“How To Get Away With Murder”: το ιδιοφυές σενάριο μιας χαοτικής σειράς που θα σας γίνει εμμονή

-

Θέλετε να βυθιστείτε σε μια απολύτως εθιστική αστυνομική- δικαστική σειρά-φαινόμενο με αδιανόητη πλοκή; Ή μήπως να δείτε πόσο πραγματικά εξαιρετική ηθοποιός είναι η Viola Davis; Τότε δεν έχετε παρά να δείτε το How To Get Away With Murder”(2014-2020), που σάρωσε στην Αμερική, και ίσως δεν πήρε τη μεγαλύτερη φήμη που του άξιζε στη χώρα μας. Η σειρά που προβάλλεται και από το Netflix, αποτελείται από 90 επεισόδια και 6 χορταστικές σεζόν, χωρίς να γίνεται καθόλου βαρετή.

Η Annalise Keating(Viola Davis), είναι η πιο πετυχημένη και περιζήτητη δικηγόρος σε όλη την Φιλαδέλφεια. Με τρομερή δυναμική προσωπικότητα αλλά και γοητεία, έλκει τους πάντες σαν μαγνήτης, που θέλουν να της μοιάσουν. Τα πανίσχυρά της επιχειρήματα και η μεγάλη εμπειρία της, αρκούν για να πείθει τους ενόρκους και να κερδίζει σχεδόν κάθε δίκη. Κατά ένα παράξενο τρόπο όμως, όσοι έρχονται πιο κοντά της, καταλήγουν να βρίσκονται βαθιά μπλεγμένοι. Έτσι, η Annalise προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους προστατέψει και να τους σώσει, ώστε να μην νιώθει ενοχές. Από αυτό το σημείο και έπειτα είναι που αρχίζει και το απόλυτο χάος.

Όλα ξεκινούν όταν η Annalise, που είναι και καθηγήτρια στη Νομική Σχολή, επιλέγει τους καλύτερους φοιτητές της σαν μαθητευόμενους, ώστε να την βοηθήσουν με τις υποθέσεις της. Οι φοιτητές περνάνε πολύ χρόνο στο σπίτι της που είναι και ο επαγγελματικός της χώρος, μελετώντας. Ποιος θα το φανταζόταν όμως, ότι θα βρεθούν μπλεγμένοι όπως και οι συνεργάτες της, με κίνδυνο να πάνε στη φυλακή. Το πιο σημαντικό γεγονός της σειράς, που συμβαίνει στην αρχή, είναι η δολοφονία του συζύγου της Annalise. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται το έγκλημα και οι αιτίες, θα πρέπει να παραμείνουν επτασφράγιστο μυστικό από όλους, διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι τραγικές.

Προκειμένου να μην αποκαλυφθεί όμως αυτό το μυστικό και να προστατέψει τα κοντινά της πρόσωπα, η Annalise θα κάνει οτιδήποτε. Θα πει ψέματα σχετικά με το τραυματικό παρελθόν της και άλλων προσώπων, θα εκβιάσει και θα απειλήσει μάρτυρες, θα παγιδεύσει σημαντικούς ανθρώπους. Αυτό γιατί γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι το παν στα δικαστήρια είναι οι αποδείξεις, αλλά και πώς θα πείσεις τους ενόρκους και τους δικαστές. Έτσι, προκειμένου να διορθώσει ένα λάθος θα κάνει κάποιο άλλο, και αυτό θα πηγαίνει ντόμινο, εφόσον κρίνει ότι δεν έχει άλλη επιλογή. Πίσω από το δυναμικό χαρακτήρα και τη “μάσκα” που συνεχώς φοράει, η ευάλωτη πλευρά της θα φανεί αρκετές φορές. Θα τη δείτε να καταρρέει έπειτα από τις δραματικές εξελίξεις, και να βρίσκει καταφύγιο στον εθισμό της στο αλκοόλ.

Το σενάριο του How To Get Away With Murder” είναι πραγματικά ιδιοφυές και εξαιρετικά στημένο και μελετημένο. Είναι εντυπωσιακό ότι δεν υπάρχουν πρόσωπα με δευτερεύοντα ρόλο. Όλα μεταξύ τους συνδέονται, ώστε ο κάθε φοιτητής, συνεργάτης κτλ. να παίζει καθοριστικό ρόλο στην πλοκή. Το κάθε πρόσωπο κουβαλάει ένα παρελθόν και ένα background, σαν να ήταν ειδικά διαλεγμένο από την Annalise. Καθώς η σειρά προχωράει, όλη αυτή η ασύλληπτη πλεκτάνη και συνομωσία που ξεκίνησε γίνεται όλο και πιο περίπλοκη. Εμπλέκονται δικηγόροι, εισαγγελείς, αστυνομικοί, ολιγάρχες της ελίτ, πολιτικά πρόσωπα και το FBI. Όλα αυτά τα δεδομένα βέβαια μπορεί μερικές φορές να παραείναι αρκετά για τον θεατή. Ίσως δηλαδή σε κάποια σημεία να πρέπει να θυμηθούμε και να κάνουμε στο μυαλό μας τις συνδέσεις, και αυτό να μας ζαλίσει λίγο.

Στις δύο πρώτες σεζόν δεν θα μπορείτε να πάρετε ανάσα, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Στην τρίτη σεζόν ηρεμούν λίγο τα πράγματα, αλλά όχι για τόσο πολύ. Η Annalise από αυτό το σημείο και έπειτα θα δώσει τον αγώνα της στις δικαστικές αίθουσες υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων και κατά της αδικίας και των διακρίσεων. Στην τέταρτη σεζόν το δράμα κορυφώνεται, αφήνοντας σας σαστισμένους με τα μάτια καρφωμένα στην οθόνη- σίγουρα από τις καλύτερες. Η πέμπτη σεζόν μπορεί μεν λίγο να κάνει κοιλιά, αλλά αλλάζει το σκηνικό και κλείνει εντυπωσιακά. Η έκτη και τελευταία σεζόν είναι και η καλύτερη και πιο αγωνιώδης, όπου όλα θα βγουν στη φόρα και θα κριθούν.

Η Viola Davis κέρδισε το βραβείο Emmy για την εκπληκτική ερμηνεία της στο How To Get Away With Murder”. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί, αν και άγνωστοι, ανταποκρίνοται εξαιρετικά σε πολύ υψηλό επίπεδο επίσης. Παράλληλα, τα σκηνοθετικά τρικ είναι αυτά που θα ιντριγκάρουν το κοινό και θα σας κάνουν να πατάτε αμέσως play το επόμενο επεισόδιο. Τα flashbacks στο παρελθόν και τα flashforwards στο μέλλον, μας δίνουν clues αλλά και πληροφορίες στο τι έπεται, ώστε να αναρωτιόμαστε πώς κατέληξαν έτσι τα πράγματα.

Και βέβαια, με κορυφαίες κριτικές και βαθμολογίες στα πιο γνωστά ξένα site, το How To Get Away With Murder”, είναι σίγουρα μια σειρά που δεν θέλετε να χάσετε…καλή διασκέδαση!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ