Netflix: Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες για τις γιορτές

-

Γράφει η Μαίρη Κάντα

Ίσως τα φετινά Χριστούγεννα διαφέρουν από τα προηγούμενα. Μα το κλίμα των γιορτών παραμένει και για να το τονίσετε περισσότερο, μπορείτε να δείτε μια χριστουγεννιάτικη ταινία. Πώς σας φαίνεται η ιδέα; Καθίστε αναπαυτικά στο καναπέ, πάρτε μία κούπα ζεστό τσάι, ανοίξτε το Netflix και απολαύστε τις παρακάτω αγαπημένες ταινίες.

    1. The Christmas Chronicles“: Μία χριστουγεννιάτικη περιπέτεια που προβλήθηκε το 2018 από το Netflix. Tην πρώτη εβδομάδα διάθεσης στην πλατφόρμα, η ταινία ξεπέρασε τις 20 εκατ. θεάσεις. Την σκηνοθέτησε ο Chris Columbus, γνωστός από τις ταινίες “Μόνος στο σπίτι” και “Ένας μπαμπάς μα τι μπαμπάς”. Σεναριογράφοι είναι ο Matt Lieberman και ο David Guggenheim και πρωταγωνιστές οι: Kurt Russell, Goldie Hawn, Darby Camp, Judah Lewis. Δύο αδέρφια στην προσπάθεια τους να αποδείξουν πως ο Άγιος Βασίλης είναι αληθινός, προκαλούν την συντριβή του ελκήθρου. Θα λατρέψετε το ταπεραμέντο του Kurt Russell στο ρόλο του Άη- Βασίλη αλλά και το διασκευασμένο τραγούδι “Santa Claus is coming to town“. Επίσης, εξαιρετικά είναι και τα παιδιά στους ρόλους τους. Δύο χρόνια αργότερα, το 2020, επέστρεψε το δεύτερο μέρος της ταινίας, με το τίτλο: “The Christmas Chronicles II“. Στο σίκουελ, ένα ξωτικό θέλει να καταστρέψει τα Χριστούγεννα και ο Άγιος Βασίλης με την σύζυγό του προσπαθούν να τα σώσουν.

  1. Klaus: Πρόκειται για μια τρυφερή ταινία κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε το 2019. Ο Sergio Pablos είναι υπεύθυνος για το σενάριο και την σκηνοθεσία της ταινίας που ήταν υποψήφια για Όσκαρ. Σε αυτή, ένας ταχυδρόμος διορίζεται σε ένα νησί πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, όπου οι κάτοικοι δεν μιλούν μεταξύ τους, ούτε ανταλλάζουν γράμματα. Λίγο πριν τα παρατήσει, συναντά έναν μοναχικό ξυλουργό που ζει σε μια καλύβα γεμάτη με παιχνίδια. Οι δυο τους, καταφέρνουν να φέρουν ξανά την χαρά στα πρόσωπα των κατοίκων του. Δείτε την και μη ξεχάσετε να έχετε μαζί σας, χαρτομάντιλα.

    1. A Christmas Prince: Εάν αγαπάτε τις ρομαντικές ταινίες, θα λατρέψετε τον “Πρίγκιπα των Χριστουγέννων”. Μια νεαρή δημοσιογράφος θέλει να καταγράψει αποκλειστικά την ενθρόνιση ενός πρίγκιπα. Όταν δεν τα καταφέρνει, προσλαμβάνεται ως δασκάλα για την πριγκίπισσα και γνωρίζει καλύτερα τον πρίγκιπα. Δημιουργήθηκε το 2017 και ακολούθησαν οι ταινίεςΑ Christmas Prince: The Royal Wedding” (2018) και “A Christmas Prince: The Royal Baby” (2019). Θα σας μαγέψουν τα όμορφα σκηνικά και οι καλές ερμηνείες των ηθοποιών.

    1. Holiday in the Wild“: Το σενάριο αυτής της ρομαντικής κωμωδίας έχουν γράψει οι Neal Dobrofsky και Tippi Dobrofsky. Ο Ernie Barbarash είναι ο σκηνοθέτης και οι Rob Lowe και Kristin Davis κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μία πρώην κτηνίατρος κάνει έκπληξη στον άντρα της, ένα δεύτερο μήνα του μέλιτος στη Ζάμπια, μόλις ο γιος τους φεύγει για σπουδές. Εκείνος ωστόσο, την εγκαταλείπει και αποφασίζει να ταξιδέψει μόνη της. Εκεί γνωρίζει τον Derek και μαζί θα προσπαθήσουν να σώσουν ένα ορφανό ελέφαντα. Η Kristin Davis είχε την ιδέα της ταινίας καθώς ασχολείται με τους ελέφαντες και άλλα απειλούμενα ζώα. Τα γυρίσματα έγιναν σε ένα πραγματικό καταφύγιο για άρρωστους ελέφαντες.

    1. How the Grinch stole Christmas “: Βασίζεται στο παιδικό βιβλίο του Dr. Seuss που δημοσιεύτηκε το 1957. Το μακιγιάζ της ταινίας βραβεύτηκε με Όσκαρ. Ο Grinch, ένα πράσινο πλάσμα, που τον υποδύεται ο Jim Carrey, ζει μόνος σε μία σπηλιά, έξω από την πόλη Χούβιλ. Μισεί τα Χριστούγεννα και προσπαθεί να τα σαμποτάρει. Ένα κοριτσάκι, τον αποτρέπει. Μια λατρεμένη κλασική ταινία που ασχολείται με την διαφορετικότητα, τον εκφοβισμό ,την απομόνωση, την αγάπη και την αποδοχή.

     

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ