Έξυπνοι τρόποι για μείωση ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων

-

Το αδυνάτισμα και η διατήρηση φυσιολογικού βάρους σίγουρα δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ένας από αυτούς όμως και πολύ σημαντικός, είναι η μείωση της κατανάλωσης θερμίδων. Είναι πολύ λογικό λοιπόν ότι εφόσον θέλουμε να χάσουμε κάποια κιλά και να μείνουμε σε φόρμα, πρέπει να μειώσουμε την ποσότητα των θερμίδων που παίρνουμε καθημερινά από τα γεύματά μας. 

Παρακάτω θα μάθετε κάποιους πολύ έξυπνους και λιγότερο γνωστούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το πετύχετε αυτό, ώστε να δείτε άμεσα αποτελέσματα:

1. Μείωση μερίδων: Προσπαθήστε να τρώτε ό,τι τρώγατε και πριν, αλλά σε κάπως λιγότερη ποσότητα. Αρχίστε με μια μικρή μείωση ώστε να μην σας κακοφανεί. Λίγο λιγότερα κομμάτια πίτσας, μια φέτα λιγότερο ψωμί και τυρί, μικρότερη μερίδα από μακαρονάδα ή από ότιδήποτε άλλο κυρίως γεύμα. Τηρήστε το αυτό χωρίς να τσιμπολογάτε αργότερα ή σποραδικά κάποιο παχυντικό σνακ.

2. Ένα ποτήρι νερό πριν το φαγητό: Έρευνες έχουν δείξει ότι το να πίνουμε ένα ποτήρι νερό περίπου 30 λεπτά πριν το γεύμα βοηθά στη διατήρηση φυσιολογικού βάρους και τη δίαιτα. Αυτό γιατί η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού βοηθά τον μεταβολισμό μας, αλλά και πριν το γεύμα μας γεμίζει το στομάχι, ώστε να μην τρώμε έπειτα μεγάλες ποσότητες φαγητού.

3. Τηρήστε ευλαβικά τον κανόνα 80% – 20%: Τι σημαίνει αυτό; Πως όταν έχετε καταναλώσει πολλές θερμίδες με πλούσιο γεύμα κατά τη διάρκεια της ημέρας, πάντα προτιμήστε ένα ελαφρύ γεύμα το βράδυ. Ή και αντίστροφα, όταν γνωρίζετε ότι θα φάτε μεγάλο γεύμα το βράδυ, φάτε ελαφρά το μεσημέρι.

4. Επιλέξτε τροφές που σας χορταίνουν: Αυγά, μήλα και ξηροί καρποί είναι κάποιες από τις τροφές που επιβεβαιωμένα χορταίνουν, με αποτέλεσμα έπειτα να μην έχουμε όρεξη να φάμε επιπλέον μεγάλες ποσότητες.

5. Προσοχή στο ελαιόλαδο: Το λάδι είναι μεν πολύ υγιεινό, αλλά μόλις μια κουταλιά της σούπας έχει 150 θερμίδες. Επομένως βάζετε λιγότερο λάδι στις σαλάτες, στο μαγείρεμα και οπουδήποτε αλλού συνηθίζατε. Δύο άλλα έξυπνα σχετικά tips με τις τηγανητές τροφές: α) τινάξτε το λάδι από π.χ. τα τηγανητά αυγά πριν το βάλετε στο πιάτο β) βάλτε χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά πάνω από τις πατάτες ώστε να απορροφήσουν το πολύ λάδι.

6. Προσοχή και στις σάλτσες: Οι πολλές σάλτσες είναι κάτι που επίσης πρέπει να αποφύγετε και θα μειώσει σημαντικά την πρόσληψη των θερμίδων, αφού είναι αρκετά παχυντικές. Λιγότερο σάλτσα λοιπόν στην μακαρονάδα, σουβλάκι χωρίς τζατζίκι ή σως, και όχι σαλάτες με dressings.

7. Φρούτα και λαχανικά οι καλύτεροι φίλοι σας: Σούπερ υγιεινά και με ελάχιστες θερμίδες, τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να ενταχθούν συχνότερα στη διατροφή σας. Επιλέξτε τα αντί του κρέατος ή αντί κάποιου επιδορπίου ή γλυκού, και θα κάνουν το θάυμα τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ