Οι καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας για να δεις στο Disney+

-

Γράφει η Μαίρη Κάντα

Οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας είναι η ιδανικότερη επιλογή για όσους επιθυμούν να μεταφέρονται σε ένα διαφορετικό κόσμο με εντυπωσιακά εφέ, σκηνικά και δράση. Το Disney­­+ έχει αρκετές εξαιρετικές ταινίες αυτού του είδους που θα «ταξιδέψουν» σε μοναδικά μέρη και τον πιο απαιτητικό θεατή. Πάρε δίπλα σου ένα κρύο ρόφημα, κάτσε αναπαυτικά στο καναπέ, διάβασε το κείμενο και αποφάσισε ποια ταινία θα παρακολουθήσεις πρώτα.

1.Ο πλανήτης των πιθήκων(Planet of the Apes)

Θα ήταν μεγάλη μας παράλειψη, αν δεν ξεκινούσαμε αυτό το αφιέρωμα με την ταινία που επηρέασε σημαντικά το είδος της επιστημονικής φαντασίας. Στον «πλανήτη των πιθήκων», θα παρακολουθήσεις μία ομάδα αστροναυτών να προσγειώνονται σε έναν άγνωστο πλανήτη που τον κατοικούν πίθηκοι. Η ταινία προβλήθηκε το 1968, σε σενάριο Rod Serling και Michael Wilson και σκηνοθεσία Franklin J. Schaffner. Βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Pierre Boulle. Η επιτυχία της ήταν τόσο μεγάλη που βαθμολογήθηκε με 8 αστέρια στο IMDb και ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια sequel της ίδιας ταινίας.

2.Avatar

Εάν αγαπάς τα οπτικά εφέ, θα λατρέψεις την αμερικανική ταινία επιστημονικής φαντασίας ‘Avatar’ που κέρδισε και Όσκαρ καλύτερων οπτικών εφέ. Παρακολουθώντας την στο Disney+, θα βρεθείς στον πλανήτη Πανδώρα και θα συναντήσεις την φυλή των Νάβι που ζουν εκεί. Στο ίδιο πλανήτη βρίσκεται ένα πολύτιμο ορυκτό που το χρειάζονται οι άνθρωποι για να επιβιώσουν. Στον πλανήτη θα βρεθεί ο πεζοναύτης Τζέικ ως avatar προκειμένου να πάρει αυτό το ορυκτό. Μα θα ερωτευτεί την κόρη του αρχηγού των Νάβι και θα αρνηθεί να ακολουθήσει τις διαταγές που έχει λάβει.

Η ταινία βγήκε στους κινηματογράφους το 2009 και κέρδισε Όσκαρ Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Φωτογραφίας. Επίσης, κέρδισε Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας και Χρυσή Σφαίρα σκηνοθεσίας, ενώ στο IMDb έχει βαθμολογηθεί με 7,9 αστεράκια. Το 2022 βγήκε και το sequel της με τίτλο ‘Avatar: The Way of Water”.

3.Alita: Battle Angel

Με 7,3 αστεράκια στο IMDb η ταινία επιστημονικής φαντασίας ‘Αlita: Battle Angel’ ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες του είδους της και θα την παρακολουθήσεις με μεγάλη ευχαρίστηση. Έχει βασιστεί σε μία σειρά manga με το τίτλο Gunnm. Ως θεατής, θα δεις τον αγώνα που κάνει η Alita, ένα cyborg που έχει ξεχάσει το παρελθόν της, και προσπαθεί να βρει το πεπρωμένο της, 300 χρόνια μετά την καταστροφή της Γης. Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν οι Cameron και Laeta Kalogridis και την σκηνοθεσία ο Robert Rodriguez.

4.I, Robot

Στο ‘I, Robot’, στο μακρινό 2035 άνθρωποι και ανθρωποειδή ρομπότ συνυπάρχουν αρμονικά. Μέχρι την στιγμή που ο αγαπημένος για πολλούς Will Smith στο ρόλο του αστυνομικού ντετέκτιβ καλείται να διερευνήσει μία δολοφονία με βασικό ύποπτο ένα ανθρωποειδές ρομπότ. Η προκατάληψή του ενάντια στα ρομπότ θα τον δυσκολέψει να κάνει σωστά την δουλειά του, συλλαμβάνοντας τον πραγματικό ένοχο ή μήπως όχι; Θα το μάθεις, αν παρακολουθήσεις στο Disney + την βαθμολογούμενη με 7.1 αστεράκια στο IMDb ταινία.

5.Free Guy

Το ‘Free Guy(2021) είναι άλλη μία εξαιρετική ταινία επιστημονικής φαντασίας που πρέπει οπωσδήποτε να δεις. Σε αυτή, θα παρακολουθήσεις την βαρετή ζωή του Guy, ενός ταμία τραπέζης. Κάθε μέρα πηγαίνει στη εργασία του, παρατηρώντας διάφορα άλλα άτομα να διαπράττουν εγκλήματα. Ώσπου ανακαλύπτει πως είναι χαρακτήρας ενός videogame και οι εγκληματίες παίκτες αυτού του βιντεοπαιχνιδιού. Ο πρωταγωνιστής Ryan Reynolds κέρδισε το βραβείο καλύτερης κωμικής ερμηνείας στα MTV Movie & TV Awards και στα Rotten Tomatoes η ταινία βαθμολογήθηκε με 7/10.

6.The X- Files: Fight the Future

Αν λατρεύεις το είδος της επιστημονικής φαντασίας, σίγουρα θα έχεις παρακολουθήσει όλες τις σεζόν της τηλεοπτικής σειράς ‘The XFiles’. Σωστά; Η ταινία ‘The XFiles: Fight the Future’ βγήκε στους κινηματογράφους το 1998 και βασίστηκε στο ομώνυμο σίριαλ. Στη ταινία θα παρακολουθήσεις τους πράκτορες Scully και Mulder να έχουν φύγει από την εργασία τους στα ‘XFiles’ και να προσπαθούν να ερευνήσουν μία βομβιστική επίθεση που κατέστρεψε εγκληματικά αποδεικτικά στοιχεία. Κατά την διάρκεια της έρευνας αποκαλύπτουν πως η επίθεση έγινε από την κυβέρνηση προσπαθώντας να μη αποκαλυφθεί ένας εξωγήινος αποικισμός στη Γη. Δέκα χρόνια αργότερα, στους κινηματογράφους βγήκε και το sequel της ταινίας που υπάρχει και στη πλατφόρμα της Disney+.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ