7 πράγματα που δεν πρέπει να στείλεις ποτέ με γραπτό μήνυμα

-

Τα γραπτά μηνύματα αποτελούν έναν πολύ χρήσιμο τρόπο επικοινωνίας, ώστε να αποφεύγονται οι πολλές κλήσεις που είναι πιθανώς ενοχλητικές ή αδύνατες. Παρόλα αυτά, μπορεί εύκολα να παρεξηγηθούν από τον παραλήπτη, καθώς αυτός/ή δεν μπορεί να διακρίνει το ύφος σας και τον τόνο της φωνής σας. Έτσι, δεν μπορεί να καταλάβει ακριβώς τι εννοούσατε και τις προθέσεις σας, και ίσως παρερμηνεύσει με αρνητικό τρόπο το μήνυμά σας. Αποτέλεσμα θα είναι να γίνει ζημιά ή μέχρι και να τερματιστεί κάποιου είδους διαπροσωπική σχέση. Γι’ αυτό και σας συμβουλεύουμε να μην στείλετε ποτέ τα παρακάτω πράγματα με γραπτό μήνυμα:

1. Χωρισμός ερωτικής ή τερματισμός φιλικής σχέσης: Σε αυτήν την περίπτωση δεν τίθεται καν θέμα παρερμηνείας, αφού δεν νοείται σε καμία περίπτωση να χωρίσετε με τον σύντροφό σας με ένα ξερό μήνυμα. Το ίδιο βέβαια ισχύει και με κάποιον καλό σας φίλο που θεωρείτε ότι σας απογοήτευσε. Θα πρέπει για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να αντιμετωπίσετε από κοντά τον/την σύντροφό σας και να του εξηγήσετε τον λόγο που θέλετε να χωρίσετε. Ένα απλό μήνυμα είναι σκληρό και άδικο, παρόλο που μπορεί να το κάνετε επειδή δεν έχετε το θάρρος να συζητήσετε από κοντά. Μόνο σε περιπτώσεις πολύ εφήμερων σχέσεων όπου δεν έχει δημιουργηθεί συναισθηματικό δέσιμο μπορεί να δικαιολογηθεί.

2. Παράπονα: Αν έχετε κάποιο ζήτημα που σας απασχολεί σε σχέση με την συμπεριφορά οποιουδήποτε ατόμου, είναι καλύτερο να μην το στείλετε με μήνυμα. Αυτό γιατί ο παραλήπτης δεν μπορεί να καταλάβει ακριβώς πόσο σημαντικό είναι για εσάς το θέμα, καθώς δεν μπορεί να διακρίνει τον τόνο της φωνής σας και απλά υποθέτει. Επιπλέον, για να πάρετε μια σαφή απάντηση, δεν μπορείτε να βασίζεστε στο πόσο καλός είναι κάποιος στον γραπτό λόγο, αφού κάποιοι άνθρωποι απλά δεν “το έχουν“ και τόσο με τα μυνήματα. Προτιμήστε να το συζητήσετε από κοντά ή έστω μέσω τηλεφώνου.

3. Προσβολές και αρνητικά σχόλια: Μην στέλνετε ποτέ μήνυμα όταν είστε θυμωμένος/η ή απογοητευμένος/η. Ηρεμήστε, πάρτε βαθιές ανάσες και αντισταθείτε σε αυτήν την παρόρμηση, διότι μπορεί να στείλετε κάτι που δεν το εννοούσατε και μετά να το μετανιώσετε. Το μήνυμά σας θα μείνει για πάντα εκεί και η επίδρασή του θα είναι μεγαλύτερη στο άτομο που το λαμβάνει.

4. Συγγνώμες: Το να απολογηθείτε και να ζητήσετε συγγνώμη για κάτι είναι επίσης ένα σοβαρό θέμα, το οποίο θα πρέπει να συζητηθεί κατ’ιδίαν. Το εν λόγω πρόσωπο επιθυμεί να διακρίνει το ύφος σας ώστε να καταλάβει αν όντως το εννοείτε και δεν το λέτε υποκριτικά. Μπορείτε όμως να στείλετε μήνυμα τύπου: “Σου χρωστάω μια συγγνώμη, μπορούμε να μιλήσουμε από κοντά;”

5. Εκδήλωση δυνατών συναισθημάτων: Βαρύγδουπες φράσεις όπως “σ’αγαπώ” ή “είμαι ερωτευμένος μαζί σου” δεν μπορεί να λέγονται με μήνυμα. Πόσο μάλλον όταν εκδηλώνονται για πρώτη φορά. Ο συνομιλητής σας θέλει να σας κοιτάζει στα μάτια όταν εκφράζετε τα συναισθήματά σας.

6. Μυστικά: Πληροφορίες που αφορούν την προσωπική σας ζωή και γενικά δεν μοιράζεστε με πολύ κόσμο, δεν θα πρέπει να στέλνονται ποτέ με γραπτό μήνυμα. Αυτό γιατί, εκτός των άλλων, πάντα υπάρχει ένα μικρό ρίσκο το μήνυμά σας να το δει κάποιος άλλος, ή ακόμα χειρότερα να διαρρεύσει.

7. Ανακοίνωση σοβαρών νέων: Νέα πολύ σοβαρά που είναι σαν “βομβα” για τον παραλήπτη, είτε θετικά είτε αρνητικά, είναι καλύτερο να ανακοινώνονται από κοντά η μέσω κλήσης.

Το συμπερασμα είναι λοιπόν πως οτιδήποτε αρκετά σημαντικό δεν θα πρέπει να το επικοινωνείτε με μήνυμα, αλλά προφορικά. Όλοι έχουμε κάνει το λάθος να στείλουμε κάποιο μήνυμα που τελικά δεν μας βγήκε σε καλό. Όμως έχοντας τα παραπάνω στο μυαλό σας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα ξαναπέσετε στην ίδια παγίδα, και θα πατήσετε το delete μετά από δεύτερες σκέψεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ