Μικρό σπίτι: 10 έξυπνα tips διακόσμησης για να μοιάζει μεγαλύτερο

-

Γράφει η Μαίρη Κάντα

“Το σπίτι κάθε ανθρώπου είναι το κάστρο του” είχε πει κάποτε ο νομικός Sir Edward Coke. Άλλοι ζουν σε μεγαλύτερα σπίτια και άλλοι σε μικρότερα. Για όλους, ωστόσο, το σπίτι, είναι ένα καταφύγιο. Εάν προσπαθείτε να διακοσμήσετε το μικρό σας σπίτι, ώστε να φαίνεται μεγαλύτερο, διαβάστε τις συμβουλές που ακολουθούν:

  1. Κρυφοί αποθηκευτικοί χώροι: Σε μια γκαρσονιέρα ή ένα μικρό studio, δεν υπάρχουν αρκετοί αποθηκευτικοί χώροι. Γι αυτό, δημιουργήσετε τους δικούς σας. Προτιμήστε για το υπνοδωμάτιο ένα κρεβάτι με ψηλά πόδια και τοποθετήστε από κάτω κουτιά αποθήκευσης. Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε ράφια σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Στο σαλόνι, μία εντοιχιζόμενη βιβλιοθήκη είναι μια καλή λύση διακόσμησης και αποθήκευσης βιβλίων και διακοσμητικών στοιχείων.

  2. Όχι πολλά έπιπλα: Τα ογκώδη έπιπλα μικραίνουν το χώρο, κάτι που σίγουρα δεν επιθυμείτε για το σπίτι σας. Έτσι, υιοθετήστε το μινιμαλιστικό στυλ στο χώρο σας. Προτιμήστε καναπέ χωρίς μπράτσα για το σαλόνι και χαμηλό τραπεζάκι. Βάλτε έπιπλα με ρόδες ή που ανοίγουν και κλείνουν εύκολα για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου. Αντί για πολυθρόνες, επιλέξτε πουφ σε γήινες αποχρώσεις για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα. Προσέξτε το χρώμα των επίπλων να μην είναι πολύ σκούρο.

  3. Προτιμήστε τα ανοιχτά χρώματα: Οι ανοιχτές αποχρώσεις, αναδεικνύουν τον φυσικό φωτισμό την μέρα και μεγαλώνουν το χώρο. Εάν βάψετε τους τοίχους με λευκό χρώμα, θα δώσετε το στοιχείο της μεγαλοπρέπειας. Αν πάλι δε σας αρέσει το λευκό, επιλέξτε καφέ, πορτοκαλί ή γκρι.

  4. Τολμήστε τις αντιθέσεις: Για να σπάσετε τη μονοτονία, μπορείτε να επιλέξετε μια σκούρα απόχρωση για τον ένα τοίχο και ανοιχτές αποχρώσεις για τους υπόλοιπους. Για παράδειγμα, σε ένα υπνοδωμάτιο, θα μπορούσατε τον ένα τοίχο να τον βάψετε μωβ και τους υπόλοιπους ροζ ανοιχτό. Όμως χρειάζεται προσοχή, καθώς αν προσθέσετε περισσότερο σκούρο χρώμα, θα μικρύνει το δωμάτιο.

  5. Προσθέστε καθρέφτες: Μη διστάσετε να τοποθετήσετε καθρέφτες ακόμα και στο σαλόνι σας. Έτσι, θα δώσετε προοπτική και βάθος. Βάλτε πίσω από ένα καναπέ ή μπροστά από ένα παράθυρο για να μεγεθύνει ο χώρος. Μπορείτε να βάλετε και τραπεζάκια από γυαλί για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του χώρου.

  6. Επιλέξτε μικρά φωτιστικά: Τα μεγαλύτερα σε μέγεθος φωτιστικά είναι ιδανικά μόνο για μεγάλα σπίτια.

  7. Προσθέστε βάθος στο χώρο: Για να καταφέρετε αυτό, επιλέξτε ένα πίνακα με ένα δρόμο ή μία γέφυρα και βάλτε το στον τοίχο που θέλετε να έχει βάθος.

  8. Προσέξτε το χρώμα των χαλιών: Τα απαλά χρώματα στα χαλιά είναι μία ιδανική επιλογή. Μία καλή λύση είναι και ένα χαλί με ρίγες καθώς θα αυξήσει το μέγεθος του χώρου.

  9. Επιλέξτε ταπετσαρίες και κουρτίνες: Προτιμήστε διαφανείς κουρτίνες, έτσι ώστε να επιτρέπουν το φως να περνά μέσα. Για να υπάρχει η αίσθηση μεγαλύτερου χώρου, οι κουρτίνες πρέπει να φτάνουν μέχρι το πάτωμα και το κουρτινόξυλο να βρίσκεται κοντά στο ταβάνι. Οι ταπετσαρίες δεν θα πρέπει να έχουν έντονα μοτίβα. Προτιμήστε κάποιες που έχουν άσπρη βάση.

  10. Μεγαλύτερη κουζίνα: Για να μεγαλώσει οπτικά ο χώρος της κουζίνας, βάψτε τα ντουλάπια και τους τοίχους με το ίδιο χρώμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ