5 καταπληκτικές σειρές που τελείωσαν απότομα

-

Όταν μιλάμε για καλές ταινίες και σειρές, το τέλος πάντα παίζει μεγάλο ρόλο για ένα ωραίο και ολοκληρωμένο κλείσιμο, που θα δίνει νόημα στα προηγούμενα. Είναι η τελευταία γεύση, που δυστυχώς αν δεν είναι καλή, χάνονται πολλοί πόντοι και μας αφήνει με ανάμεικτα συναισθήματα. Ακολουθούν κάποιες εξαιρετικές σειρές, οι οποίες όμως τελείωσαν απότομα και πιο νωρίς από την ώρα τους:

1.“The Fall”(2013-2016): H γοητευτική Gillian Anderson έρχεται πάλι στο προσκήνιο με το ρόλο της ψυχρής και έξυπνης αστυνομικής ντετέκτιβ, θυμίζοντάς μας λίγο τα “X-Files”. Στόχος της, να αποκαλύψει έναν ιδιοφυή καμουφλαρισμένο serial killer(Jamie Dornan). Καταπληκτική ηθοποιία και από τους δύο, αλλά με βάση την υπόθεση, το τέλος μας άφησε με την αίσθηση ότι η συγκεκριμένη σειρά θα μπορούσε να συνεχιστεί για τουλάχιστον 2 με 3 σεζόν παραπάνω, αντί για μόνο 17 επεισόδια.

2.“The O.A.(2016-2019)”: Μία απίστευτη σειρά επιστημονικής φαντασίας, μοναδική στο είδος της, που θα σας μεταφέρει κυριολεκτικά σε άλλη διάσταση. Η Prairie είναι μια νεαρή κοπέλα που εξαφανίστηκε για εφτά χρόνια και έπειτα γυρίζει πάλι πίσω στην οικογένειά της, με το μυστήριο του που ήταν όλα αυτά τα χρόνια. Μεταθανάτιες εμπειρίες, παράλληλα σύμπαντα και άλλα πολλά που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Δυστυχώς το σόου ακυρώθηκε ενώ ήταν να συνεχιστεί, και τελείωσε άδοξα στη δεύτερη σεζόν. Παρόλα αυτά, αξίζει το χρόνο σας. Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix.

3.“Mindhunter”(2017-2019): Μία πρωτότυπη αστυνομική σειρά χωρίς πολλή δράση, αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον. Δύο πράκτορες του FBI ανακρίνουν κάποιους από πιο διαβόητους φυλακισμένους serial killers τη δεκαετία του 70. Με τη νέα μέθοδό τους για την εποχή, στόχος τους είναι να γνωρίσουν καλύτερα την ψυχολογία των δολοφόνων, ώστε να αποτρέψουν παρόμοια εγκλήματα στο μέλλον. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Το τέλος όμως είναι ημιτελές χωρίς συνοχή, αφού είναι εμφανές ότι είχε ακόμα “ψωμί”. Τα συμπεράσματα και οι εξελίξεις θα μπορούσαν να βγούνε πιο ολοκληρωμένα, αν υπήρχε ακόμα μία σεζόν. Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix.

4.“Safe(2018)”: Αστυνομική μίνι-σειρά με πρωταγωνιστή τον συμπαθέστατο ηθοποιό Michael C. Hall, που είχε υποδυθεί και τον γνωστό “Dexter”. Όταν η κόρη του αγνοείται και μια δολοφονία συγκλονίζει την πόλη, αυτός προσπαθεί αγωνιωδώς να την βρει. Εξαιρετικό σενάριο με σασπένς και μυστήριο, αλλά δυστυχώς με πολύ μέτριο τέλος, όπου τα πράγματα τελειώνουν βιαστικά και με ένα όχι και τόσο πετυχημένο twist. Η σειρά έχει ενδιαφέροντες χαρακτήρες και θα μπορούσε άνετα να είχε συνεχιστεί αλλιώς και να είχε μεγάλη επιτυχία. Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix.

5.“The Haunting Of Hill House(2018)”: Μίνι-σειρά τρόμου 10 επεισοδίων, από τις καλύτερες στο είδος της που αξίζει σίγουρα να δείτε. Δουλεμένο σενάριο και μυστήριο που χτίζεται, για όσους εκτιμάνε λίγο περισσότερη φαντασία από μερικά jump scares. Ένα στοιχειωμένο σπίτι με δραματικό παρελθόν, που ενώνει όλους τους χαρακτήρες. Το τέλος όμως κλείνει λιγάκι απότομα με κάποια αναπάντητα ερωτήματα, πιθανώς νωρίτερα από την ώρα του. Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ