Οι καλύτεροι μαύροι ηθοποιοί του Hollywood

-

Είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα ότι οι άνθρωποι της μαύρης φυλής έχουν υποστεί διαχρονικά μεγάλο ρατσισμό και βία στις Η.Π.Α., σε κάθε έκφανση. Παρόλα αυτά, όσον αφορά τους μαύρους ηθοποιούς που προσπάθησαν να λάμψουν στο Hollywood, όντας ήδη σε μειονεκτική θέση, κατάφεραν και ξεχώρισαν ορισμένοι με το ταλέντο τους, ώστε να εδραιωθούν ως κορυφαίοι.

Πάμε να δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι καλύτεροι μαύροι/ες εν ζωή ηθοποιοί του Hollywood:

1. Denzel Washington: Ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς όλων των εποχών- και όχι μόνο σκουρόχρωμους-, ο Washington είναι αναμφισβήτητα ο κορυφαίος μαύρος Αφρο-αμερικανός ηθοποιός του Hollywood. Από τους ελάχιστους που έχουν κερδίσει το βραβείο Όσκαρ δύο φορές, αλλά και έχουν υπάρξει υποψήφιοι πολλαπλές φορές, συγκεκριμένα οχτώ. Το 1990 κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία “Gloryκαι το 2001 του Α’ Ανδρικού Ρόλου με το γνωστό Training Day”. Με τη χαρακτηριστική του σπιρτάδα, γοητεία και ευαισθησία, καθηλώνει και συγκινεί το κοινό πάντα. Άνετα μπορεί να παίξει τον σκληρό ή τον πιο καλό, αλλά και διάφορους άλλους ρόλους. Κάποιες από τις καλύτερες ερμηνείες και ταινίες του που αξίζει να δείτε είναι επίσης: “Malcolm-X”, “Crimson Tide”, “John Q”, “Inside Man”, “Flight”, “The Equalizer”, “Fences”, “Roman J. Israel”, και “The Tragedy of Macbeth”.

2. Morgan Freeman: Ένας από τους πιο διάσημους ηθοποιούς του κόσμου και δικαίως, διακρίνεται για την βαθιά και πολύ εύηχη φωνή του. Με δεκάδες ερμηνείες στο ενεργητικό του, ξεχώρισε κερδίζοντας το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου στο Million Dolar Baby(2004), ενώ υπήρξε και υπόψήφιος 4 φορές. Η πιο χαρακτηριστική του ταινία που είναι και αγαπημένη του κοινού διαχρονικά είναι σίγουρα το “The Shawshank Redemption”(“Rita Hayworth, Τελευταία Έξοδος”). Άλλες εξαιρετικές ερμηνείες του θα δείτε επίσης στα “Driving Miss Daisy”, “Seven”, “The Dark Knight Trilogy”, και “Invictus”.

3. Samuel L. Jackson: Άλλη μία παλιά καραβάνα του Hollywood που όλοι οι ταινιόφιλοι έχουμε απολαύσει πολλές φορές στις οθόνες μας. Ο Samuel L. Jackson είναι ένας από τους πιο γνωστούς μαύρους ηθοποιούς, που νιώθουμε ότι θα έπρεπε να είχε κερδίσει έστω ένα Όσκαρ στην πολύχρονη καριέρα του. Διακρίνεται για τη μεγάλη ένταση που βγάζει, το γουρλωμένο τρομακτικό βλέμμα, και τους διάφορους εκκεντρικούς χαρακτήρες που μόνο αυτός μπορεί να υποδηθεί με μαεστρία. Κάποιες από τις πιο γνωστές ταινίες που έχει παίξει είναι: “Goodfellas”, “Jurassic Park”, “Pulp Fiction”, “Jackie Brown”, “The Negotiator”, “Unbreakable”, “Kill Bill 2”, “Django Unchained”, “Oldboy”, “The Hateful Eight” ,“Glass”.

4. Forest Whitaker: Ένας από τους καλύτερους μαύρους ηθοποιούς του Hollywood που αξίζει να ανακαλύψετε περισσότερο. Οι ερμηνείες του είναι πάντα αψεγάδιαστες και καθηλωτικές. Έχει παίξει διάφορους ενδιαφέροντες ρόλους, όπως το δικτάτορα της Ουγκάντας στο The Last King Of Scotland”(2006), που του χάρισε και το χρυσό αγαλματίδιο. Άλλες αξιόλογες του ερμηνείες είναι στις ταινίες: “Platoon”, “Bird”, “Phenomenon”, “Panic Room”, “Phone Booth”, “The Great Debaters”, “Street Kings”, “Catch 44”, “A Dark Truth”, “The Butler”, “Zulu”, “Burden” και στη σειρά Godfather of Harlem”.

5. Idris Elba: Ο Βρετανός Idris Elba έχει ξεδιπλώσει το υποκριτικό του ταλέντο ουκ ολίγες φορές, ώστε σε κάθε ερμηνεία του να είναι απλά καταπληκτικός. Ξεχώρισε με το ρόλο του στη γνωστή αστυνομική σειρά The Wire”, ενώ προτάθηκε υποψήφιος για Όσκαρ για τη σειρά “Luther”. Θέμα χρόνου φαίνεται να είναι και η κατάκτηση του βραβείου. Εξαιρετικές ερμηνείες του θα δείτε επίσης στις ταινίες: “American Gangster”, “Mandela:Long Walk to Freedom”, “Beasts of No Nation”, “Molly’s Game”, “The Mountain Between Us”, “The Harder They Fall”.

Will Smith in ‘King Richard’.

6. Will Smith: O Will Smith, αν και όχι τόσο συμπαθής σε μια μερίδα του κόσμου, έχει αποδείξει διαχρονικά ότι είναι ένας από πιο επιτυχημένους μαύρους ηθοποιούς. Κατάφερε να κερδίσει το πολυπόθητο Όσκαρ το 2022, με τον ρόλο του στην ταινία “King Richard”. Θα τον απολαύσετε σε ρόλους περιπετειώδεις, κωμικούς, αλλά και ιδιαίτερα συναισθηματικούς. Ξεχωρίζουμε επίσης τις ταινίες: “Independence Day”, “Men In Black”, “Enemy of The State”, “Ali”, “I, Robot”, “The Pursuit of Happiness”, “I am Legend”, “Seven Pounds”, “Focus” και “Concussion”.

ΚEIMENA SEO

7. Viola Davis: Μία από τις καλύτερες γυναίκες ηθοποιούς και ίσως η καλύτερη μαύρη ηθοποιός του Hollywood αυτή τη στιγμή. Οι ερμηνείες της είναι συνήθως πολύ έντονες και αρκετά συναισθηματικές, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Έχει ήδη 3 υποψηφιότητες και ένα Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου, για την ταινία “Fences”, σε σκηνοθεσία του Denzel Washington. Κάποιες από τις πιο αντιπροσωπευτικές ταινίες του ταλέντου της είναι το “Doubt”, The Help”, “Prisoners”, Ma Rainy’s Black Bottom”, The Woman King” και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αστυνομική σειρά How to Get Away with Murder”.

8. Octavia Spencer: Επίσης εξαιρετική ηθοποιός που έγινε διάσημη κερδίζοντας το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου το 2011 με την ταινία The Help”. Έπειτα, συνέχισε τις δυνατές ερμηνείες σε ενδιαφέρουσες ταινίες όπως: Snowpiercer”, “Get On Up”, “Hidden Figures”, “The Shape Of Water”, “Luce”, και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην σειρά “Truth Be Told”.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ