12 πράγματα από τη δεκαετία του ‘90 που θα μας μείνουν αξέχαστα!

-

Η δεκαετία του ‘90 είναι μία από τις πιο νοσταλγικές και ανέμελες εποχές, που όσοι ζήσαν είναι ιδιαίτερα τυχεροί. Ένας ενθουσιασμός διάχυτος στην ατμόσφαιρα, ανεπανάληπτα vibes, και ένα σωρό φανταχτερά πράγματα που δίναν χρώμα στη ζωή μας. Η τελευταία δεκαετία στην οποία υπήρχε ακόμα μια αθωότητα και η ζωή ήταν ακόμα καλή, πριν επικρατήσει η νέα τεχνολογία και η ψηφιακή εποχή.

Επειδή δυστυχώς δεν έχουμε χρονομηχανή, είπαμε να θυμηθούμε 12 πράγματα που θα μας μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας από τη μαγική δεκαετία του ‘90:

1. H άφιξη του internet και ο χαρακτηριστικός ήχος σύνδεσης: Αποκλείεται να μην θυμάστε το συγκεκριμένο ήχο:

2. Οι κασέτες και τα CD: είχαν μια άλλη χάρη και το πιο ρομαντικό ήταν όταν έφτιαχνες κασέτα με κομμάτια της επιλογής σου ως δώρο σε φίλους σου ή στο/η σύντροφό σου.

3. Η μουσική: Ένα πρωτοφανές κύμα καινούριας υπέροχης εθιστικής μουσικής σε όλα τα είδη. Techno, pop, rock, grunge, punk κ.οκ.

4. Οι ταινίες: Χαρακτηριστικές ταινιάρες που ακόμα βλέπουμε με ευχαρίστηση, όπως “The Terminator 2”, “In the Name of The Father”, “The Shawshank Redemption”, “Pulp Fiction”, “The Rock”, ‘The Big Lebowski” και Fight Club”. Και φυσικά σειρές όπως Τα Φιλαράκια”(“Friends”) και το “Χτυποκάρδια στο Beverly Hills”.

5. Όταν καλούσαμε τους φίλους μας στο σταθερό: Πριν βγούνε τα κινητά, παίρναμε τους φίλους μας στο σταθερό και μιλούσαμε για ώρες περί ανέμων και υδάτων.

6. Το ΝΟΚΙΑ 3310: Όταν έπειτα βγήκαν τα κινητά, το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά. Δεν καταλάβαινε τίποτα από πτώσεις, φθορά και είχε και το γνωστό παιχνίδι “φιδάκι”. Για την ακρίβεια βέβαια πρωτοκυκλοφόρησε το 2000, αλλά είπαμε να το συμπεριλάβουμε. Λόγω της δημοφιλίας του, επανακυκλοφόρησε με ίδια εμφάνιση πριν λίγα χρόνια.

7. Τα ρούχα και τα ντυσίματα: καφέ μποτάκια Timberland, πουπουλένια μπουφάν Chevignon, τζινένια jackets, φαρδιά παντελόνια και ρούχα, αθλητικά με αερόσολα ή με φωτάκια που αναβοσβήναν, skate παπούτσια Airwalk, καπέλα φορεμένα ανάποδα, γυαλιά ηλίου καμπυλωτά, και πολύχρωμες γυαλιστερές φόρμες. Σκέτη αλητεία!

8. Tα πάρτυ: Χορός slow αγόρια με κορίτσια, “πικάντικα” παιχνίδια όπως “πλάτες” και “μπουκάλα”, κάναν τη καρδιά σου να χτυπά δυνατά και να ανυπομονείς πώς και πώς για το επόμενο πάρτυ.

9. Οι φάρσες, τα παιχνίδια και οι σκανταλιές: Τότε ακόμα παίζαμε κρυφτό και κυνηγητό, χτυπούσαμε κουδούνια σε άγνωστα σπίτια και τρέχαμε, και παίρναμε τηλέφωνο για φάρσα ανυποψίαστους ανθρώπους!

onsports.gr

10. Οι μπουγελόφατσες: Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει τις μπουγελόφατσες, που ήταν κάτι μικρές φάτσες που πουλούσαν στα περίπτερα. Τις πίεζες και εκτοξεύαν νερό από το στόμα τους για να μπουγελώνεις τους φίλους σου!

11. Τα τσιγάρα- τσίχλες: Στη δεκαετία του ‘90 υπήρχαν κάτι τσίχλες που ήταν σαν τσιγάρα και τις κράταγες και λίγο στο στόμα σου πριν τις μασήσεις για να νιώσεις μάγκας και αλάνι!

menshouse.gr

12. Τα “ουφάδικα”: Εκεινα τα τεράστια κουτιά που τα λέγαμε απλά “ηλεκτρονικά” και έβαζες κέρματα για να παίξεις video games ήταν πραγματική διασκέδαση. Τα συναντούσες και σε πλοία εκτός από τα “ουφάδικα”!

BONUS: Και τέλος…πόσοι θυμάστε αυτό το τέλειο παιχνίδι που παίζαμε μικροί με το σπάγγο;;

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα πράγματα που αναπολούμε με νοσταλγία από τη δεκαετία του ‘90…εσείς τι άλλο θυμάστε;;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ