“Gajah the Secret Island”: Το εξωτικο “νησί” των γεύσεων από Ινδονησία

-

Γράφει η Βασιλική Λίγγου

Τι θα λέγες να ταξιδέψεις με τον ουρανίσκο σου στην εξωτική Ινδονησία, Πολυνησία και Καραϊβική; Λίγα λεπτά μακριά από το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του Φαλήρου, δίπλα στον Πειραιά υπάρχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό, το Gajah. Ένα καινοτόμο πολυνησιακό εστιατόριο που δεν υπάρχει όμοιό του στην χώρα. Οι πρωτότυπες γεύσεις, οι προσεγμένες λεπτομέρειες και ο καλαίσθητα διακοσμημένος χώρος, θα σε συναρπάσουν…πάμε να δούμε τι παίζει εκεί λοιπόν!

Ο χώρος

Πριν ήδη φτάσεις έξω από το μαγαζί, αφού διασχίσεις το πάρκο και τον πεζόδρομο ώστε να ανακαλύψεις το Gajah, ο αέρας που αποπνέει είναι αισθητός από μακριά. Η τροπική μουσική που ταιριάζει με το κλίμα ακούγεται στα περίγυρα του μαγαζιού και οι καλαμιές ως φράχτης γύρω από το εστιατόριο δίνουν μια τσαχπινιά προετοιμάζοντάς σε για την επίσκεψή σου στο εξωτικό “νησί” των γεύσεων. Στην είσοδο του μαγαζιού, διασχίζεις μια τριγωνική σκεπή από καλάμια, και συναντάς το μικρό χωριό που λέγεται Gajah.

Επιβλητικά αγάλματα ελεφάντων και χαλαρωτικά σιντριβάνια, δίνουν μια ιδιαίτερη πινελιά στον χώρο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την tiki κουλτούρα που αποπνέει το μαγαζί. Επιπλέον, ένα μικρό ρυάκι που χωρίζει την περιοχή με την άμμο (χώρος για ποτό) και το πλακόστρωτο (χώρος για φαγητό), είναι μια εντυπωσιακή λεπτομέρεια. Προκειμένου να περάσεις από το ένα σημείο στο άλλο, διασχίζεις την μικρή ξύλινη γέφυρα στο κέντρο του μαγαζιού.

Στο μέρος όπου βρίσκεται και η άμμος, μικρά καθίσματα με κοντά τραπέζια είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να βλέπεις τα πάντα από κάθε γωνία. Από την άλλη, το μέρος με το πλακόστρωτο έχει καλυφθεί από πληθώρα τραπεζιών και ροτόντων, κατηγοριοποιημένα σε αυτά που μπορείς να καθίσεις χωρίς κράτηση και σε αυτά που επιτρέπεται μόνο με κράτηση. Όπως και να’ χει, σίγουρα θα χλαρώσεις αμέσως και θα απολαύσεις το γεύμα σου εκεί!

Μενού, Φαγητό-Ποτό

Όπως έχεις ήδη καταλάβει, εκεί δεν θα βρεις το κλασσικό φαγητό που συνήθως συναντάς στα περισσότερα εστιατόρια. Πρόκειται για ινδονησιακά και πολυνησιακά πιάτα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ιδιαίτερες γεύσεις. Μερίδες από κροκόδειλο, παπάγια, πρωτότυπες σάλτσες, είναι μερικές από αυτές. Ωστόσο, αν προτιμάς να παραγγείλεις ασφαλείς γεύσεις, επίλεξε το huli huli chicken ή το yakiniku pork που αν και απλά συνηθισμένα κρεατικά, θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα. Φυσικά, δεν λείπουν και ποικίλα είδη bao buns με διάφορα υλικά στη γέμισή τους και οι -καθόλου κλασσικές- σαλάτες, για γευσιγνωστικά στομάχια και μη.

Όσο πλούσιος είναι ο κατάλογος των φαγητών, άλλο τόσο είναι ο κατάλογος όσον αφορά τα ποτά. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν ποτά με βάση το τζιν, το ρούμι, τη βότκα, τσάι, χυμούς, κλασσικά κοκτέιλ, αλλά και τα signature κοκτέιλς του μαγαζιού. Βέβαια, η κάθε κατηγορία ξεχωριστά περιλαμβάνει τόσο πολλές επιλογές ποτών, που πιθανόν μην μπορείς να αποφασίσεις. Σε καμία περίπτωση λοιπόν, δεν θα παραπονεθείς πως δεν διατίθεται αυτό που επιθυμείς. Αντίθετα θα νιώσεις ότι πίνεις το εξωτικό σου κοκτέιλ σαν να είσαι σε κάποιο νησί στη μέση του Ειρηνικού!

Το Gajah, που μοιάζει με ένα μικρό χαμένο χωριό, χωμένο στα στενά του λιμανιού του Φαλήρου, είναι μια πολύ γλυκιά ιδέα για μια έξοδο όταν δεν θα ξέρεις που να βγεις. Τα χρήματα που θα διαθέσεις εκεί, θα αξίζουν και μέχρι το τέλος της μέρας σου. Θα έχεις αποκτήσει μια νέα ανάμνηση και ειδικά αν δοκιμάσεις κάποια από τα ιδιαίτερα πιάτα του μαγαζιού, όπως τα μάγουλα του κροκόδειλου ή το λαβράκι με καρύδα.

Ανυπομονώ να μάθω τις απόψεις σου για το Gajah! Μην ξεχάσεις φυσικά να φορέσεις και το χαβανέζικο πουκάμισό σου για να μπεις στο κλίμα!

Gajah the secret island”: Εθνάρχου Μακαρίου 1, Νέο Φάληρο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ