Μυστική τοποθεσία: Εκδρομή στη Λίμνη Μπελέτσι, Ιπποκράτειος Πολιτεία

-

Ίσως όχι και τόσο μυστική πια, αλλά ούτε και γνωστή στο ευρύ κοινό, είναι  η λίμνη Μπελέτσι της Αττικής. Η λίμνη βρίσκεται βόρεια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στους πρόποδες της Πάρνηθας. Απέχει μόλις 35 χιλιόμετρα από την Αθήνα, πράγμα που την καθιστά την ιδανική κοντινή απόδραση για τα Σαββατοκύριακά σας. Πρόκειται για ένα πανέμορφο σκηνικό, το οποίο δεν θα συναντήσετε κάπου αλλού στην Αττική.

Μία λίμνη στην κυριολεξία μέσα στο πράσινο, η οποία περιβάλλεται από το βουνό και το δάσος της περιοχής, γεννώντας σας μονάχα συναισθήματα ηρεμίας και γαλήνης αντικρίζοντάς την. Παράλληλα, αποτελεί και σημαντικό υδροβιότοπο, αφού θα δείτε πάπιες, κύκνους, νεροχελώνες, ψαράκια και αποδημητικά πουλιά.

Ακόμα, υπάρχουν παγκάκια για κάτσετε με την ησυχία σας, καθώς και παιδική χαρά για τα παιδιά σας. Εναλλακτικά, αν επιθυμείτε μπορείτε να εξερευνήσετε την περιοχή, περπατώντας τα μονοπάτια που βρίσκονται στο πίσω μέρος στης λίμνης.

Η ιστορία της λίμνης ξεκινά από τη δεκαετία του 1970, οπότε και γίνονταν κάποια έργα στην περιοχή, και σύμφωνα με πηγές από τεχνικό σφάλμα δημιουργήθηκε η λίμνη. Η διάμετρός της είναι 130 μέτρα και το εμβαδόν της περίπου 7000 τ.μ., ενώ το βάθος της φτάνει τα 9 μέτρα.

Πώς θα φτάσετε στη λίμνη Μπελέτσι:

Υπάρχουν δύο επιλογές για να προσεγγίσετε οδικώς τη λίμνη. Είτε θα πάρετε την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και θα βγείτε στην πρώτη έξοδο μετά τα διόδια των Αφιδνών, είτε θα πάτε από την έξοδο της Βαρυμπόμπης, ακολουθώντας την οδό Τατοΐου. Στη συνέχεια, από όπου και να πάτε, θα πάρετε το δρόμο προς το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, και θα στρίψετε στην οδό Κίρκης.

Παρόλο που η πρώτη διαδρομή είναι πιο εύκολη, σας προτείνουμε τη δεύτερη που είναι και πιο παραμυθένια, αφού περνάει μέσα από το βουνό της Πάρνηθας. Επίσης, στο γυρισμό μπορείτε να το συνδυάσετε με φαγητό σε κάποια ταβέρνα με θέα, όπως ο Άγιος Μερκούριος.

Εκδρομή στην λίμνη Μπελέτσι συνίσταται για όλες τις εποχές του χρόνου, με την καθεμία να είναι και διαφορετική.

Πάρτε λοιπόν όλα τα απαραίτητα και περάστε μία ξέγνοιαστη Κυριακή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ