Tα 5 πιο παράξενα και ασυνήθιστα αθλήματα που υπάρχουν

-

Τα περισσότερα αθλήματα είναι λίγο ή πολύ γνωστά στο ευρύ κοινό, ακόμα και αν δεν είναι τα πιο δημοφιλή, όπως το ποδόσφαιρο. Στους Ολυμπιακούς αγώνες άλλωστε περιλαμβάνονται δεκάδες σπορ, με τα οποία ακόμα και αν δεν είμαστε εξοικειωμένοι, τουλάχιστον τα έχουμε ακουστά. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα, τόσο ασυνήθιστα και εφευρετικά, που δε θα πιστεύετε ότι πραγματικά υπάρχουν. Δείτε παρακάτω πέντε από τα πιο παράξενα κια ασυνήθιστα αθλήματα σε ολόκληρο τον κόσμο:

1. Chess boxing:

Μποξ που συνδυάζεται με σκάκι. Απίστευτο και όμως αληθινό. Εμπνευσμένο από ένα κόμικ ενός Γάλλου σκηνοθέτη, με τον πρώτο αγώνα να λαμβάνει χώρα το 2003. Οι αθλητές αρχίζουν με έναν γύρο τεσσάρων λεπτών σκάκι, και στη συνέχεια με ένα γύρο δύο λεπτών μποξ, παίζοντας συνολικά έντεκα γύρους εναλλάξ. Η σκακιέρα μεταφέρεται μέσα και έξω από το ρινγκ όταν απαιτείται. Νικητής του αγώνα αναδεικνύεται αυτός που κατάφερε είτε knockout στο μποξ, είτε ρουα ματ στο σκάκι..ένα συναρπαστικό παιχνίδι μυαλού και σώματος!

2. Wife carrying:

Και αν σας φάνηκε περίεργο το chess boxing, τότε τι θα λέγατε για λίγο κουβάλημα γυναίκας; Εδώ οι αθλητές που είναι άνδρες, κουβαλάνε στην πλάτη τους τις γυναίκες τους ή οποιαδήποτε γυναίκα επιλέξουν, αρκεί αυτή να είναι πάνω από 49 κιλά. Οι γυναίκες πρέπει να κουβαλιούνται μάλιστα ανάποδα, δηλαδή με τα πόδια τους γύρω από το λαιμό των αντρών και το κεφάλι τους στο ύψος των γλουτών τους. Σκοπός του παιχνιδιού είναι οι άντρες να τερματίσουν πρώτοι, αφού περάσουν διάφορα εμπόδια που έχει η πίστα, χωρίς να τους πέσει η γυναίκα φυσικά! Το wife carrying εφευρέθηκε στη Φινλανδία και έπειτα εξαπλώθηκε και σε άλλες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αγγλία και η Αυστραλία.

3. Cheese rolling:

Στο Gloucester της Αγγλίας, διοργανώνεται κάθε χρόνο ένα άκρως διασκεδαστικό και παράξενο άθλημα, αν μπορεί να αποκαλεστεί έτσι, το cheese rolling. Πώς παίζεται λοιπόν; Ένα τεράστιο ρολό τυριού σπρώχνεται από την κορυφή μιας πλαγιάς, και οι διαγωνιζόμενοι απλά προσπαθούν να το πιάσουν κουτρουβαλώντας! Όποιος πιάσει το τυρί και τερματίσει πρώτος, είναι και ο νικητής και κερδίζει το τυρί! Όσο κουλό και αν σας φαίνεται, υπάρχει και η δυνατότητα στοιχήματος για cheese rolling.

4. Bed racing:

Άλλο ένα ασυνήθιστο παράξενο άθλημα, που με το που το δει κάποιος απορεί τι ακριβώς κάνουν οι διαγωνιζόμενοι. Εδώ οι αθλητές μεταφέρουν ένα κρεβάτι, το οποίο μπαίνει σε ένα ειδικό καρότσι με τέσσερις ρόδες! Πέντε αθλητές σπρώχνουν το καρότσι, ενώ ένας είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι. Επίσης, το κρεβάτι πρέπει να είναι διακοσμημένο με το θέμα της χρονιάς και να μπορεί να επιπλέει στο νερό. Η πίστα είναι πολύ σκληρή, συνολικά μήκους 3 χιλιομέτρων, με ανάβαση πλαγιάς και στο τέλος πέρασμα μέσα από ποτάμι. Το bed racing είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στο North Yorkshire Town of Knaresborough των Ηνωμένων Πολιτειών.

5. Extreme ironing:

Αυτό το σπορ είναι πραγματικά extreme, με τόσο μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας που απορεί κανείς πώς επιτρέπεται. Σκοπός του αθλήματος είναι να σιδερώσεις τα ρούχα σου σε όσο το δυνατόν πιο δύσκολες συνθήκες είναι δυνατόν. Οι αθλητές λοιπόν παίρνουν μαζί τους το σίδερο και τη σιδερώστρα, και σιδερώνουν σε γκρεμούς, ενόσω κάνουν αναρρίχηση, wakeboard, κατάδυση, ελεύθερη πτώση και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ