Απώλεια βάρους: 10 tips για να μην παχύνετε

-

Γράφει η Μαίρη Κάντα

Πόσες φορές σήμερα φτάσατε μέχρι το ψυγείο για να φάτε κάτι; Αν ανησυχείτε για την αύξηση του βάρους σας, και θέλετε να χάσετε τα παραπανίσια κιλά, δεν είστε ο μόνος. Για να διατηρήσετε το βάρος σας και να μην παχύνετε περισσότερο, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω έξυπνα tips.

  1. Κάντε εβδομαδιαίο ζύγισμα: Ζυγιστείτε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Με αυτό το τρόπο θα ελέγχετε καλύτερα το βάρος και θα το διατηρείτε στο ιδανικό επίπεδο. Η κατάλληλη ώρα για ζύγισμα είναι μόλις ξυπνήσετε, πριν πιείτε και φάτε οτιδήποτε και μετά την επίσκεψη στο μπάνιο. Εάν ξεχνάτε το εβδομαδιαίο ζύγισμα, θα οδηγηθείτε πιο εύκολα σε διατροφικές ατασθαλίες.

  2. Γυμναστείτε: Όχι, τα κλειστά γυμναστήρια, δεν είναι δικαιολογία για να σταματήσετε να γυμνάζεστε. Γυμναστείτε μέσα στο σπίτι, παρακολουθώντας βίντεο με ασκήσεις στο YouTube. Αν έχετε διάδρομο ή ποδήλατο γυμναστικής, εξασκηθείτε τουλάχιστον μισή ώρα. Διαφορετικά, περπατήστε στο πάρκο της γειτονιάς. Θα κάψετε εύκολα θερμίδες και ταυτόχρονα θα απολαύσετε μια όμορφη βόλτα.

  3. Πιείτε άφθονο νερό: Το νερό, αν και δεν είναι συστατικό κάποιου μαγικού φίλτρου γρήγορου αδυνατίσματος, δίνει το αίσθημα κορεσμού. Έτσι, η συχνή κατανάλωση νερού, μειώνει την πείνα και την κατανάλωση θερμίδων. Εκτός από το νερό, μπορείτε να πιείτε και διάφορα αφεψήματα.

  4. Πείτε “όχι” στο έτοιμο φαγητό: Ίσως είναι αρκετά δύσκολο να σταματήσετε τα delivery, καθώς ένα λαχταριστό burger σας προσφέρει λίγη χαρά. Αλλά και πολλές θερμίδες. Γι αυτό, προσπαθήστε να το περιορίσετε. Φτιάξτε το δικό σας υγιεινό burger, ακολουθώντας διάφορες συνταγές από το διαδίκτυο. Εάν μισείτε το μαγείρεμα, παραγγείλετε light πιάτα, όπως ψητό κοτόπουλο ή μπιφτέκι ή διάφορες σαλάτες.

  5. Μη παραλείπετε το πρωινό: Είναι απαραίτητο γεύμα. Μπορείτε να φάτε γάλα ή γιαούρτι που έχουν πρωτεΐνες και ασβέστιο και να το συνδυάσετε με δημητριακά.

  6. Τηρήστε ένα σταθερό πρόγραμμα γευμάτων: Μία ισορροπημένη διατροφή περιλαμβάνει τρία κυρίως γεύματα, το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό και δύο σνακ καθημερινά. Δοκιμάστε να τρώτε κάθε τρεις ώρες. Για σνακ προτιμήστε φρέσκα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Προσέξτε, ακόμη, τις μερίδες των γευμάτων. Εάν το μεσημεριανό σας γεύμα έχει πολλές θερμίδες, προτιμήστε να φάτε κάτι πιο ελαφρύ το βράδυ.

  7. Φάτε αργά και κόψτε το φαγητό σε μικρότερα κομμάτια: Με αυτό το τρόπο, θα τρώτε λιγότερο φαγητό και θα χορταίνετε γρηγορότερα.

  8. Καταγράψτε τα φαγητά: Λίγα λεπτά πριν να κοιμηθείτε, σημειώστε στο τετράδιο όλες τις τροφές που φάγατε. Έτσι, θα γνωρίζετε τι πρέπει να φάτε την επομένη, έτσι ώστε να μη αυξήσετε το βάρος σας.

  9. Σωστή διαχείριση του άγχους: Όταν το άγχος αυξάνεται, αυξάνεται και η κορτιζόλη. Η κορτιζόλη ευθύνεται για την αύξηση της όρεξης και για το λίπος στην κοιλιά. Γι αυτό, ελέγξτε το άγχος και μειώστε το όσο είναι δυνατόν.

  10. Κοιμηθείτε καλά: Με τον καλό ύπνο, μειώνεται η ορμόνη γκρελίνη που είναι γνωστή και ως ορμόνη πείνας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ