12 σούπερ χιτάκια από τα 90ς που δεν “παλιώνουν” ποτέ!

-

Η φανταχτερή και πολύχρωμη δεκαετία του ‘90 γέννησε κάποια από τα πιο αυθεντικά και πιασάρικα τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ. Τραγούδια που αποτυπώνουν το αθώο πνεύμα της εποχής, την αισιοδοξία, τον ενθουσιασμό και το μοναδικό της vibe. Σε αντίθεση με σήμερα που ξεχνιούνται σε λίγους μήνες , τα χιτάκια τότε είχαν κάτι διαχρονικό και ρομαντικό. Ακολουθεί λίστα με 12 σούπερ pop, rock, και tecnho τραγούδια που όσες φορές και να τα ακούσουμε δεν θα τα βαρεθούμε ποτέ:

1. New Radicals- “You Get What You Give”(1998): Ένα από τα πιο feel-good και ανεβαστικά pop-rock κομμάτια που γράφτηκαν ποτέ στην ιστορία, που σίγουρα θα έχει πάρει κάπου το αυτί σας. Ταξιδιάρικη μελωδία που μένει για πάντα στο μυαλό, αισιόδοξοι στίχοι, πιασάρικο ρεφρέν. Οι Αμερικανοί New Radicals έγραψαν μόλις ένα άλμπουμ και μετά από 2 χρόνια διαλύθηκαν. Το 2021 έκαναν ένα μονάχα reunion, ώστε να πούνε το συγκεκριμένο τραγούδι στην ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου Joe Biden.

2. Republica- “Ready To Go”(1996): Φοβερό χορευτικό rock χιτάκι με ήχο που αποτελεί επιτομή των 90ς. Ότι και να πούμε για αυτό το κομμάτι είναι λίγο, γιατί πλέον δεν γράφονται τέτοια τραγούδια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν βαριέσαι ποτέ να το ακούς! Οι Άγγλοι Republica υπάρχουν ως γκρουπ μέχρι και σήμερα και κάνουν εμφανίσεις, αλλά χωρίς να έχουν γράψει καινούρια μουσική. Η στυλάτη τραγουδίστρια Saffron ακόμα δέχεται προσκλήσεις για να τραγουδήσει το “Ready To Goσε διάφορα events και εκδηλώσεις.

3. John Scatman- “Ski Ba Bop Ba Dop Bop”(1995): Μεγάλη techno-rap επιτυχία που έφτασε την κορυφή στα charts σε 10 χώρες. Στο ελληνικό ραδιόφωνο παιζόταν εκείνη την εποχή καθημερινά. Ο συμπαθέστατος Αμερικανός John Scatman ξεκίνησε ως μουσικός της jazz και έπειτα πήγε σε αυτό το πιο χορευτικό είδος, ανακαλύπτοντας τον ιδιαίτερο τρόπο ραπαρίσματος του με ακταλαβίστικες συλλαβές. Δυστυχώς έφυγε από τη ζωή από καρκίνο λίγα χρόνια αργότερα.

4. Spin Doctors- “Two Princes”(1992): Πασίγνωστο Rock ’n’ roll χιτάκι που είχε μεγάλη επιτυχία σε Αμερική και Ευρώπη από τους Αμερικανούς Spin Doctors. Groovy και πιασάρικος ρυθμός που σου ανεβάζει αμέσως τη διάθεση. Για την ιστορία οι Spin Doctors υπάρχουν μέχρι και σήμερα, αλλά όχι με την απήχηση που είχαν τη δεκαετία του ‘90.

5. Natalie Imbruglia- “Torn”(1997): Χαρακτηριστικό pop- rock τραγουδάκι από την Αυστραλή τραγουδίστρια Natalie Imbruglia. Έγινε τεράστια επιτυχία διεθνώς και σκαρφάλωσε ακόμα και στο Νο. 1 των charts σε διάφορες ευρωπαϊκές κυρίως χώρες. Ένα από τα πιο νοσταλγικά τραγούδια των ‘90ς. Σίγουρα θα θυμάστε και το video clip όσοι βλέπατε τότε Mtv. Το κομμάτι είναι διασκευή της Δανής τραγουδίστριας Lis Sorensen.

6. Chumbawamba- “Tubthumping”(1997): “I get knocked down, but I get up again, you’re never gonna keep me down” είναι το εμπνευσμένο ρεφρέν αυτού του κομματιού, που θα μπορούσατε να τραγουδάτε όλη μέρα. Οι Βρετανοί rockers γνώρισαν μεγάλη επιτυχία με αυτό το single που έφτασε στην κορυφή σε διάφορες χώρες, ενώ διαλύθηκαν το 2012. Στα μπαράκια παιζόταν τότε πολύ συχνά και στην Ελλάδα.

7. No Doubt- “Don’t speak”(1996): Το πιο πετυχημένο κομμάτι διεθνώς από το γνωστό alternative rock συγκρότημα No Doubt με frontwoman την Gwen Stefani. Η τραγουδίστρια εδώ αναφερόταν σε πρώην εραστή της και bandmate, δίνοντας δραματικό τόνο στο κομμάτι, που μας θυμίζει έντονα τα εφηβικά μας χρόνια. Στο youtube πλέον έχει 1 δισεκατομμύριο views.

8. Cornershop- “Βrimful of Asha”(1997): Aυτό το συμπαθέστατο τραγουδάκι που πιθανώς δεν ήξερες τι λέγαν οι στίχοι του αλλά θα μπορούσες να ακούς όλη μέρα, είναι από τους Βρετανούς Cornershop που υπάρχουν ως γκρουπ μέχρι σήμερα. Τέλειο για οδήγηση, για το δωμάτιό σου, για παρτάκια θα μείνει για πάντα διαχρονικό και θα σου φτιάχνει τη μέρα.

9. Rednex- “Cotton Eye Joe”(1994): Αυτό το τραγούδι ίσως να το έχεις ξεχάσει επειδή έχεις να το ακούσεις δεκαετίες, αλλά με το που το βάλεις θα θυμηθείς αμέσως ποιο είναι. Τεράστιο χιτ από τους Σουηδούς Rednex που υπάρχουν ακόμα, το οποίο συνδυάζει παραδοσιακή country μουσική με techno. Στο ελληνικό ραδιόφωνο εκείνη την εποχή, παιζόταν κάθε μέρα όλη μέρα!

10. 2 Unlimited- “No Limit” (1993): Αυτό το χορευτικό tecnho κομμάτι από τους Βελγο- Ολλανδούς 2 Unlimited είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά των 90ς. Έφτασε την κορυφή στα charts σε 35 χώρες και το νούμερο 2 στην Ελλάδα. Τα λόγια είναι περιττά, απλά πατήστε play. Το ντουέτο 2 Unlimited υπάρχει ακόμα και τραγουδάει ζωντανά το συγκεκριμένο κομμάτι, αν και δεν έχει γράψει καινούρια μουσική.

11. Cranberries- “Zombie”(1994): Ένα grunge αριστούργημα από το θρυλικό ιρλανδικό συγκρότημα Cranberries που δεν παλιώνει ποτέ και ακόμα ακούμε στο ραδιόφωνο. Στο youtube πλέον έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο views, ενώ τότε έγινε νο.1 σε διάφορες χώρες. Δυστυχώς η τραγουδίστρια Dolores O’Riordan δεν είναι πια μαζί μας αφού έφυγε από τη ζωή το 2018 σε ηλικία μόλις 46 ετών.

12. Backstreet Boys- “As Long As you Love Me”(1997): Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας λίγο guilty pleasure από το γνωστό boy band των 90ς. Ακόμα και η pop ήταν τότε διαφορετική από σήμερα και τα χιτάκια δεν ξεχνιούνταν σε λίγους μήνες. Οι Αμερικανοί Backstreet Boys είναι πλήρως ενεργοί μέχρι σήμερα με την ίδια σύνθεση, βγάζοντας καινούριους δίσκους τακτικά.

Δείτε επίσης εδώ 10 αξέχαστες μπαλάντες από τα 90ς!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ