10 από τις καλύτερες γυναίκες ηθοποιούς του Hollywood

-

Μπορεί όταν μας ρωτάνε “ποιος είναι ο αγαπημένος σου ηθοποιός;” το μυαλό μας να πηγαίνει σε επιβλητικούς άνδρες ερμηνευτές, αλλά η αλήθεια είναι ότι μας έχουν καθηλώσει και γυναίκες ηθοποιοί του Hollywood, ουκ ολίγες φορές. Απλά ίσως δεν έχουν προβληθεί τόσο πολύ, ή έχουν χάσει τη λάμψη τους για διάφορους λόγους. Γι’ αυτό είμαστε εδώ να αποδώσουμε δικαιοσύνη με ένα αφιέρωμα σε εξαιρετικές γυναίκες εν ενεργεία ηθοποιούς, και να σας διευκολύνουμε να διακρίνετε τις αγαπημένες σας.

1. Susan Sarandon:

Παλιά καραβάνα του Hollywood και αθεράπευτα γοητευτική, έχει αποδείξει το ταλέντο της σε πολλές ταινίες. Ξεχωρίζει για το θερμό της βλέμμα, τα μεγάλα καφέ μάτια και το χαμόγελο, μία γυναίκα με όλη τη σημασία της λέξεως. Έχει κερδίσει ένα βραβείο Όσκαρ για την ταινία “Dead Man Walking(1995)”, ενώ έχει προταθεί και 5 φορές υποψήφια. Μία από αυτές ήταν για την κλασσική υπέροχη ταινία “Thelma and Louise”, μία ταινία που μπορεί σίγουρα να δει κανείς πολλές φορές.

2. Kate Winslet:

Μία επίσης πολύ γοητευτική ηθοποιός, η Αγγλίδα έγινε γνωστή με τον “Τιτανικό”, αλλά ακολούθησαν εκπληκτικές ερμηνείες σε όλη τη συνέχεια της καριέρας της. Βραβευμένη με πολλά βραβεία, ήρθε και το Όσκαρ το 2008 με την ταινία “The Reader”. Οι ερμηνείες της Winslet είναι αψεγάδιαστες σε όλες τις ταινίες της, μπορώντας να ανταποκριθεί εύκολα σε πολύ διαφορετικούς ρόλους. Αξιομνημόνευτη ήταν και στην ταινία The Eternal sunshine of A Spotless Mind(υποψήφια για Όσκαρ) , αλλά και στο πιο πρόσφατο “Wonder Wheelτου Woody Allen.

3. Natalie Portman:

Η γλυκύτατη Natalie Portman, εκτός από του ότι είναι μια πανέμορφη παρουσία, έχει αποδείξει και με το παραπάνω τις υποκριτικές της ικανότητες. Είναι αναμφίβολα από τις καλύτερες εν ενεργεία γυναίκες ηθοποιούς του Hollywood, έχοντας δώσει πραγματικά καθηλωτικές ερμηνείες. Ποιος μπορεί να την ξεχάσει να κλαίει, να πονάει και να δίνει όλο της το είναι στο “V for Vendetta; Η την απίστευτη ηθοποιία της στο “Closer” και το “Black Swan(2010)”, με την οποία δικαίως κατέκτησε και το Όσκαρ; Σε όποια ταινία και να τη δείτε, η Portman πάντα θα μαγνητίζει το κοινό.

4. Julianne Moore:

Η Julianne Moore αποτελεί πάντα εγγύηση ότι θα δείτε υψηλού επιπέδου ηθοποιία, έχοντας παίξει σε δεκάδες χαρακτηριστικές ταινίες, από τη δεκαετία του ’90 και μετά. Το Όσκαρ τελικά κατάφερε να το κέρδισει το 2014, με τη συγκλονιστική της ερμηνεία στο δράμα “Still Alice”, όπου υποδύεται μία γυναίκα που σταδιακά χάνει τα λογικά της από άνοια. Κάποιες από τις πιο γνωστές ταινίες που έχει παίξει, είναι το “Hannibal”, το The Big Lebowskiκαι το “Magnolia”.

5. Cate Blanchett:

Η Αυστραλή ηθοποιός μας έχει συναρπάσει πολλές φορές με τη μοναδική της σαγηνευτική αύρα. Δύο φορές έχει καταφέρει να κερδίσει το βραβείο Όσκαρ. Την πρώτη για Best Supporting Role στο The Aviatorμε τον Leonardo Di Caprio, και τη δεύτερη για Καλύτερο Γυναικείο Ρόλο για την ταινία “Blue Jasmineτου Woody Allen. Υποψήφια για βραβείο έχει υπάρξει και άλλες φορές, όπως για τη ρομαντική ταινία “Carol” και το “Tar”.

6. Nicole Kidman:

Η επίσης Αυστραλιανής καταγωγής Nicole Kidman, είναι μία υποτιμημένη ηθοποιός. Ίσως η όμορφή της εμφάνιση και η προσωπική της ζωή να της έκλεψαν λίγο από την αναγνώριση που πραγματικά αξίζει, διότι πρόκειται για μία εξαιρετική ερμηνεύτρια. Κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ με την ταινία “The Hours(2002)”, αλλά έχει στο ενεργητικό της πάμπολλες σπουδαίες ερμηνείες. Κάποιες από αυτές είναι: Far Away”, “Eyes Wide Shut”, “Moulin Rouge”, “Rabbit Hole”, “The Paperboy”, “Before I Go To Sleep”, “The Killing of A Sacred Deer”, και τέλος το Destroyer”, στο οποίο θα τη δείτε να “τσαλακώνεται” εντυπωσιακά, παίζοντας μία σκληροτράχηλη ντετέκτιβ.

7. Viola Davis:

Ίσως η καλύτερη μαύρη ηθοποιός του Hollywood αυτή τη στιγμή. Οι ερμηνείες της είναι συνήθως πολύ έντονες και αρκετά συναισθηματικές, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Έχει ήδη 3 υποψηφιότητες και ένα Όσκαρ για Best Supporting Role, για την ταινία Fences”, σε σκηνοθεσία του Denzel Washington. Κάποιες από τις πιο αντιπροσωπευτικές ταινίες του ταλέντου της είναι το “Doubt”, The Help”, Prisoners” , “Ma Rainy’s Black Bottom”,The Woman King” και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά How to Get Away with Murder”.

8. Hilary Swank:

Οι συγκλονιστικές ερμηνείες της Αμερικανίδας της χάρισαν το Όσκαρ Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου δύο φορές. Την πρώτη με το “Boys Don’t Cry(1999)”, και μετά με το Million Dolar Baby(2004)”. Την τελευταία δεκαετία βέβαια έμεινε λίγο στην αφάνεια, αλλά παραμένει εξίσου καλή. Ίσως δεν της δόθηκε η ευκαιρία να ξεχωρίσει και πάλι σε κάποια ταινία, αλλά και η ίδια δεν έπαιξε σε τόσους πολλές ταινίες γιατί έγινε και παραγωγός. Εμείς σας προτείνουμε να δείτε τις ταινίες της “The HomesmanκαιI Am Mother”.

9. Jessica Chastain:

Η κοκκινομάλλα Jessica Chastain μας έχει εντυπωσιάσει με τις ερμηνείες της, ενώ πρόσφατα κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου για την ταινία “The Eyes of Tammy Faye”. Παίζει πάντα σε πολύ ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες ταινίες, έχοντας το δικό της στυλ σε μεγάλη ποικιλία από διαφορετικούς ρόλους. Υποψήφια για το Όσκαρ ήταν και για την ταινία “Zero Dark Thirty”, ενώ κέρδισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου στο “The Help”. Άλλες πολύ καλές ταινίες που έχει παίξει είναι: “Take Shelter”, Interstellar”, “A Most Violent Year”, “The Martian”, “Crimson Peak”, “Miss Sloaneκαι Molly’s Game”.

10. Noomi Rapace:

Τέλος, επιλέξαμε τη Σουηδή Noomi Rapace που δεν έχει ούτε Όσκαρ και ούτε και υποψηφιότητα, αλλά έχει ξεχωρίσει σε αρκετές ταινίες. Γνωστή έγινε με τη σουηδική ταινία “The Girl With The Dragon Tattoo(τριλογία), όπου προτάθηκε για Καλύτερη Ηθοποιός στα BAFTA Awards. Στη συνέχεια, όπου και να έχει παίξει είναι πραγματικά καταπληκτική. Μερικές ταινίες της που ξεχωρίζουν είναι: “Dead Man Downμε τον Colin Farrel, “Child 44 με τον Tom Hardy, “What Happened to Monday”, όπου παίζει εφτά διαφορετικούς ρόλους, και “Angel Of Mine”.

Άλλες πολύ αξιόλογες γυναίκες ηθοποιοί του Hollywood: Meryl Streep, Emma Thompson, Helen Mirren, Glenn Close, Rachel Weisz, Naomi Watts, Olivia Colman, Michelle Pfeiffer, Kristen Stewart, Gillian Anderson, Octavia Spencer, Frances Macdormand.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ