπών στο camping είναι πολλά και παρουσιάζονται στις παρακάτω γραμμές.

  1. Χαμηλό οικονομικό κόστος: Ποιος δεν θα ήθελε να κάνει διακοπές χωρίς να ξοδεύει πολλά; Το camping σας προσφέρει ακριβώς αυτό. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μία περιουσία σε ένα ακριβό δωμάτιο ξενοδοχείου. Κατασκηνώστε στη φύση και παρατείνετε περισσότερο τις μέρες ξεγνοιασιάς.

  2. Το camping βελτιώνει τον ύπνο: Εάν υποφέρετε από αϋπνία, θα ωφεληθείτε από ολιγοήμερες διακοπές σε μία σκηνή. Θα ξυπνάτε μόλις ανατέλλει ο ήλιος και θα κοιμάστε κάτω από το φως του φεγγαριού. Θα απέχετε από το τεχνητό φως του σπιτιού και της πόλης και θα επαναφέρετε εύκολα το ρολόι του οργανισμού σας.

  3. Θα βρεθείτε στην φύση: Η διαμονή στο camping μπορεί να σας απαλλάξει από το έντονο στρες της καθημερινότητας και από τις αρνητικές σκέψεις. Θα αυξηθεί η σεροτονίνη, η ορμόνη της καλής διάθεσης και θα βελτιωθεί η συγκέντρωσή σας.

  4. Το camping βοηθά στο digital detox: Συνδυάστε τις διακοπές με ένα διάλειμμα από την τεχνολογία. Έτσι θα αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στους φίλους και στην οικογένειά σας.

  5. Θα γυμναστείτε αρκετά κατά την διάρκεια των διακοπών στο camping. Κάντε πεζοπορία, τρέξιμο, ποδηλασία ή ένα θαλάσσιο σπορ. Θα αυξηθεί ο καρδιακός ρυθμός, η ροή του αίματος και θα χάσετε γρηγορότερα βάρος.

  6. Το camping αυξάνει την αυτογνωσία: Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας μας στερούν την γνώση του εαυτού μας. Η ηρεμία που προσφέρει η σκηνή στην φύση, σας βοηθά να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας.

  7. Θα γνωρίσετε νέα άτομα: Η επιστροφή στην καθημερινότητα δεν θα είναι τόσο μελαγχολική, αν γνωρίζετε πως το επόμενο καλοκαίρι θα ξαναδείτε τους φίλους που αποκτήσατε στο camping.

Εάν πειστήκατε αρκετά και αποφασίσατε να κάνετε διακοπές σε camping για πρώτη φορά, ακολουθούν μερικές συμβουλές:

  1. Επιλέξτε το μέρος όπου θα κάνετε camping: Πηγαίνετε σε ένα μέρος που δεν είναι πολύ μακριά. Τα μεγαλύτερα ταξίδια είναι για πιο έμπειρους κατασκηνωτές. Ως αρχάριος, ίσως το πρώτο βράδυ συνειδητοποιήσετε πως δεν είναι οι ιδανικές, για εσάς, διακοπές. Ή ίσως υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τον εξοπλισμό.

  2. Δημιουργήστε λίστα με όσα θα χρειαστείτε: To camping απαιτεί σωστή οργάνωση. Γράψτε σε ένα χαρτί όλα τα απαραίτητα και ελέγξτε το λίγο πριν φύγετε από το σπίτι.

  3. Επιλέξτε προσεκτικά τον εξοπλισμό: Σε κάθε σκηνή αναγράφεται η χωρητικότητα της, μα δεν υπολογίζονται οι αποσκευές που έχουν οι κατασκηνωτές. Έτσι, σκεφτείτε πόσα άτομα θα την χρησιμοποιήσουν και προσθέστε άλλο ένα. Λόγου χάρη, αν είστε τρεις φίλοι, διαλέξτε μια σκηνή χωρητικότητας τεσσάρων ατόμων. Επίσης, διαλέξτε igloo γιατί στήνεται πιο εύκολα. Βεβαιωθείτε πως είναι αδιάβροχη.

  4. Δοκιμάστε τον εξοπλισμό, πριν πάτε στο camping: Ελέγξτε αν λειτουργεί σωστά και στήστε την σκηνή. Αν δυσκολευτείτε την πρώτη φορά, επαναλαμβάνετε την διαδικασία μέχρι να συνηθίσετε.

  5. Αποφασίστε για τα γεύματά σας: Σκεφτείτε πόσα γεύματα θα έχετε καθημερινά και αγοράστε τα τρόφιμα μία ημέρα πριν να πάτε στο camping. Αποφύγετε σνακ που είναι ευαίσθητα σε υψηλές θερμοκρασίες.

  6. Ακολουθήστε τους κανόνες του χώρου κατασκήνωσης: Μην πετάτε σκουπίδια στο περιβάλλον, μη μιλάτε δυνατά τις ώρες κοινής ησυχίας και μην περπατάτε ανάμεσα στις σκηνές των άλλων κατασκηνωτών.

  7. Προσέξτε την ασφάλεια των προσωπικών αντικειμένων: Όταν φεύγετε από το χώρο του camping, πάρτε μαζί σας τα αντικείμενα αξίας που έχετε.

Τι χρειάζεται να πάρετε μαζί σας στο camping:

  • έξτρα πασαλάκια για την σκηνή: Θα την σταθεροποιήσουν, εάν υπάρχει δυνατός αέρας,

  • μαξιλάρι ύπνου, υπνόσακο και υπόστρωμα,

  • φορητό ψυγείο,

  • φακούς και πολλές μπαταρίες ή λάμπες φωτισμού με υγραέριο,

  • power bank και φορτιστές κινητού,

  • φαρμακείο με γάζες, βαμβάκι, οξυζενέ, ιώδιο, αντισηπτικό, οινόπνευμα, αλοιφή για τσιμπήματα, παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντισταμινικά, θερμόμετρο και εντομοαπωθητικά.

  • Σπαστές καρέκλες και τραπεζάκι για να κάθεστε έξω από την σκηνή,

  • πιάτα, ποτήρια, πιρούνια μιας χρήσης,

  • χαρτί υγείας, σακούλες σκουπιδιών,

  • γκαζάκι,

  • ανοιχτήρι κονσέρβας,

  • μαγιό, σαμπουάν, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, σαγιονάρες, πετσέτες θαλάσσης και μπάνιου, αντηλιακό, καπέλο, σεντόνια, καλλυντικά, βιβλία, επιτραπέζια, ρακέτες, φορητά ηχεία, φωτογραφική μηχανή,

  • μπουφάν, μπλούζες με μακριά μανίκια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λοιπον Δημητρη, επειδη εκανα 12 χρονια camping σας δινω κατι απο την εμπειρια μου. Υπαρχει ενα ειδικο σχοινι που το βαζεις με πασαλακια γυρω απο την σκηνη και δεν περναει τιποτε μεσα απο ζουζουνια, σκορποιους, σαυρες κλπ. 2} στο φαρμακειο πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να υπαρχει ενεση με ορο για τσιμπημα απο φιδι. Εγω μεγαλωσα 2 παιδια απο 2 και 3 χρονων στη σκηνη, ειχα βεβαια οργανωθει με πετρογκαζ για μαγειρεμα ψυγειο που δουλευε με αεριο η ρευμα η με την μπαταρια του αυτοκινητου. Παντως το συνηστω ανεπιφυλακτα να κανουν ολοι camping ειναι η μεγαλυτερη εμπειρια για διακοπες. Πηγαινα στις Ροβιες στη βορεια Ευβοια.

  2. Και κατι συμπληρωματικο μην αφηνετε κουτια με γαλα εξω και να τα πετατε μακρια γιατι το γαλα τραβαει τα φιδια παρα πολυ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ