8 ιστορικές ανακρίβειες και αλήθειες που θα σας εκπλήξουν!

-

Η ανθρώπινη ιστορία είναι σίγουρα συναρπαστική και μπορεί να μας δώσει πολλά μαθήματα. Δείτε παρακάτω κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα ιστορικά γεγονότα που αφορούν διάφορες εποχές, καθώς και κάποιες ιστορικές ανακρίβειες που καταρρίπτονται και δεν ισχύουν στην πραγματικότητα:

1. Οι γνωστές Πυραμίδες της Αιγύπτου δεν χτίστηκαν από σκλάβους, αλλά από εργάτες που αμείβονταν κανονικά και άλλαζαν βάρδια ανά 3 μήνες.

2. Ο Ναπολέων δεν ήταν κοντός, αυτό είναι μια κοινή αλλά εσφαλμένη πεποίθηση και ιστορική ανακρίβεια. Το ύψος του ήταν περίπου γύρω στο 1.69, δηλαδή λίγους πόντους κάτω από τον σημερινό μέσο Γάλλο. Επειδή όμως οι σωματοφύλακές του ήταν πολύ μεγαλόσωμοι, φαινόταν βραχύσωμος δίπλα τους. Έτσι και υιοθετήθηκε η φήμη από τους Βρετανούς ότι είναι πολύ κοντός, προκειμένου να τον χλευάσουν.

3. Οι ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου είναι όσο παλιές είναι και οι κανονικές ταινίες. Ήδη από το 1896, γυρίστηκε η πρώτη βουβή αισθησιακή ταινία γαλλικής παραγωγής, με τίτλο “Le coucher de la mariee”.

4. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέχουν το ρεκόρ σε διάρκεια απαγόρευσης γάμων ατόμων από διαφορετικές φυλές. Ο γάμος μεταξύ λευκών και μαύρων ή άλλων φυλών ήταν απαγορευμένος από το νόμο για 191 ολόκληρα χρόνια, από το 1776 μέχρι το 1967. Επομένως, η Νότια Αφρική λανθασμένα έχει τη φήμη ως ενός από τα πιο ρατσιστικά κράτη, αφού η αντίστοιχη απαγόρευση διήρκεσε 36 χρόνια, από 1949 μέχρι το 1985. Άλλη μία ιστορική ανακρίβεια λοιπόν.

5. Από τη στιγμή που πάτησαν οι Ευρωπαίοι το πόδι τους στην Αμερική, υπολογίζεται ότι πέθαναν γύρω στα 100 εκατομμύρια ιθαγενείς Ινδιάνοι, τα επόμενα 500 χρόνια. Εκτός από τη σφαγή και τις πολιτικές εκτοπισμού τους από τους λευκούς, ο κύριος λόγος θανάτου τους ήταν οι διάφορες αρρώστιες που μετέφεραν οι δυτικοί, όπως χολέρα, τύφος, γρίπη, διφθερίτιδα, βουβωνική πανώλη, ευλογιά κτλ., στις οποίες οι Ινδιάνοι ήταν ιδιαίτερα ευάλωτοι, αφού δεν είχαν αναπτύξει αντισώματα. Τελικά μάλλον αυτή είναι και η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία της ανθρωπότητας.

6. Η Σοβιετική Ένωση υπερέχει μακράν σε αριθμό νεκρών, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Υπολογίζεται ότι για κάθε έναν Αμερικανό στρατιώτη που πέθαινε, άλλοι 21 Σοβιετικοί επίσης σκοτώνονταν στη μάχη. Από ότι φαίνεται ο Στάλιν τους έστειλε σαν πρόβατα στη σφαγή, αδιαφορώντας για τις μεγάλες απώλειες, της τάξεως δηλαδή των περίπου 25 εκατομμυρίων. Μάλιστα λέγεται ότι εξαιτίας και αυτού του γεγονότος, η σημερινή Ρωσία αποτελείται σε πληθυσμό από αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών αναλογικά, σε σχέση με τους άντρες!

7. H Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, αν και λέγεται ότι ήταν η μεγαλύτερη που υπήρχε, σε εμβαδόν έρχεται 25η στη σχετική λίστα, με έκταση περίπου 2 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια. Η μεγαλύτερη αυτοκρατορία σε έκταση ήταν η Βρετανική του 1920, με εμβαδόν 13,7 εκ. τετρ. μίλια, ενώ ακολουθούν η Μογγολική και η Ρωσική με εμβαδόν 9,27 και 8,80 εκ. τετρ. μίλια αντίστοιχα.

8. Το 97% της ιστορίας του ανθρώπινου είδους δεν έχει καταγραφεί. Οι άνθρωποι εμφανίστηκαν πριν από περίπου 200.000 χρόνια, αλλά η καταγραφή άρχισε περίπου πριν 6.000 χρόνια. Έτσι, μόνο το 3% της ανθρώπινης ιστορίας είναι γνωστό!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ