Στη ζωή μου επικρατεί χάος! Η λύση; 8 γράμματα

-

Γράφει η Κυριακή Τέντσιου

Η καθημερινότητα αποτελεί για τον καθένα μας έναν αγώνα δρόμου. Τρέχουμε κάθε μέρα να προλάβουμε δουλειά, οικογένεια, φίλους, υποχρεώσεις και μέσα σε όλα αυτά προσπαθούμε να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας. Η μαγική λέξη με τα 8 γράμματα που μπορεί να μας βοηθήσει να τα διευθετήσουμε όλα αυτά κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο είναι η ΟΡΓΑΝΩΣΗ! Ακολουθούν κάποια έξυπνα tips για αυτό τον σκοπό:

1.Φέρτε το σπίτι σας στα μέτρα σας! Κάντε το να σας (εξ)υπηρετεί 

Καθαρίστε το, πετάξτε τα χαλασμένα πράγματα, και όσα δε χρησιμοποιείτε ποτέ χαρίστε τα. Πετάξτε και όλα εκείνα τα πράγματα που κρατάτε στην αποθήκη και δεν έχετε χρησιμοποιήσει τον τελευταίο χρόνο. Θα κερδίσετε χώρο και χρόνο από το συμμάζεμα και θα νιώσετε να μπαίνει σε τάξη όχι μόνο το σπίτι σας, αλλά και η ίδια η σκέψη σας.

2. Ξυπνήστε 1 ώρα νωρίτερα κάθε μέρα

Δύσκολο; Σκεφτείτε ότι έτσι θα έχετε χρόνο να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμα της ημέρας, θα μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό σας γεύμα με ηρεμία και να γεμίσετε ενέργεια για το υπόλοιπο της μέρας σας.

3. Ανοίξτε λογαριασμό με e-banking

Αυτό δεν απαιτεί και η σύγχρονη εποχή; Πληρώστε λογαριασμούς και υποχρεώσεις χωρίς να χάνετε τον πολύτιμο χρόνο σας στις ουρές για τα ταμεία.

4. Καταγράψτε μηνιαία έσοδα και έξοδα

Αγοράστε ένα ημερολόγιο ή ένα organizer για να σημειώνετε έσοδα- έξοδα / τις δουλειές σας / τα ραντεβού σας ή μπορείτε να χρησιμοποιείτε το calendar (ημερολόγιο) του κινητού για τον ίδιο σκοπό.

5.Κάντε service και πλύσιμο στο αυτοκίνητο ή στο μηχανάκι

Θα είναι πάντα έτοιμο για ταξίδια ή ξαφνικές υποχρεώσεις.

6. Βάψτε το πάνω μέρος των κλειδιών σας με ένα βερνίκι νυχιών σε χρώμα

Είναι ένας εύκολος τρόπος για να βρίσκετε το σωστό κλειδί αμέσως χωρίς να ψάχνετε.

7.Φυλάξτε σε ένα τσαντάκι κλειδιά-κινητό-φορτιστή-πορτοφόλι

Όπου κι αν χρειαστεί να πάτε, θα τα έχετε πάντα μαζί σας

 8. Κάθε βράδυ επιλέξτε τα ρούχα της επόμενης ημέρας

Ποιος θέλει να χάνει ώρα στη ντουλάπα του ψάχνοντας συνδυασμούς;

9. Ορίστε την επικοινωνία με οικογένεια/συγγενείς/φίλους (μέσω τηλεφώνου, sms, επισκέψεων) συγκεκριμένες ημέρες και ώρες της εβδομάδας

10. Κάντε αποχή από τα γεγονότα / εκδηλώσεις / καταστάσεις που δεν σας ικανοποιούν και αντικαταστήστε τα με ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σας

Ορισμένες φορές οι (υπό προϋποθέσεις πλέον όπως είπαμε) κοινωνικές υποχρεώσεις (το να βγείτε π.χ. με κάποια παρέα με την οποία νιώθετε ότι οι κουβέντες σας είναι επιφανειακές) είναι καλό να αποφεύγονται. Μια βραδιά διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο, βλέποντας μία ταινία μαζί με αγαπημένα πρόσωπα, ασχολούμενοι με κάποιο χόμπι κ.τ.λ. μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε.

11Σε όλα όσα σας απασχολούν και υπάρχουν στην καθημερινότητά σας, μην ξεχάσετε να βάλετε προτεραιότητες

12Φτιάξτε μια λίστα με όλους τους στόχους σας ώστε να μπορείτε να τη συμβουλεύεστε συχνά και να σημειώνετε την πρόοδό τους

Ξεκινήστε αυτό το Σαββατοκύριακο με οτιδήποτε από τα παραπάνω θεωρείτε πιο σημαντικό και σταδιακά προχωρήστε και στα υπόλοιπα. Μην πιέζετε τον εαυτό σας και κάντε ένα βήμα τη φορά. Σύντομα, η ζωή σας θα μπει σε νέες βάσεις και θα αποκτήσει τάξη!

 Καλή Επιτυχία !

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ