10 σούπερ εξωτερικοί χώροι για καφέ και ποτό στο κέντρο της Αθήνας

-

Γράφει η Ε.Α.

Ήρθε το κατακαλόκαιρο, έπιασαν οι ζέστες κι εσύ ξέμεινες Αθήνα..αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να κάθεσαι στο σπίτι, αγκαλιά με το κλιματιστικό. Τι καλύτερο από το να απολαύσεις έναν καφέ ή ένα δροσιστικό κοκτέιλ σε μερικά από τα καλύτερα στέκια της Αθήνας; Επιλέξαμε λοιπόν κάποια από τα καλύτερα μαγαζιά με εξωτερικό χώρο για να περάσεις τις πιο ζεστές καλοκαιρινές μέρες και νύχτες. Μην τα χάσεις.

1. Anthropology

Αν σου αρέσει η ρομαντική, vintage διακόσμηση και η χαλαρή, ταξιδιάρικη μουσική, το Anthropology θα γίνει το στέκι σου. Με τη ζεστή και γλυκιά του ατμόσφαιρα και έναν γάτο που είναι μόνιμος θαμώνας, σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στην αυλή ενός φίλου σου. Το μαγαζί φημίζεται τον χειμώνα για την πιο ωραία ζεστή σοκολάτα που έχεις πιει ποτέ και το καλοκαίρι για τον τέλειο καφέ, τα κοκτέιλ του και την σπιτική του λεμονάδα. Ο εξωτερικός χώρος είναι επίσης ιδανικός για διάβασμα.

Λεωφ. Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 100, Ζωγράφου

2. Αμπάριζα

Με όμορφη, ζεστή ατμόσφαιρα και με rock, indie, soul και jazz μουσικές, το Αμπάριζα είναι ιδανική επιλογή για έξοδο, στην καρδιά της Αθήνας. Έχει εξαιρετικό καφέ και μεγάλη ποικιλία στα ποτά και τα cocktails, αλλά και επιλογές για πεντανόστιμο brunch (με φοβερά pancakes και croque madame) και δείπνο.

Λέκκα 14, Σύνταγμα

3. Six d.o.g.s

Ένας κλασικός και εναλλακτικός προορισμός, αν θες να απολαύσεις τον καφέ σου σε όμορφη αυλή, στην καρδιά του κέντρου. Καθώς κατεβαίνεις τα σκαλάκια του μαγαζιού, θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι στον Κήπο της Εδέμ. Σε μία τέτοια ατμόσφαιρα θα δοκιμάσεις έναν εξαιρετικό καφέ, τέλεια cocktails και νόστιμο, ethnic φαγητό. Στον χώρο γίνονται συχνά συναυλίες, πάρτι, παραστάσεις standup comedy κ.ά., γι’ αυτό είναι η ιδανική επιλογή για έξοδο με την παρέα σου!

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι

4. TAF (The Art Foundation)

Στα ιστορικά σοκάκια του Μοναστηρακίου της Αθήνας, σε ένα κτίριο νεοκλασικής αρχιτεκτονικής του 1870, βρίσκεται από το 2008 το TAF – ένας ιδιαίτερος και artistic εξωτερικός χώρος, με μία υπέροχη αυλή. Εκεί θα απολαύσεις καφέ, ποτό ή φαγητό και θα δεις εικαστικές εκθέσεις και διάφορα άλλα projects που διοργανώνονται κάθε τόσο. Είναι ο τέλειος συνδυασμός τέχνης και εστίασης!

Νορμανού 5, Μοναστηράκι

5. Urban Garden Bar

Το Urban Garden Bar είναι μία κουκλίστικη αυλή στο κέντρο της Αθηνας, με ζωγραφιές στους τείχους, πανδαισία χρωμάτων, ζωντάνια και τέλεια vibes που θυμίζουν Λατινική Αμερική. Θα θέλεις να μείνεις εκεί για πάντα, ενώ, αν δε σε πείσει ο εξωτερικός χώρος, θα σε πείσει ο τέλειος καφές και τα ποτά του, οι περουβιανές γεύσεις και η ωραία λάτιν μουσική.

Λεπενιώτου 19, Ψυρρή

6. The Underdog

Σε απόσταση αναπνοής από την Ακρόπολη στο κέντρο, βρίσκεται το Underdog, μία hip και μοντέρνα καφετέρια με απίστευτο χώρο και μεγάλο της ατού, την αυλή και τα εντυπωσιακά graffiti. Εκεί θα βρεις διάφορες βραβευμένες ποικιλίες καφέ από όλο τον κόσμο (μη χάσεις τον espresso tonic), τεράστια γκάμα σε μπύρες, εγχώριες και αλλοδαπές, ενώ το brunch του μαγαζιού είναι, επίσης, εξαιρετικό. Θα γίνει το νέο σου στέκι.

Ηρακλειδών 8, Θησείο

7. Πορτατίφ

Ένα πανέμορφο, vintage μαγαζί με αέρα γαλλικού bistro είναι το Πορτατίφ στο κέντρο της Αθήνας. Στην ατμόσφαιρά του διαχέεται ένας ρομαντισμός, ενώ τον χώρο ντύνουν οι απαλοί χρωματισμοί και η φινέτσα. Σε αυτό το όμορφο κλίμα θα πιεις εξαιρετικό καφέ και θα σου «σπάσουν τη μύτη» τα λαχταριστά χειροποίητα γλυκά του.

Σίνα 21, Κολωνάκι

8. Petite Fleur

Σε παρόμοια διάθεση κινείται και το Petite Fleur, μία αγαπημένη αλυσίδα cafe που από πολλούς χαρακτηρίζονται ως οι ομορφότερες καφετέριες της Αθήνας! Ξεκίνησε από το Κολωνάκι και έχει επεκταθεί στο Χαλάνδρι, το Παγκράτι, την Κηφισιά, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Η ατμόσφαιρα θυμίζει Παρίσι τη δεκαετία του ’20, με vintage και μπαρόκ διακόσμηση, ενώ αν είσαι και λάτρης της jazz θα το λατρέψεις. Έχει πολλές επιλογές σε καφέ, ποτό ή τσάι, ενώ φημίζεται για τα ροφήματα σοκολάτας και τα γλυκίσματά του.  https://www.petite-fleur.gr/

Ομήρου 44, Κολωνάκι

Πλατεία Ελευθερωτών 16, Χαλάνδρι

Αμύντα 1, Παγκράτι

Αγίων Θεοδώρων 4, Κηφισιά

9. Μπλε Παπαγάλος

Μία καφετέρια που σε μεταφέρει σε άλλη εποχή είναι ο Μπλε Παπαγάλος. Με μεγάλη αυλή και διακόσμηση που θυμίζει παλιά βίλα του ’50, δε θα θέλεις να φύγεις από εκεί. Υπό τους ήχους της swing, θα πιεις τέλεια κοκτέιλ «βαπτισμένα» με εξωτικά ονόματα παπαγάλων, εξαιρετικό καφέ, θα βρεις μεγάλη λίστα κρασιών και εγχώριας μπύρας και θα δοκιμάσεις πεντανόστιμο finger food.

Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο

10. Sensimilia Cafe Bar

Το Sensimilia είναι μία δροσερή επιλογή, με μία από τις πιο στιλάτες ταράτσες με θέα, για να απολαμβάνεις τις καλοκαιρινές σου νύχτες. Ζεστός και παρεΐστικος χώρος, με ethnic διακόσμηση και ήχους reggae-soul και afro μουσικής, ενώ αφιερώνονται και βραδιές σε ξένο και ελληνικό ροκ. Εκεί, θα πιεις έναν τέλειο καφέ το πρωί και ένα από τα καλύτερα κοκτέιλ που έχεις δοκιμάσει ποτέ το βράδυ!

Δουκίσσης Πλακεντίας 129, Πανόρμου(Αμπελόκηποι)

Διαφημιστείτε στην ιστοσελίδα μας!! Κάντε κλικ εδώ: https://www.ligoapoola.gr/2021/10/04/diafimisteite-stin-istoselida-mas/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ