10 σημάδια που μαρτυρούν τη χημεία δυο ανθρώπων

-

Γράφει η Ε.Α

Πώς καταλαβαίνεις αν έχεις χημεία με έναν άνθρωπο; Κάποια στιγμή, μπορεί να τύχει να γνωρίσεις κάποιον και να νιώσεις αμέσως μία φυσική έλξη. Ο χρόνος σταματά και νιώθεις πεταλούδες στο στομάχι. Η σύνδεσή σας είναι άμεση, σχεδόν μαγνητική. Εκεί όμως αρχίζουν οι αμφιβολίες. Είναι η σύνδεση αυτή αμοιβαία ή είναι μονόπλευρη η έλξη; Δεν μπορείς να πεις πάντα με σιγουριά, αλλά υπάρχει τρόπος να αναγνωρίσεις την πραγματική χημεία μεταξύ δύο ανθρώπων. Δες τα σημάδια:

1. Γλώσσα του σώματος

Η μη λεκτική επικοινωνία είναι εξίσου σημαντική με τη λεκτική, οπότε πρέπει να μάθεις να την αποκωδικοποιείς. Οι κινήσεις του σώματος αποτελούν μεγάλο σημάδι για το αν υπάρχει χημεία, καθώς δεν μπορούν ελεγχθούν τόσο εύκολα, όσο τα λόγια. Αν κάποιος λοιπόν, γέρνει προς το μέρος σου και τα πόδια του δείχνουν προς σε σένα, αν γλείφει τακτικά τα χείλια του, αν φαίνεται αναψοκοκκινισμένος, αν παίζει με τα μαλλιά του, αν ιδρώνουν τα χέρια του και αν κάνει συνέχεια σταυροπόδι, όλα αυτά είναι σημάδια ότι νιώθει έλξη. Αν οι κινήσεις αυτές είναι αμοιβαίες, τότε αδιαμφισβήτητα υπάρχει χημεία.

2. Τα πειράγματα

Μπορεί τα πειράγματα να φαίνονται παιδιάστικα (όπως όταν μας άρεσε ένα παιδί στο σχολείο, του τραβάγαμε τα μαλλιά), αλλά πολλές φορές είναι σημάδια έλξης. Τα κοροϊδευτικά σχόλια, τα ελαφρά σπρωξίματα, τα χαριτωμένα ψευδώνυμα, η μίμηση κινήσεων και τα δήθεν καβγαδάκια για πλάκα, μπορούν να υποδηλώνουν χημεία μεταξύ δύο ατόμων. Φυσικά το πείραγμα δεν έχει σκοπό να προσβάλλει ή να βλάψει κάποιον, αλλά να εκδηλωθεί ενδιαφέρον με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο.

3. Η έντονη οπτική επαφή

Τα μάτια δε λένε ποτέ ψέμματα. Από τα μάτια τα καταλαβαίνεις όλα, όπως και το αν υπάρχει χημεία. Αν σου αρέσει κάποιος, αυτόματα αρχίζεις να τον κοιτάς επίμονα και έντονα, δίχως να μπορείς να το ελέγξεις. Πέρα από το έντονο βλέμμα βέβαια, σημάδια χημείας κρύβονται και σε άλλες “κινήσεις” των ματιών: Στις διεσταλμένες κόρες, στην ανύψωση των φρυδιών, στο σταθερό και εστιασμένο βλέμμα και σε μία γρήγορη ματιά από τα χείλη προς τα μάτια.

4. Το διακριτικό φλερτ

Όταν υπάρχει χημεία, όλα είναι πιο έντονα. Ακόμα και ένα μικρό άγγιγμα σε στέλνει στα ουράνια, ενώ και η κάθε σωματική επαφή, όσο διακριτική και να είναι, κρύβει ένταση και πάθος. Έτσι, η ερωτική διάθεση και το φλερτ διαχέονται στην ατμόσφαιρα και αποτελούν έναν τρόπο εκδήλωσης της έλξης, χωρίς να το καταλαβαίνουν οι γύρω.

5. Το διαρκές χαμόγελο

Είναι δύσκολο να μη χαμογελάς, όταν βλέπεις κάποιον που σε ελκύει. Αν λοιπόν και οι δύο δεν μπορείτε να συγκρατήσετε το πλατύ σας χαμόγελο, ακόμα και όταν δε μιλάτε μεταξύ σας, αυτό είναι σημάδι χημείας.

6. Οι μικρές λεπτομέρειες

Οι διακριτικές ευγενικές ή ρομαντικές χειρονομίες σίγουρα παίζουν τον ρόλο τους, ωστόσο υπάρχουν μερικά σημάδια που αν τα παρατηρείτε ο ένας στον άλλον, μπορούν να σημαίνουν έντονη χημεία. Για παράδειγμα αν παρατηρήσετε: Το καινούργιο κούρεμα ή τα καινούργια ρούχα, πώς πίνει τον καφέ του, τα νευρικά του τικ, αυτά που του αρέσουν ή του φτιάχνουν τη διάθεση, μάλλον υπάρχει έντονο ενδιαφέρον.

7. Η εστίαση στον άλλον

Σε ένα δωμάτιο γεμάτο με άλλα άτομα, εσύ θα εστιάζεις περισσότερο σε αυτόν με τον οποίο νιώθεις έλξη. Ακόμα και όταν δε μιλάτε μεταξύ σας, πάντα θα προσέχετε ο ένας τις κινήσεις του άλλου και θα νιώθετε σαν να είστε εσείς τα μοναδικά άτομα στον χώρο. Η έλξη αυτή μπορεί συχνά να σε αποσπά και στην καθημερινότητά σου. Δεν μπορείς να δουλέψεις, κοιτάζεις συνέχεια το κινητό μήπως στείλει και είσαι μονίμως αφηρημένος.

8. Η απώλεια αίσθησης του χρόνου

Δύο άτομα με αδιαμφισβήτητη χημεία, χάνουν συχνά την αίσθηση του χρόνου, όταν είναι μαζί. Οι ώρες μοιάζουν με λεπτά και μπορεί να νιώθεις ότι ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός. Οι μεγάλες και βαθιές συζητήσεις, το ότι μοιράζεστε τα χόμπι, τις εμπειρίες σας, τους φόβους και τα όνειρά σας, το ότι πάντα έχετε κάτι να πείτε, το ότι θέλετε απλά να είστε μαζί ακόμα και αν δε μιλάτε και το ότι δε βαριέστε ποτέ την παρέα του άλλου, είναι υπέροχο συναίσθημα και σίγουρα φανερώνει μία έντονη και αμοιβαία χημεία.

9. Η τεταμένη ατμόσφαιρα

Όταν δύο άτομα με αμοιβαία χημεία βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο η ατμόσφαιρα γίνεται αυτομάτως πιο έντονη. Η ερωτική επιθυμία και η φυσική έλξη δημιουργούν έντονη συναισθηματική φόρτιση. Βέβαια, καλό είναι να μη βασίζεσαι πάντα σε αυτήν την ανεξέλεγκτη επιθυμία, καθώς η κατάληξη μπορεί να μην είναι πάντα καλή. Χρειάζεται πάντα και η λογική, ώστε να δεις να είστε συμβατοί και σε άλλους τομείς.

10. Δεν μπορείτε να μείνετε μακριά ο ένας από τον άλλον

Η χημεία μπορεί εύκολα να δημιουργήσει έντονη ανυπομονησία και λαχτάρα να δείτε ο ένας τον άλλον, όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Μετράτε τις μέρες, τις ώρες, τα λεπτά μέχρι να ξανασυναντηθείτε και βρίσκετε πάντα τρόπους για να βρεθείτε. Απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου και δεν το κρύβετε!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ