Τένις: ένα συναρπαστικό άθλημα που αξίζει να βάλετε στη ζωή σας

-

Το τένις είναι μεν ένα παρεξηγημένο άθλημα από όσους δεν το γνωρίζουν καλά, λατρεμένο δε από όσους ασχολούνται με αυτό. Στη χώρα μας, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μεγάλη αύξηση στην ενασχόληση με το τένις, και έτσι από εκεί που δεν ήταν τόσο δημοφιλές, πλέον έχει αρχίσει να γίνεται. Σίγουρα σε αυτό έχουν συμβάλλει και οι τεράστιες επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη. Δείτε παρακάτω τους λόγους για τους οποίους αξίζει να αρχίσετε να παίζετε τένις, καθώς και τα πολυάριθμα οφέλη που μας προσφέρει σε όλα τα επίπεδα:

-Eίναι πολύ διασκεδαστικό: Με το που αρχίσετε να μαθαίνετε τένις, θα δείτε πόσο ωραία αίσθηση είναι να χτυπάτε το μπαλάκι με τη ρακέτα και να παίζετε με το συμπαίχτη σας. Όσο πιο καλός γίνεστε, τόσο πιο απολαυστικό θα γίνεται, μαθαίνοντας να χτυπάτε τη μπάλα ακόμα καλύτερα και τα διάφορα είδη χτυπημάτων, που δεν το κάνουν ποτέ βαρετό ή στατικό. Επομένως μπορείτε να γυμνάζεστε διασκεδάζοντας, χωρίς καν να το καταλαβαίνετε. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από την ικανοποίηση που παίρνεις από ένα ωραίο καθαρό χτύπημα!

-Αποτελεί εξαιρετική σωματική άσκηση: Το τένις είναι ένας συνδυασμός αερόβιας και αναερόβιας γυμναστικής, γυμνάζοντας αποτελεσματικά ολόκληρο το σώμα, και όχι μόνο το χέρι όπως κάποιοι μπορεί να νομίζουν. Αποτελείται από μικρά συχνά σπριντ(ξεκινήματα-σταματήματα), αλματάκια, γρήγορες και απότομες κινήσεις, περιστροφές του κορμού του σώματος και δυνατά πατήματα στο έδαφος. Γυμνάζει λοιπόν πολύ τα πόδια από όπου ξεκινάει η ενέργεια του χτυπήματος, αλλά και κορμό, γοφούς, πλάτη, ώμους και χέρια. Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και ενισχύει επίσης σημαντικά το συντονισμό των μελών του σώματος, την ισορροπία και την ευελιξία. Είναι μια πλήρης μορφή άσκησης, με την οποία μπορείτε να κάψετε και πολλές θερμίδες- ενδεικτικά περίπου 500 θερμίδες μετά από έναν έντονο αγώνα τένις. Εμπεριστατωμένες έρευνες έχουν δείξει ότι το να παίζετε συστηματικά τένις μπορεί να σας χαρίσει μέχρι και 10 χρόνια ζωής παραπάνω!

-Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες: Τένις μπορούν να αρχίσουν να παίζουν αγόρια και κορίτσια από πολύ μικρά, αλλά και πιο μεγάλοι ή ηλικιωμένοι. Ποτέ δεν είναι αργά να το αρχίσετε.

Tennis training

-Καλλιεργεί πολλές πνευματικές ικανότητες: Πρόκειται για ένα απαιτητικό άθλημα, το οποίο θέλει συγκέντρωση, αντανακλαστικά και πειθαρχία. Χρειάζεται φοβερό timing για να εκτελέσεις το τέλειο χτύπημα μέσα σε πολύ λίγο χρόνο, επομένως εξασκεί την συγκέντρωσή μας και την πνευματική μας διαύγεια σε μεγάλο βαθμό. Παράλληλα, είναι ένα άθλημα ψυχολογίας που μπορεί να εκνευρίσει και να αγχώσει πολλούς παίχτες, επομένως όσο το παίζει κανείς τόσο πιο πολύ μαθαίνει να γίνεται ψύχραιμος, μαχητικός και πνευματικά δυνατός, ώστε να κερδίσει τον αντίπαλο. Οι τενιστικές μάχες είναι συχνά πυκνά συγκλονιστικές και κόβουν την ανάσα, αφού παίζονται στην κόψη του ξυραφιού. Επομένως, απαιτείται ολύμπια ψυχραιμία αλλά και μεγάλη αποφασιστικότητα για να κερδίσει κάποιος έναν κρίσιμο πόντο, χωρίς φόβο και άγχος.

Είναι άθλημα στρατηγικής: Στο τένις παίζει μεγάλο ρόλο η στρατηγική, και αυτό το καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέρον. Πρέπει λοιπόν να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει, ώστε να κάνεις τις σωστές επιλογές για να νικήσεις τον αντίπαλό σου, και φυσικά να έχεις καλή γνώση του παιχνιδιού. Είναι δηλαδή ένα άθλημα που απευθύνεται σε έξυπνους ανθρώπους.

Η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ: Το τένις έχει τόσο μεγάλη ποικιλία σε χτυπήματα, κινήσεις, δουλειά με τα πόδια, τεχνικές, προσαρμογές, εξοπλισμό και άλλα μυστικά, που όσα χρόνια και να παίζει κάποιος, πάντα μπορεί να βελτιωθεί. Είναι μια ολόκληρη επιστήμη λοιπόν, γι΄αυτό και έχουν γραφτεί και βιβλία σχετικά με αυτό. Έτσι, πάντα θα υπάρχει κάτι καινούριο να μάθεις, το οποίο θα σε ενθουσιάσει όταν το εφαρμόσεις μέσα στο γήπεδο. Τα μυστικά του τένις μπορεί κανείς να τα μάθει μόνο με κάποιον καλό προπονητή, ή στο διαδίκτυο από έγκυρες πηγές. Δείτε εδώ την αξιόπιστη ιστοσελίδα tennistips.gr

Ευνοεί την ευγενή άμιλλα και χτίζει χαρακτήρα: Ακριβώς επειδή είναι πολύ ανταγωνιστικό άθλημα, στο οποίο είσαι μόνος σου χωρίς ομάδα, αν εξαιρέσουμε τα διπλά, μπορείς να μάθει κανείς πολλά, αν φυσικά το αξιοποιήσει κατάλληλα. Σε ωθεί λοιπόν στο να γίνεσαι πιο δίκαιος, να αναγνωρίζεις την αξία του αντιπάλου και να τον συγχαίρεις όταν πρέπει, αφού πρόκειται για ένα ευγενικό άθλημα, παρά την ανταγωνιστική του φύση. Είναι σημαντικό λοιπόν ότι μαθαίνεις να χάνεις, γιατί είναι αδύνατο να κερδίζεις πάντα, και προσπαθείς να χαίρεσαι το παιχνίδι όσο πιο πολύ γίνεται, χωρίς εγωπάθειες.

Ευνοεί την κοινωνικοποίηση: Πρόκειται για ένα κοινωνικό άθλημα, αφού έρχεσαι σε επαφή με συμπαίχτες, διοργανωτές, υπάλληλους κτλ. Η χημεία που έχεις με τους συμπαίχτες σου είναι το παν ώστε να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις και να υπάρχει αρμονικό κλίμα, επομένως καλλιεργούνται επίσης αναγκαστικά και τα κοινωνικά σου skills.

Κλείνοντας, από όλα τα παραπάνω συμπεραίνουμε πόσο ξεχωριστό άθλημα είναι το τένις και πόσα οφέλη μπορεί να έχει, από όλες τις απόψεις. Tennis club και δημοτικά γήπεδα υπάρχουν πλέον στις περισσότερες περιοχές της Αττικής, αλλά και σε επαρχιακές πόλεις, επομένως είναι εύκολα προσβάσιμο. Ένα άθλημα που αποδεδειγμένα μπορεί να γίνει άνετα χόμπι για μια ζωή και μεγάλο πάθος για πολλούς από μας!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ