7+1 τέλεια μέρη για κυριακάτικη βόλτα στην Αθήνα

-

Γράφει η Δέσποινα Γεώργα

O καιρός στην Αθήνα συχνά προσφέρεται για μια βόλτα στην φύση ή αν έχεις και λίγο παραπάνω διάθεση για προετοιμασία, γιατί όχι και για ένα πικ-νικ κάτω από τα δέντρα και τον ήλιο. Οι Αθηναίοι τα Σαββατοκύριακα ξεχύνονται στα μέρη που μπορείς να βρεις λίγο καθαρό αέρα και πράσινο και απολαμβάνουν τον καφέ τους, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις και τα απαραίτητα μέτρα. Πολλοί προορισμοί προσφέρονται και για περπάτημα με τα ποδήλατα για τους περισσότερο αθλητικούς.

Εμείς, λοιπόν, πήραμε το καρό μας τραπεζομάντηλο, το καφεδάκι μας και τα αθλητικά μας παπούτσια και ανακαλύψαμε τα μέρη στην Αθήνα που είναι ιδανικά για μία κυριακάτικη βόλτα στην φύση.

Φιλοπάππου: Για όσους λατρεύουν το κέντρο της Αθήνας, ο λόφος του Φιλοπάππου βρίσκεται λίγα μόλις λεπτά από την καρδιά της πρωτεύουσας και είναι ιδανικός για έναν γρήγορο καφέ τόσο τα πρωινά με τον ήλιο όσο και τα απογεύματα για το ηλιοβασίλεμα. Η θέα της Ακρόπολης είναι μαγευτική, ενώ η διαδρομή για να φτάσεις περνά από τα ιστορικά στενά του κέντρου. Διαβάστε περισσότερα για το Λόφο εδώ.

Δάσος Τατοϊου: Λίγο περισσότερο απομακρυσμένο από την Αθήνα βρίσκεται το δάσος Τατοϊου, τα πρώην βασιλικά κτήματα. Καλύπτει μια τεράστια έκταση, έχει διαδρομές ειδικές για πεζοπορία αλλά και για ποδηλασία, ενώ ο χώρος του προσφέρεται άνετα και για πικ-νικ στα ειδικά τραπεζάκια. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε και την πανέμορφη Λίμνη Μπελέτσι.

Πάρκο Σκοπευτηρίου Καισαριανής: Το πάρκο διασχίζεται από πλακόστρωτα δρομάκια που δημιουργούν διαδρομές για βόλτα προς πάσα κατεύθυνση. Διαθέτει άπλετο χώρο γκαζόν, γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά και παιδική χαρά στην είσοδό του, για τους μικρούς μας φίλους. Επίσης διαθέτει περιφραγμένη έκταση για όσους διαθέτουν κατοικίδιο.

Διαφημιστείτε στην ιστοσελίδα μας!! Κάντε κλικ εδώ: https://www.ligoapoola.gr/2021/10/04/diafimisteite-stin-istoselida-mas/

Άλσος Συγγρού: Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη λεωφόρο Κηφισίας σε τεράστια έκταση 950 στρεμμάτων στο Μαρούσι. Μακριά από την κίνηση των αυτοκινήτων, είναι γεμάτο γρασίδι και πεύκα, ιδανικό για μία σύντομη βόλτα ή για να ξεκουραστείτε με το βιβλίο και την μουσική σας στη σκιά κάποιου δέντρου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το Άλσος Συγγρού.

The main lake seen from the shore near the caffee.

Πάρκο Αντώνη Τρίτση: Πρόκειται για το πάρκο στο Ίλιον, το οποίο μέσα του κρύβει μία λίμνη με πάπιες, χήνες και κύκνους, αλλά και χελώνες να τριγυρνούν. Μπορείς να το επισκεφτείς και μόνος και να απολαύσεις το τρέξιμό σου, αλλά και με παρέα κάνοντας πικ νικ ή απλά μια βόλτα στην εξοχή.

gtp.gr

Πάρκο Ελευθερίας: Το Πάρκο Ελευθερίας βρίσκεται ακριβώς πάνω στη Βασιλίσσης Σοφίας, την πολυσύχναστη αυτή κεντρική λεωφόρο. Σε αυτό το πάρκο συγκεντρώνονται άνθρωποι όλων των ηλικιών για να απολαύσουν στα γρήγορα έναν καφέ κάτω από τον ήλιο, χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθούν σχεδόν καθόλου από το κέντρο της πόλης.

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Ένα από τα πιο γνωστά πλέον πάρκα στην Αθήνα που επισκέπτεται τακτικά και με πρόγραμμα πολύς κόσμος. Ενδείκνυται τόσο για βόλτες, αλλά και για ποδήλατο, αφού διαθέτει ποδηλατοδρόμο μήκους 2,5 χιλιομέτρων. Πρόκειται για μία μικρή όαση και πάλι μόλις μία ανάσα από την πόλη. Το πάρκο διαθέτει επίσης και υπαίθρια όργανα γυμναστικής.  https://www.snfcc.org/

Εθνικός κήπος: Από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου μπορείς να απολαύσεις την βόλτα σου στον Εθνικό κήπο, που βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Διαθέτει τεχνητές λίμνες και περιφραγμένες εκτάσεις με ζώα, ενώ οι διαδρομές που μπορείς να ακολουθήσεις είναι ατελείωτες. Υπάρχει επίσης χώρος με γρασίδι για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον αθηναϊκό ήλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΚΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Διαφημιστείτε στην ιστοσελίδα μας!! Κάντε κλικ εδώ: https://www.ligoapoola.gr/2021/10/04/diafimisteite-stin-istoselida-mas/

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ