Βόλτα στα 10 πιο ωραία πάρκα και άλση της Αθήνας

-

Η Αθήνα, πέρα από τις αμέτρητες επιλογές για βόλτα, διαθέτει και δεκάδες πάρκα και άλση που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε δήμο της. Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα και να απολαύσετε λίγο πράσινο και φύση, επιλέξαμε 10 από τα πιο ωραία πάρκα της πρωτεύουσας που μπορείτε να επισκεφθείτε:

1. Εθνικός κήπος:

Από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου μπορείς να απολαύσεις την βόλτα σου στον Εθνικό κήπο, που βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Διαθέτει τεχνητές λίμνες, πλούσια βλάστηση και περιφραγμένες εκτάσεις με ζώα, ενώ οι διαδρομές που μπορείς να ακολουθήσεις είναι ατελείωτες. Υπάρχει επίσης χώρος με γρασίδι για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον αθηναϊκό ήλιο.

2. Πάρκο Ελευθερίας:

gtp.gr

Βρίσκεται ακριβώς πάνω στην Βασιλίσσης Σοφίας, την πολυσύχναστη αυτή κεντρική λεωφόρο. Σε αυτό το παρκάκι συγκεντρώνονται άνθρωποι όλων των ηλικιών για να απολαύσουν στα γρήγορα έναν καφέ στο γρασίδι, χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθούν σχεδόν καθόλου από το κέντρο της πόλης. Υπάρχει και καφε- εστιατόριο στο εσωτερικό του.

3. Πάρκο Αντώνη Τρίτση:

The main lake seen from the shore near the caffee.

Από τα πιο γνωστά μεγάλα πάρκα της Αθήνας, στο Ίλιον. Μέσα του κρύβει μία λίμνη με πάπιες, χήνες και κύκνους, αλλά και χελώνες να τριγυρνούν. Μπορείς να το επισκεφτείς και μόνος και να απολαύσεις το τρέξιμό σου, αλλά και με παρέα κάνοντας πικ νικ ή απλά μια βόλτα στην εξοχή.

4. Δάσος(Κτήμα) Συγγρού:

Το μεγαλύτερο και πιθανότατα ομορφότερο πάρκο της Αθήνας που θυμίζει εντελώς εξοχή, βρίσκεται στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι. Με έκταση 950 στρεμμάτων, είναι ιδανικά για περπάτημα, βόλτα με το σκύλο σας, και χαλάρωση. Η ποικιλία σε βλάστηση και το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, θα σας κάνει να νομίζετε ότι πήγατε εκδρομή σε κάποιο μέρος της επαρχίας. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

5. Άλσος Πουλάκη:

Πολύ όμορφο και ευάερο πάρκο με μεγάλη άπλα, που βρίσκεται στην ήσυχη Φιλοθέη. Ιδανικά για να πάτε να αράξετε με την παρέα σας στα παγκάκια και να πάρετε λίγο καθαρό αέρα, μακριά από τη βαβούρα της πόλης. Ανθίζει εντυπωσιακά με πανέμορφα λουλούδια την άνοιξη. Διαθέτει επίσης και υπαίθρια όργανα γυμναστικής.

6. Αττικό Άλσος:

Σε πανοραμικό σημείο με φανταστική θέα, βρίσκεται στο Γαλάτσι στα σύνορα με Ψυχικό, στα Τουρκοβούνια. Εδώ θα βρείτε πολλά μονοπάτια για περπάτημα, κυλικείο, παιδική χαρά, γήπεδα τένις, ποδοσφαίρου και μπάσκετ, θερινό κινηματογράφο και το cafe-restaurant Zafiro με θέα πιάτο την Αθήνα.

7. Άλσος Βεΐκου:

Επίσης στο Γαλάτσι στη Λεωφόρο Βεΐκου, βρίσκεται ένα από τα καλύτερα πάρκα της Αθήνας. Καταπράσινο με γρασίδι παντού, μονοπάτια, αλλά και εγκαταστάσεις για πολλές δραστηριότητες, δεν του λείπει τίποτα. Είναι κατάλληλο για περπάτημα, ποδήλατο, τρέξιμο, πικνικ και χαλάρωση. Διαθέτει επίσης γήπεδα τένις, κλειστό γυμναστήριο, κολυμβητήριο, θεατράκι, καφετέρια, και θερινό σινεμά.

8. Άλσος Παπάγου:

Γνωστό κυρίως λόγω του καφε-εστιατορίου “Piu Verde”. Κάτω από τα ψηλά δέντρα και τον ίσκιο, με τεχνητή λιμνη και γεφυράκι, ακριβώς μέσα στη φύση, το Verde είναι σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα μέρη για καφέ σε όλη την Αθήνα. Το πάρκο βέβαια αν το εξερευνήσετε έχει επίσης γλυκύτατα μονοπατάκια για περπάτημα, παγκάκια, παιδική χαρά και γήπεδο τένις.

9. Πάρκο Σταύρος Νιάρχος:

snfcc.org

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πάρκα της Αθήνας με φοβερή αρχιτεκτονική, που επισκέπτεται καθημερινά πολύς κόσμος. Ενδείκνυται τόσο για βόλτες, αλλά και για ποδήλατο, αφού διαθέτει ποδηλατοδρόμο μήκους 2,5 χιλιομέτρων. Μία αληθινή όαση με ποικιλία σε φύση και βλάστηση, και πάλι μόλις μία ανάσα από την πόλη. Το πάρκο διαθέτει και υπαίθρια όργανα γυμναστικής, ενώ επίσης λαμβάνουν χώρα πολλά events και εκδηλώσεις.

10. Άλσος Νέας Σμύρνης:

neasmyrnilive.gr

Τέλος, άλλος ένας πνεύμονας πρασίνου στα νότια προάστια, ένα από τα πιο ωραία πάρκα της πόλης είναι αυτό της Νέας Σμύρνης. Πλούσιο σε πεύκα, κυπαρίσσια, μουριές, χαρουπιές και άλλα, διαθέτει επίσης όργανα γυμναστικής και αναψυκτήριο. Το καλοκαίρι γίνονται επίσης συναυλίες, παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές κ.α.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ