Health alert: 8 φαινομενικά αθώες συνήθειες που βλάπτουν την υγεία μας

-

Λίγο ή πολύ, όλοι μας ξέρουμε ποιες είναι οι πιο βλαβερές συνήθειες για την υγεία μας, όπως η ανθυγιεινή διατροφή, το κάπνισμα, η καθιστική ζωή και η έλλειψη ύπνου και σωματικής άσκησης. Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες καθημερινές συνήθειες, οι οποίες ενώ φαίνονται αθώες, πολύς κόσμος αγνοεί ότι αποτελούν κίνδυνο για την υγεία μας.

Ας δούμε λοιπόν κάποιες από αυτές και πώς μας βλάπτουν:

1. Σταυρώνουμε συχνά τα πόδια μας: Μια συνήθεια που την έχουν κυρίως οι γυναίκες, όταν κάθονται, η οποία όμως δυστυχώς προκαλεί αυξημένη πίεση του αίματος στην περιοχή των ποδιών. Αυτό με τη σειρά του είναι κακό για συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων που πάσχουν από διάφορες παθήσεις, όπως διαβήτη και υπέρταση, αλλά και για όλους μας. Οι πιέσεις που προκαλούνται από το συχνό σταυροπόδι, μπορεί να δημιουργήσουν σταδιακά κιρσούς και ευρυαγγείες στα πόδια. Αν θέλετε λοιπόν να σταυρώσετε τα πόδια σας, συνίσταται να το κάνετε στο ύψος των αστραγάλων και όχι των γονάτων.

2. Δεν πλένουμε το πρόσωπό μας: To πρόσωπό μας μαζεύει πάρα πολλά βακτήρια, ιδρώτα και σκόνη κατά τη διάρκεια της ημέρας, και γι’ αυτό συνίσταται να το πλένουμε ιδανικά πριν κοιμηθούμε, εκτός από όταν ξυπνάμε.

3. Μπλοκάρουμε το φτέρνισμα: Κάποιοι άνθρωποι έχουν το συνήθειο να κρατάνε μέσα τους το φτέρνισμα κλείνοντας τη μύτη τους, για να μην ενοχλήσουν τους γύρω τους. Αυτό όμως μπορεί να ιδιαίτερα βλαβερό, καθώς η μεγάλη πίεση μεταφέρεται στα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου, των ματιών, του λαιμού και του στήθους. Έτσι, υπάρχει ένα μικρό ρίσκο να υποστούν βλάβη τα η μύτη μας, ο φάρυγγας, η περιοχή του στήθους, ο εγκέφαλος, ή ακόμα και να γίνει ρήξη του ακουστικού τυμπάνου. Η ταχύτητα άλλωστε του φτερνίσματος μπορεί να φτάσει τα 160 χιλιόμετρα την ώρα, οπότε μιλάμε για μεγάλες πιέσεις.

4. Τρώμε πριν κοιμηθούμε: Τρώγοντας λίγο πριν κοιμηθούμε, αυξάνουμε το ρίσκο συμπτωμάτων γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, πέρα ότι ευνοεί την παχυσαρκία. Γι’ αυτό και συνίσταται να έχουμε φάει περίπου 3 με 4 ώρες πριν πέσουμε για ύπνο.

5. Ανάβουμε συχνά κεριά: Τα κεριά δημιουργούν μια ευχάριστη ρομαντική ατμόσφαιρα στο σπίτι, αλλά πολλά από αυτά είναι φτιαγμένα από τοξικές ουσίες, όπως η παραφίνη. Οι επιπτώσεις στη υγεία μας από τη συχνή εισπνοή είναι μεγάλες, καθώς αυτή συμβάλει στην εμφάνιση άσθματος, ζημιάς στους πνεύμονες, καρκίνου και αναπνευστικών προβλημάτων. Επιλέξτε αντ’αυτού κεριά φτιαγμένα από φυσικές ουσίες.

6. Δεν έχουμε αρκετό αερισμό όταν βάφουμε τα νύχια μας: Παρομοίως, η εισπνοή του βερνικιού που είναι μία ουσία γεμάτη με τοξίνες, μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικά και νευρολογικά προβλήματα, ναυτία, και καρκίνο. Γι’ αυτό και πρέπει πάντα να έχουμε ανοιχτά παράθυρα και πόρτες από όπου θα μπαίνει αρκετός αέρας.

7. Κάνουμε μπάνιο πολύ συχνά: Οι άνθρωποι της καθαριότητας θα είναι απόλυτοι με το που το ακούσουν αυτό, αλλά τα πολύ συχνά ντους είναι κακά για την υγεία του δέρματος. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό, ειδικά το καυτό, σκοτώνει και πολλά από τα υγιή βακτήρια εκτός από τα βλαβερά, και επίσης αφαιρεί τα έλαια του δέρματος που το προστατεύουν. Έτσι, αυτό οδηγεί σε ξηρότητα ή ερεθισμό του δέρματος, αλλεργικές αντιδράσεις, ενώ τα κακά ξένα βακτήρια μπορούν πιο εύκολα να το διαπεράσουν. Αν νιώθετε ότι θέλετε να κάνετε μπάνιο οπωσδήποτε κάθε μέρα, τότε θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να κάνετε με πιο χλιαρό νερό, και επίσης μικρότερης διάρκειας.

8. Χρησιμοποιούμε το στεγνωτήρα αέρος για τα χέρια σε δημόσιες τουαλέτες: Σύμφωνα με έρευνα, οι στεγνωτήρες που φυσάνε θερμό αέρα, φυσάνε παράλληλα βακτήρια κάθε είδους στα χέρια μας και το πρόσωπό μας, αυξάνοντας τον κίνδυνο μολύνσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ