Article marketing: πώς μπορεί να απογειώσει το e-shop σας

-

Το article marketing είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους διαφήμισης μιας εμπορικής επιχείρησης. Πρόκειται για τη συγγραφή άρθρων, τα οποία ενημερώνουν τον κόσμο σχετικά με την επιχείρηση, τις δραστηριότητές της και τα προϊόντα της. Στην παραδοσιακή του μορφή, τα άρθρα δημοσιεύονται σε περιοδικά, εφημερίδες και άλλα επικοινωνιακά μέσα που διαφημίζουν εταιρίες και επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια όμως, έχει κυριαρχήσει να γίνεται μέσω του διαδικτύου, με άρθρα που αναρτώνται στις ιστοσελίδες που ανήκουν στις ίδιες τις επιχειρήσεις, ή και σε άλλες ιστοσελίδες.

Αυτό συμβαίνει διότι ο κόσμος πλέον χρησιμοποιεί κυρίως το internet για να ενημερώνεται για επιχειρήσεις και τις αγορές που θέλει να κάνει, αφού είναι το πιο εύκολα προσβάσιμο μέσο. Μπορεί αρχικά να σας ακούγεται αυτονόητο ότι ένα e-shop για παράδειγμα θα έχει μια ιστοσελίδα, μέσα στην οποία θα υπάρχουν άρθρα που θα ενημερώνουν τους επισκέπτες σχετικά με τα προϊόντα του, αλλά η ουσία είναι ότι αυτά ακριβώς τα άρθρα είναι που θα το απογειώσουν, εφόσον είναι σωστά γραμμένα.

Μέσω του article marketing λοιπόν, μία επιχείρηση προωθεί αποτελεσματικά τις υπηρεσίες της, όταν εμφανίζεται ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google και των μηχανών αναζήτησης γενικότερα. Τα άρθρα που στοχεύουν ακριβώς σε αυτό λέγονται SEO(Search Engine Optimization) και σκοπός τους είναι η βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων. Είναι πολύ πιθανό να αυξήσουν σημαντικά την επισκεψιμότητα μιας ιστοσελίδας, και κατά συνέπεια τον αριθμό των πελατών, των πωλήσεων, και των κερδών της επιχείρησης.

Έτσι λοιπόν, υπάρχουν εταιρίες marketing, οι οποίες αναλαμβάνουν τη συγγραφή άρθρων για την επιχείρησή σας ή το e-shop σας. Τη δημιουργία των άρθρων επιμελούνται κειμενογράφοι των εταιριών, οι οποίοι έχουν τις απαιτούμενες συγγραφικές ικανότητες για να γράψουν άρθρα SEO, καθώς αυτό δεν είναι μία απλή υπόθεση και δεν συνίσταται να το δοκιμάσετε μόνοι σας, εάν δεν έχετε τις γνώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, τα άρθρα χρειάζονται υψηλού επιπέδου δομή και σύνταξη, πολλή δημιουργικότητα, ενώ υπάρχουν λέξεις-κλειδιά που τοποθετούνται στα κατάλληλα σημεία του κειμένου, ώστε να εμφανίζονται ψηλά στις μηχανές αναζήτησης. Ακόμα, θα πρέπει να απλά και κατανοητά, και να τονίζουν για ποιους λόγους οι αγοραστές πρέπει να επιλέξουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες και προϊόντα, έναντι άλλων.

Στη συνέχεια, τα άρθρα δημοσιεύονται στα site των επιχειρήσεων και ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης, οι εταιρίες marketing αναλαμβάνουν τη δημοσίευση άρθρων και σε άλλους ιστότοπους, οι οποίοι σχετίζονται με το αντικείμενο. Οι ιστότοποι αυτοί, πολλές φορές είναι και κατάλογοι άρθρων(article directories) που περιέχουν άρθρα σχετικά με συγκεκριμένα θέματα σε κατηγορίες, και έχουν γενικά μεγάλη επισκεψιμότητα. Έτσι, επιτυγχάνεται η συνεχής δημοσίευση και αναδημοσίευση αυτών των άρθρων, και συνεπώς η αποτελεσματική διαφήμιση των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα για τα e-shops, το article marketing δεν συνίσταται μόνο, αλλά θεωρείται πλέον απαραίτητο για την προώθησή τους, αν συνυπολογίσει κανείς και τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει στον τομέα. Τα ελκυστικά κείμενα που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του e-shop, θα την κάνουν αρχικά εύκολα ανιχνεύσιμη μέσω των μηχανών αναζήτησης, και στη συνέχεια θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών με δημιουργικές και συνάμα λιτές περιγραφές των προϊόντων και των υπηρεσιών του μαγαζιού.

ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΕΙΜΕΝΑ SEO ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ligoapoola.official@gmail.com ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ https://www.ligoapoola.gr/2024/02/03/keimena-seo-syngrafi-arthron-gia-istoselides/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ