Καλοκαίρι & οικονομία, γίνεται;

-

Γράφει η Ζωή Τσουκαλά

Διανύοντας μερικούς από τους πιο όμορφους (για τους περισσότερους) μήνες του χρόνου, ξέγνοιαστοι και ανέμελοι, είμαστε και αποδεδειγμένα πιο… «ανοιχτοχέρηδες».

Και εννοείται! Το καλοκαίρι είναι για να χαλαρώσουμε, να ξεχαστούμε και να το ρίξουμε και λιγάκι έξω. Δε χρειάζεται όμως να το παρακάνουμε με τις σπατάλες. Υπάρχουν τρόποι που μπορούμε να περιορίσουμε τα έξοδα και έτσι, να μας βρει ο χειμώνας με «λιγότερες απώλειες».

Πώς μπορούμε λοιπόν να κάνουμε οικονομία χωρίς να χαλάσουμε την καλοκαιρινή ανέμελή μας διάθεση;

  • Ανοργάνωτες παραλίες

Τι πιο όμορφο από το ξέγνοιαστο, αυθόρμητο, ελληνικό καλοκαίρι; Βασικό του στοιχείο ο ήλιος και η θάλασσα! Δε χρειάζεται να τρέξουμε σε όλα τα beach bars της χώρας για να απολαύσουμε το μπάνιο μας. Υπάρχουν πολλές όμορφες ανοργάνωτες παραλίες, που η φύση δημιουργεί έναν πίνακα ζωγραφικής και η χαλάρωσή μας είναι αδιαπραγμάτευτη και… ανέξοδη!

  • Λιγότερα ψώνια

Γιατί να αγοράσεις ολόκληρη καινούρια γκαρνταρόμπα για τις καλοκαιρινές διακοπές ή / και για τις καλοκαιρινές βόλτες στην πόλη; Αφού όλοι ξέρουμε ότι στο τέλος θα φοράς όλη μέρα το μαγιό και το σορτς σου, γιατί να ξοδευτείς γεμίζοντας μια ντουλάπα ολόκληρη;

  • Διακοπές τη σωστή στιγμή

Δε χρειάζεται όλοι να κάνουμε διακοπές τον Αύγουστο. Είναι ο πιο καυτός μήνας του καλοκαιριού και λόγω της έντονης τουριστικής δραστηριότητας, οι τιμές ανεβαίνουν στα ύψη! Γιατί να πιεστείς και να χαλάσεις τα διπλάσια χρήματα, ενώ μπορείς να απολαύσεις περισσότερες και οικονομικότερες ανέσεις τους υπόλοιπους μήνες του καλοκαιριού;

  • Φαγητό και δραστηριότητες

Το καλοκαίρι πολλοί το έχουμε συνδυάσει με όμορφα ταβερνάκια δίπλα στο κύμα. Μπορείς να το κάνεις, φυσικά, δε συγκρίνεται αυτή η αίσθηση χαλάρωσης που σου προσφέρει. Όχι όμως δύο φορές τη μέρα 7 φορές την εβδομάδα! Μπορείς να το περιορίσεις σε λιγότερες φορές που να το συνδυάζεις με μια εκδρομή. Όπως επίσης και τις υπόλοιπες καλοκαιρινές δραστηριότητες (θαλάσσια σπορ, θερινά σινεμά, καλοκαιρινές συναυλίες). Εννοείται πως όλες είναι ανεπανάληπτες εμπειρίες, όσο όμως πιο αραιά τις κάνουμε τόσο πιο πολύ θα τις εκτιμήσουμε και θα τις ευχαριστηθούμε.

  • Μεταφορικά μέσα

Μην τα σνομπάρεις! Ναι ξέρω πως η ευκολία του αυτοκινήτου είναι μεγάλη, αλλά σκέψου πόσο καλό κάνεις στην τσέπη σου αλλά και στο περιβάλλον επιλέγοντας να κάνεις μερικές διαδρομές με τη συγκοινωνία.

  • Σώσε τον εαυτό σου από τις τουριστικές παγίδες

Και τι εννοούμε με αυτό; Ούτε ακριβά σουβενίρ χρειάζεται να αγοράσεις, ούτε πανάκριβα κοκτέιλ να πιεις για να πεις ότι ευχαριστήθηκες το καλοκαίρι σου. Είτε πας διακοπές είτε μείνεις στην πόλη, προτίμησε να έχεις καλή παρέα.

Και θυμήσου, το καλοκαίρι μας γίνεται όμορφο από τις στιγμές που έχουμε με τους ανθρώπους μας. Δε χρειάζεται να το φορτώνουμε με πολλά! Μόνο με αγάπη, φως και χαμόγελα. Μην νοιάζεσαι για το οικονομικό κομμάτι, δώσε απλόχερα αγκαλιές και γέλιο!

Και καλή συνέχεια του καλοκαιριού σου!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ