TUMBAO: Όταν η γυμναστική συναντά τη διασκέδαση

-

Γράφει η Αρίστη Κορδώνη

Tumbao σημαίνει ρυθμός αλλά και η αύρα που εκπέμπει ένας άνθρωπος, όταν κινείται. Καθένας μας, λοιπόν έχει το δικό του ξεχωριστό και μοναδικό tumbao!

Με αυτή την σκέψη, ένα νέο είδος γυμναστικής, το Τumbao, ήρθε πριν λίγα χρόνια από την Βενεζουέλα και τον Pedro Santana (δημιουργό του προγράμματος) για να μας ξεσηκώσει για τα καλά! Πρόκειται για ένα είδος αερόβιου fitness προγράμματος, που συνδυάζει τη γυμναστική με την εκμάθηση βασικών βημάτων latin χορών.

Το Tumbao είναι για όλους! Γυναίκες και άντρες μπορούν να το ξεκινήσουν, ανεξάρτητα από ηλικία ή βάρος, καθώς δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, παρά μόνο θετική διάθεση για χορό. Ακολουθώντας απλές και εύκολες χορογραφίες latin (και όχι μόνο) μουσικής, είναι σίγουρο πως 50 λεπτά είναι αρκετά για να ιδρώσουμε, να γυμναστούμε, να χορέψουμε(ακόμα και να τραγουδήσουμε), να εκτονωθούμε και να περάσουμε πραγματικά καλά!

Στα πρώτα μαθήματα, επαναλαμβάνονται τα ίδια τραγούδια και χορογραφίες, ώστε ο μαθητής να αντιληφθεί την κινησιολογία και την φιλοσοφία του προγράμματος. Ακόμα, για τους μικρούς χορευτές υπάρχει το Tumbao kids με χορογραφίες προσαρμοσμένες στη δυναμική και την ηλικία των παιδιών.

Το Tumbao έχει αισθητά και άμεσα αποτελέσματα στην φυσική μας κατάσταση. Η αερόβια άσκηση κάνει καλό στην καρδιά μας και βελτιώνει την αναπνοή, καθώς και την αντοχή μας. Έρευνες δείχνουν πως τα άτομα, που ασκούνται συχνά «χτίζουν» ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα και είναι πιο ανθεκτικά στις ιογενείς λοιμώξεις. Ακόμα, υπολογίζεται ότι με 50 λεπτά Τumbao μπορείς να «κάψεις» έως και 800 θερμίδες. Πέρα από την απώλεια λίπους, το συγκεκριμένο πρόγραμμα βοηθάει στη σύσφιξη του σώματος, στην αύξηση του μεταβολισμού, αλλά και στην επίτευξη γράμμωσης.

Σε αντίθεση με άλλα παρόμοιου τύπου προγράμματα, το Tumbao δίνει βάση στην επίγνωση των κινήσεων, στον έλεγχο του σώματος και στην εμπέδωση της κίνησης. Μέσα από τις χορογραφίες του Tumbao, μαθαίνει κάποιος εύκολα τη βασική βηματολογία latin ρυθμών, όπως salsa, bachata, reggaeton, cumbia, samba,merengue κ.ά. Αν, λοιπόν, θέλετε να πάρετε μια γεύση χορού από Κούβα, Κολομβία, Βραζιλία είστε στο κατάλληλο μέρος! Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα παρατηρήσετε το σώμα σας να «λύνεται», να αποκτά ρυθμό και τη δική του ξεχωριστή χορευτική κίνηση.

Πρόσθετος και ίσως ο πιο σημαντικός λόγος να ξεκινήσει κάποιος Tumbao, είναι η ανάγκη να ξεφύγουμε για λίγο από την καθημερινότητα και να βελτιώσουμε την ψυχολογική μας κατάσταση. Από τους πρώτους μήνες, ο αθλούμενος παρατηρεί αλλαγές στο σώμα και αυτό τονώνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει την αυτοεικόνα του. Η μουσική είναι σύμμαχος στο να γίνουν όλοι οι μαθητές μία παρέα, να χαλαρώσουν και να δημιουργήσουν μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Σε μια εποχή που άγχος, προβληματισμοί και φόρτος εργασίας ταλαιπωρούν καθημερινά τον περισσότερο κόσμο, 50 λεπτά Tumbao είναι αρκετά να μας αποφορτίσουν και να δώσουν μια πιο κεφάτη και αισιόδοξη νότα στην μέρα μας.

Μια δοκιμή θα σας πείσει πως το Τumbao είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος να συνδυάσεις χορό, γυμναστική και διασκέδαση. Λοιπόν, τι λέτε;… Xορεύουμε;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ