8 απίστευτα περίεργοι θάνατοι σπουδαίων αρχαίων Ελλήνων!

-

Γράφει η Ε.Α.

Στην αρχαία Ελλάδα, το να πεθάνει κανείς ήσυχα στον ύπνο του, ήταν κάτι σπάνιο. Συνήθως, οι περισσότεροι θα πέθαιναν ηρωικά σε μία μάχη, θα σέρνονταν από άρματα, θα βασανίζονταν από ασθένειες, ή θα δολοφονούνταν. Ποιος θα φανταζόταν όμως ότι οι τρόποι με τους οποίους γνωστές προσωπικότητες πέθαναν, θα ήταν τόσο ασυνήθιστοι και παράξενοι που τους καθιστούν σχεδόν γελοίους.

Ας δούμε μερικούς από τους πιο περίεργους θανάτους της αρχαιότητας:

  1. Ο Χρύσιππος πέθανε από τα γέλια

Ο Χρύσιππος, ένας από τους κορυφαίους φιλοσόφους της εποχής, ήταν γνωστός για την αλαζονεία και το διεστραμμένο χιούμορ του. Ένα χιούμορ που «σκότωνε» κόσμο, και που, όπως απεδείχθη, σκότωσε και τον ίδιο, κυριολεκτικά. Μία μέρα, ο Χρύσιππος είδε ένα γαϊδουράκι να προσπαθεί να φάει σύκα και, θεωρώντας το αστείο, σκέφτηκε να μεθύσει το ζώο με κρασί. Ένα μεθυσμένο γαϊδουράκι που έτρωγε σύκα, του φάνηκε τόσο ξεκαρδιστικό, που δεν μπορούσε να σταματήσει να γελάει, και τελικά πέθανε.

  1. Ο Δράκων πέθανε από ασφυξία με… ρούχα

Ο σκληρός νομοθέτης Δράκων, γνωστός για τα Δρακόντεια μέτρα του, ήταν ένας άνθρωπος που πίστευε ότι η κλοπή λάχανων έπρεπε να τιμωρείται με θάνατο. Παρόλα αυτά, όμως, ο κόσμος τον λάτρευε πολύ. Τόσο πολύ, που, τελικά, τον σκότωσε. Όταν ο Δράκων βρέθηκε στο θέατρο της Αίγινας, τα πλήθη των οπαδών του, άρχισαν, πανηγυρικά, να του ρίχνουν τα ρούχα και τους μανδύες τους. Τελικά, τον σκέπασαν και ο Δράκων, κάτω από ένα βουνό ρούχων και το βάρος τους, πέθανε από ασφυξία. Η αγάπη, κάποιες φορές, μπορεί κυριολεκτικά να σκοτώσει.

  1. Ο Ηράκλειτος καλύφθηκε με κοπριά και τον έφαγαν τα σκυλιά

Ο μεγάλος φιλόσοφος Ηράκλειτος, έπασχε από υδρωπικία(οίδημα στο δέρμα) και οι γιατροί του είπαν πως δεν υπάρχει θεραπεία. Έτσι, βρήκε έναν παράδοξο τρόπο να απαλλαγεί από την ασθένεια, καλύπτοντας τον εαυτό του με κοπριά αγελάδας και αγνοώντας τους γιατρούς. Πέρασε, λοιπόν μία ολόκληρη μέρα ξαπλωμένος κάτω από τον ήλιο, γεμάτος κοπριά, πιστεύοντας ότι θα τον γιατρέψει για κάποιο λόγο. Όταν ξύπνησε, το στρώμα της κοπριάς, που τον σκέπαζε, ήταν τόσο παχύ και κολλώδες, που δεν μπορούσε να σηκωθεί. Τελικά, έμεινε εκεί αβοήθητος, μέχρι που άγρια σκυλιά τον κατασπάραξαν ζωντανό.

  1. Ο Θουκυδίδης πέθανε ενώ… έγραφε

Ένας από τους πιο σημαντικούς ιστορικούς της αρχαιότητας, ήταν ο Θουκυδίδης, γνωστός για τη συγγραφή της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου. Παρόλο που συμμετείχε στον πόλεμο, κατηγορήθηκε για το ότι δεν προστάτεψε την πόλη της Αμφίπολης, με αποτέλεσμα να τον στείλουν εξορία για 20 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της εξορίας, κατάφερε να συγγράψει τα ιστορικά του έργα, μέχρι που του επιτράπηκε να γυρίσει στην πατρίδα του. Ανυπόμονος ο Θουκυδίδης, ξεκινάει το ταξίδι της επιστροφής, αλλά τελικά δολοφονείται στον δρόμο. Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για το τι έγινε ακριβώς, αλλά φημολογείται, ότι κάποιος τον δολοφόνησε στη διαδρομή, ενώ ο ίδιος έγραφε μία πρόταση – που δεν ολοκλήρωσε ποτέ.

Διαφημιστείτε στην ιστοσελίδα μας!! Κάντε κλικ εδώ: https://www.ligoapoola.gr/2021/10/04/diafimisteite-stin-istoselida-mas/

  1. Ο Πύρρος πέθανε από ένα… κεραμίδι στο κεφάλι

Ο θρυλικός στρατιωτικός, Πύρρος, ήταν ένας γενναίος και δυνατός άνδρας, που πολέμησε ηρωικά και ρίσκαρε τη ζωή του, πολλές φορές. Το γεγονός ότι πέθανε, λοιπόν, από ένα κεραμίδι, που του έριξε μία γριούλα, είναι τουλάχιστον, αστείο. Κατά τη διάρκεια της μάχης του Άργους, ένας άνδρας χτύπησε με το δόρυ του τον Πύρρο. Ο Πύρρος, τότε, στράφηκε σε εκείνον, αλλά δεν ήξερε ότι η μάνα του άνδρα αυτού, παρακολουθούσε τη μάχη από μία στέγη. Η μάνα, μη θέλοντας ο Πύρρος να βλάψει τον γιο της, του έριξε ένα κεραμίδι. Το κεραμίδι έπεσε στο κεφάλι του και τον αποτελείωσε.

  1. Ο Αρριχίων νίκησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όντας… νεκρός

Ο Αρριχίων ήταν γνωστός αθλητής στους αγώνες Παγκρατίου, οι οποίοι ήταν κάτι σαν τα σύγχρονα MMA. Άνθρωποι πάλευαν μεταξύ τους, χωρίς κανόνες, ενώ οι ηττημένοι, στο τέλος, κατέληγαν σοβαρά τραυματισμένοι ή νεκροί. Όταν, λοιπόν, στους αγώνες, ο αντίπαλος του Αρριχίωνα τον έπιασε με κεφαλοκλείδωμα και κόντευε να τον αποτελειώσει, ο προπονητής του του φώναξε να μην τα παρατήσει. Ο Αρριχίων, ενθαρρυμένος, κατάφερε να πιάσει τον αντίπαλο από τον αστράγαλο και τον νίκησε. Μέχρι να τερματιστεί ο αγώνας, όμως, και να αναδειχθεί νικητής, είχε, ήδη, πεθάνει. Παρόλα αυτά, στέφθηκε Ολυμπιονίκης, και έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος νεκρός που κέρδισε σε αγώνες.

  1. Ο Αισχύλος πέθανε από χελώνα στο κεφάλι

Ο Αισχύλος, ένας από τους μεγαλύτερους τραγικούς ποιητές, είχε, τελικά, και… τραγικό τέλος. Όταν το μαντείο του είπε ότι θα πεθάνει από ένα χτύπημα από τον ουρανό, εκείνος έζησε τη ζωή του, περιμένοντας κάποιον θεό να τον χτυπήσει με κεραυνό. Αντί αυτού, μία χελώνα έπεσε στο κεφάλι του. Όταν ήταν στη Σικελία, πέταγε από πάνω του ένας αετός, ο οποίος πέρασε το καραφλό κεφάλι του Αισχύλου για βράχο, οπότε πέταξε πάνω του την χελώνα-θήραμα για να σπάσει το κέλυφός της. Το μόνο που έσπασε, τελικά, ήταν το κεφάλι του Αισχύλου, ο οποίος βρήκε το τραγικό και λίγο αστείο τέλος του.

  1. Ο Εμπεδοκλής έπεσε σε ηφαίστειο για να γίνει αθάνατος

Ο Εμπεδοκλής, ένας από τους σημαντικότερους αρχαίους φιλοσόφους, έδωσε ένα αδιανόητο και αν μη τι άλλο θεαματικό τέλος στη ζωή του. Στα έργα του, πολλές φορές, αναφερόταν στον θάνατο ως «ο μέγας εκδικητής», και στην προσπάθειά του να κατακτήσει την αθανασία, βρήκε ότι η θερμότητα είναι ο φορέας της ζωής. Έτσι, σκέφτηκε ότι το καλύτερο μέρος για να καταφέρει να μείνει αθάνατος είναι η φωτιά του ηφαιστείου. Φόρεσε λοιπόν τα καλά του, κάλεσε 80 άτομα να βλέπουν, και απλά έπεσε μέσα στο ηφαίστειο της Αίτνας! Για πολλούς έμεινε στην ιστορία, ως ένας ματαιόδοξος και ανόητος τρελός, οπότε, υπό μία έννοια, η μνήμη του έμεινε αθάνατη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Πύρρος δεν πέθανε απ’ το κεραμίδι που του έριξε η μητέρα ενός Αργείτη στρατιώτη στον οποίο ετοιμαζόταν να επιτεθεί. Απλώς λιποθύμησε απ’ το χτύπημα κι έπεσε απ’ το άλογό του, κι όσο ήταν λιπόθυμος τον βρήκαν δύο αντίπαλοι στρατιώτες του Μακεδόνα βασιλιά Aντίγονου και τον αποκεφάλισαν, τη στιγμή που είχε αρχ΄ίσει να συνέρχεται.
    http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus%3Atext%3A2008.01.0134%3Achapter%3D34%3A

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ