4 ανεπανάληπτα περιστατικά βίας στην ιστορία των σπορ

-

Τα σπορ και ο αθλητισμός ενώνουν τον κόσμο, δημιουργούν έντονα συναισθήματα και πολλές συγκινήσεις. Παρόλα αυτά, υπάρχει ενίοτε και η άσχημη πλευρά της βίας στα γήπεδα, όταν τα πράγματα ξεφεύγουν από πιο “θερμόαιμους” πρωταγωνιστές. Επιλέξαμε παρακάτω 4 απίστευτα περιστατικά βίας από διάφορα αθλήματα, που σόκαραν όλη την υφήλιο και θα μείνουν στην ιστορία:

1. Ο Zinedine Zidan χτυπάει με κεφαλιά τον Marco Materazzi:

Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στο ποδόσφαιρο, επί γερμανικού εδάφους, με τη Γαλλία να αναμετριέται με την Ιταλία. Το τελευταίο παιχνίδι του Γάλλου θρύλου Zinedine Zidan. Και κάποια στιγμή, συμβαίνει το αδιανόητο. Μετά από σύντομη συνομιλία με τον Ιταλό αμυντικό Materazzi, ο Zidan χτυπάει με το κεφάλι του στο στήθος τον Materazzi και τον σωριάζει κάτω στο έδαφος.

Ο Zidan αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα, δίνοντας το πιο άδοξο και λυπηρό τέλος στην καριέρα του. Η Γαλλία τελικά ηττάται στα πέναλτι με 5-3 και η Ιταλία στέφεται παγκόσμια πρωταθλήτρια. Φήμες λέγανε ότι ο Materazzi μίλησε άσχημα για τη μητέρα του Γάλλου, γι’ αυτό και αντέδρασε έτσι. Σε κάθε περίπτωση, ήταν μεγάλο λάθος του Zidan και η ενέργεια του αλλά και το timing, δεδομένου ότι θεωρείται από τους καλύτερους παίχτες όλων των εποχών.

Δείτε το βίντεο:

2. “Malice at the Palace”: ένας αγώνας NBA μετατρέπεται σε αρένα μάχης

Βρισκόμαστε στο 2004(19/11) και οι Detroit Pistons υποδέχονται τους Indiana Pacers για τους Τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας. Προβάδισμα έχουν οι Pacers, και κάποια στιγμή στην τελευταία περίοδο ο Ben Wallas σπρώχνει με δύναμη τον Ron Artest(Pacers) για το σκληρό φάουλ που αυτός του έκανε.

Τη συνέχεια, κανείς δεν θα μπορούσε να τη φανταστεί. Αφού οι παίχτες των δυο ομάδων αντάλλαξαν κάποια σπρωξίδια, ο Artest ανεβαίνει στις κερκίδες και αρχίζει να γρονθοκοπάει με μανία έναν οπαδό. Ο συμπαίχτης του Steven Jackson τον ακολουθεί και κάνει ακριβώς το ίδιο, δίνοντας μπουνιές στους καθήμενους. Επικρατεί πανικός με το κοινό να σηκώνεται πανικόβλητο και οι άντρες σεκιούριτι να προσπαθούν να σταματήσουν τους παίχτες των Pacers. Ο αγώνας διακόπτεται με τους Pacers να δέχονται ποπ-κορν, μπύρα και ποτήρια τρέχοντας στα αποδυτήρια.

Ο Artest είχε δεχτεί ένα μπουκάλι μπύρας από το συγκεκριμένο οπαδό, και αυτός ήταν ο λόγος που αντέδρασε έτσι. Του επιβλήθηκε ποινή και έχασε όλη τη σεζόν, καθώς και άλλες σκληρές ποινές πήραν οι συμπαίχτες του. Το λεγόμενο “Malice at the Palace” αποτελεί ίσως τη πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του ΝΒΑ, και αφορμή για να αλλάξουν οι κανονισμοί σε θέματα ασφαλείας και όχι μόνο. Αν θέλετε να μάθετε τι πραγματικά συνέβη και τον αντίκτυπο εκείνης της ημέρας, δείτε το ντοκιμαντέρ στο Netflix “Malice at the Palace”.

Δείτε το βίντεο:(κλικ στο παρακαλουθήστε στο youtube)

3. Η Monica Seles μαχαιρώνεται από οπαδό κατά τη διάρκεια αγώνα τένις:

30 Απριλίου του 1993, Αμβούργο. Η Νο.1 στον κόσμο τενίστρια από τη Γιουγκοσλαβία Monica Seles αγωνίζεται εναντίον της Βουλγάρας Magdalena Maleeva στα προημιτελικά. Ξαφνικά, ένας τρελαμένος οπαδός εισβάλλει στο γήπεδο και μαχαιρώνει την Seles στην πλάτη. Ο άνδρας ακινητοποιείται και συλλαμβάνεται και η Seles σηκώνεται μετά από ώρα και αποχωρεί από το παιχνίδι με αφόρητους πόνους. Κανένας ως τότε δεν θα μπορούσε να περιμένει μια τόσο φριχτή επίθεση σε ένα ευγενές άθλημα όπως το τένις.

Τελικά, αποδείχτηκε ότι πρόκειται για άτομο με ψυχολογικά προβλήματα και φανατικό οπαδό της κορυφαίας Γερμανίδας Steffi Graff, η οποία απειλούταν από την επιτυχία της Seles. Η Monica Seles ευτυχώς στάθηκε τυχερή και ανάρρωσε μέσα σε ένα μήνα από τον τραυματισμό. Τα ψυχολογικά τραύματα όμως ήταν ανεπανόρθωτα. Επανήλθε στο τουρ μετά από 2 χρόνια, και χωρίς να έχει την τεράστια επιτυχία του παρελθόντος. Κατάφερε να κερδίσει άλλο έναν τίτλο Grand Slam, αλλά είχε χαθεί η λάμψη της. Πολλοί κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη τενίστρια όλων των εποχών, εφόσον δεν είχε γίνει το τραγικό συμβάν.

Δείτε το βίντεο:

4. Ο Mike Tyson δαγκώνει με μανία το αυτί του Evander Holyfield:

Τέλος, αυτό που έκανε ο διάσημος πρωταθλητής μποξέρ από τη δεκαετία του ‘90 Mike Tyson δεν έχει προηγούμενο. Ο Tyson αποτελούσε τρόμο για κάθε αντίπαλό του εκείνη την εποχή, αφού ήταν χείμαρρος. Υπήρχε όμως ένας μποξέρ που δεν τον φοβόταν και τον είχε ήδη νικήσει, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής βαρέων βαρών και θρύλος Evander Holyfield.

Στις 28 Ιουνίου του 1997, οι δυο τους αναμετρήθηκαν στο Λας Βέγκας, σε έναν πολυαναμενόμενο rematch τελικό. Ο Holyfield κυριαρχούσε στους δυο πρώτους γύρους, και ο Tyson αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα. Αφού έβγαλε τη μασέλα του και ξεκίνησε ο γύρος, ο Tyson δαγκώνει δυνατά το αυτί του Holyfield σε μια στιγμή που βρέθηκαν κοντά, κόβοντας ένα ολόκληρο κομμάτι χόνδρου και φτύνοντάς το κάτω. Οι διαιτητές το καταλαβαίνουν και κάνουν παρατήρηση στον Tyson. Αυτός όμως, μετά τη διακοπή, δαγκώνει πάλι το αυτί του Holyfield για δεύτερη φορά, οπότε και αποβάλλεται με ποινή και τελειώνει ο αγώνας.

Ο Tyson υποστήριξε ότι ο Holyfield του έδινε κεφαλιές πιο πριν, και έπρεπε να απαντήσει. Μετά από αρκετά χρόνια, ζήτησε συγγνώμη από τον Holyfield, και οι δυο τους πλέον διατηρούν φιλική σχέση. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε δάγκωμα στον αθλητισμό, αφού έχουν υπάρξει περιστατικά σε διάφορα σπορ. Όπως στο ποδόσφαιρο, με τον Ουρουγουανό Louis Soarez, που το έχει κάνει 3 φορές. Με τέτοια μανία και αγριότητα όμως, ώστε να κοπεί κομμάτι σάρκας, το βλέπουμε πρώτη φορά.

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ