Πώς να επιλέξετε νησί για διακοπές

-

Μία ερώτηση που σίγουρα είναι υποκειμενική, καθώς ο καθένας μας έχει διαφορετικά γούστα και ανάγκες σε πολλούς τομείς. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια στάνταρ κριτήρια με τα οποία αποφασίζουμε αν ένα νησί ή ένα μέρος είναι όμορφο και αν γενικά θα το επιλέξουμε  για διακοπές. Ας δούμε μερικά από αυτά:

1. Οι παραλίες: Από τα σημαντικότερα πράγματα, μιας και περνάμε σχεδόν όλη την ημέρα σε αυτές κάνοντας μπάνιο, ηλιοθεραπεία, και αγναντεύοντας. Αν λοιπόν το νησί έχει όμορφες παραλίες, ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις του καθενός σε μικρές, μεγάλες, με άμμο, βότσαλο, πράσινο ή ξερό τοπίο, τότε αυτό θα μας τραβήξει κατευθείαν από την αρχή, βλέποντας εικόνες από το διαδίκτυο.

2. Η φυσική ομορφιά: Η φυσική ομορφιά του νησιού όμως πρέπει να υπάρχει και αλλού εκτός από τις παραλίες. Υπάρχουν τοπία και θέα στο νησί που σε κάνει να χάνεις τα λόγια σου; Υπάρχει πράσινο και βλάστηση; Μέρη για να δεις ηλιοβασίλεμα; Διαδρομές να γεμίσει το μάτι σου από φύση; Όλα αυτά είναι που δίνουν έξτρα πόντους σε κάθε νησί και μας κάνουν να σκεφτούμε κατευθείαν “ναι, εδώ θέλω να πάω”.

3. Η Χώρα: Η Χώρα του νησιού είναι λίγο πιο κάτω από τα πρώτα δύο κριτήρια, δεν παύει όμως να είναι σημαντική, καθώς εκεί κάνουμε βόλτες και βγαίνουμε τα βράδια. Και η αλήθεια είναι, υπάρχουν νησιά με πανέμορφες γραφικές Χώρες ή πόλεις και ερωτεύσιμα σοκάκια να περπατήσεις, και άλλα με λίγο πιο αδιάφορες. Αν όμως είναι όμορφη η Χώρα, αυτό πάντα είναι ένα μπόνους.

4. Το φαγητό: Επίσης πολύ σημαντικό για εμάς τους Έλληνες που είμαστε καλοφαγάδες και παραγγέλνουμε ένα σκασμό σε κάθε ταβέρνα που πάμε. Και πράγματι, να τρως νόστιμο φαγητό με παρέα δίπλα στη θάλασσα είναι ανεκτίμητη αξία. Έτσι και αρκετά νησιά έχουν κουζίνα με παράδοση και μπορείς να βρεις πεντανόστιμα πιάτα, κάποια πάλι είναι λίγο υποδεέστερα σε αυτό τον τομέα.

5. Η νυχτερινή ζωή: Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που τα βράδια θέλουν να διασκεδάσουν σε μπαράκια και κλαμπάκια μέχρι το πρωί. Αν λοιπόν δεν υπάρχει night life σε ένα νησί, τότε για αυτούς δεν υφίσταται και διασκέδαση, επομένως δεν έχουν λόγο να το επισκεφτούν. Αν όμως ανήκετε στην κατηγορία που μπορείτε απλά να πιείτε ένα χαλαρό ποτάκι το βράδυ ή και να μην πιείτε καθόλου, αυτό δεν σας απασχολεί, ίσα ίσα το αντίθετο.

6. Το κάμπινγκ: Εφόσον επιλέγετε την κατασκήνωση σε οργανωμένο ή ελεύθερο κάμπινγκ, τότε αναγκαστικά οι επιλογές σας περιορίζονται σε νησιά όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα και οι κατάλληλες τοποθεσίες.

7. Η πολυκοσμία: Η πολυκοσμία ίσως να μην ενοχλεί την πλειοψηφία του κόσμου, αλλά για όσους τους ενοχλεί και ψάχνουν ήρεμες διακοπές, είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Διότι όσο και όμορφο να είναι ένα νησί, όταν είσαι στην παραλία ο ένας πάνω στον άλλο, όταν δεν μπορείς να βρεις πάρκινγκ ή κάπου να καθίσεις να φας, τότε αυτό μπορεί να σου χαλάσει όλες τις διακοπές, και έτσι δεν επιλέγεις το συγκεκριμένο νησί. Δυστυχώς ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, κάποια από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας βουλιάζουν από κόσμο.

8. Οι τιμές: Δεν είναι λίγοι που ψάχνουν οικονομικές διακοπές, ή έστω με έξοδα σε λογικά πλαίσια. Όταν λοιπόν η διαμονή, τα εισιτήρια και η εστίαση είναι πανάκριβα, τότε εκτός από του ότι δεν μπορείς να ανταποκριθείς οικονομικά, νιώθεις και ότι σε εκμεταλλεύονται χωρίς λόγο, και αυτό είναι απολύτως αποτρεπτικός παράγοντας για να επισκεφτείς το συγκεκριμένο νησί.

9. Η απόσταση: Για πολλούς ανθρώπους οι κοντινοί προορισμοί είναι μεγάλο ατού, καθώς δεν θα χρειάζεται να ταλαιπωρηθούν οδηγώντας για ώρες ή περνώντας την ώρα τους όλη μέρα μέσα στο πλοίο. Και όμως, μερικά από τα πιο μαγευτικά μέρη βρίσκονται σχετικά μακριά και απομακρυσμένα. Μήπως εδώ να αναθεωρούσαμε; Πολύ πιθανόν όταν φτάσουμε στο νησί να σκεφτούμε ότι αυτές οι παραπάνω ώρες αναμονής τελικά άξιζαν, καθώς το νησί αποζημίωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κάνετε και εσείς λοιπόν την έρευνά σας και επιλέξτε το νησί που νιώθετε ότι σας ταιριάζει. Δεν είναι ανάγκη να κολλάτε μόνο σε ένα νησί κάθε χρόνο, η χώρα μας έχει αμέτρητα νησιά που εγγυημένα θα λατρέψετε και αξίζει να ανακαλύψετε…καλές διακοπές!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ