Πρώτο ραντεβού: 10+1 συμβουλές για την απόλυτη επιτυχία

-

Γράφει η Μαίρη Κάντα

Το πρώτο ραντεβού για κάποιους είναι συναρπαστικό, για άλλους μοιάζει αγχωτικό και για μερικούς άκρως βαρετό. Ειδικά, όταν αυτό καταλήγει σε καταστροφή. Όλοι όμως συμφωνούν σε ένα: Η πρώτη γνωριμία ανάμεσα σε δύο άτομα ίσως να είναι μία άβολη στιγμή. Για να μειωθεί η διάρκεια της αμηχανίας και να θεωρηθεί επιτυχημένη η συνάντηση με το άλλο πρόσωπο, μπορείτε να μας εμπιστευτείτε και να ακολουθήσετε τα μικρά μυστικά και tips που προτείνουμε.

  1. Το μέρος της συνάντησης: Χρειάζεται να διαλέξετε προσεκτικά το σωστό μέρος για το πρώτο ραντεβού. Διαλέξτε ένα μέρος που γνωρίζετε καλά και βρίσκεται κοντά σε σας. Εάν δεν έχετε συναντήσει ποτέ ξανά το άλλο άτομο από κοντά, προτιμήστε ένα μέρος που να έχει αρκετό κόσμο. Μην προτιμήσετε το club ή τον κινηματογράφο για τη πρώτη συνάντηση, καθώς δεν θα μπορείτε να μιλήσετε εύκολα εκεί. Εάν θέλετε κάτι διαφορετικό, σκεφτείτε να περπατήσετε σε κάποιο πάρκο ή στην παραλία.

  2. Η εμφάνισή σας πρέπει να είναι προσεγμένη: Η επιλογή των κατάλληλων ρούχων, στο πρώτο ραντεβού έχει ιδιαίτερη σημασία. Δεν εννοούμε, φυσικά, πως πρέπει να ξοδέψετε μία περιουσία για να αγοράσετε ένα πολύ ακριβό φόρεμα ή ένα κοστούμι. Φορέστε κάτι που σας αρέσει και σας κάνει να νιώθετε άνετα. Προσέξτε, όμως, τα ρούχα που θα επιλέξετε να είναι πλυμένα καλά, σιδερωμένα και να μην είναι σχισμένα. Μην ξεχάσετε να βάλετε άρωμα και να χτενιστείτε όμορφα.

  3. Δείξτε τον πραγματικό σας εαυτό: Με το να είστε αληθινός/η και σίγουρος/η για τον εαυτό σας, θα κερδίσετε την συμπάθεια του άλλου ατόμου. Δείξτε τα συναισθήματα σας την στιγμή της συνάντησης. Γελάστε ελεύθερα αν ειπωθεί κάποιο αστείο ή κάντε φανερή την αμηχανία σας, αν υπάρξει, κατά την διάρκεια του πρώτου ραντεβού. Είναι σημαντικό επίσης να εστιάσετε σε ένα ελκυστικό body language και μία ευχάριστη και χαλαρή οπτική επαφή.

  4. Να είστε συνεπής στο πρώτο ραντεβού: Ακόμα και αν συνηθίζετε να αργοπορείτε, προσπαθήστε να μην το κάνετε αυτή την φορά. Είναι άκομψο να αφήσετε τον άλλο να περιμένει μέχρι να εμφανιστείτε εσείς. Ξεκινήστε νωρίτερα από το σπίτι για να φτάσετε εγκαίρως.

  5. Αφήστε το κινητό μέσα στην τσάντα ή στο σακάκι σας: Κατά την διάρκεια του πρώτου ραντεβού, είναι μεγάλο φάουλ να μιλάτε στο κινητό, να στέλνετε μηνύματα ή να «ανεβάζετε» διάφορα status στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, γιατί δεν είναι ευγενικό.

  6. Μην αυτοπροβάλλεστε υπερβολικά: Είναι φυσικό, ως ένα βαθμό να θέλετε να εντυπωσιάσετε τον/την συνοδό σας. Όμως η υπέρ-προβολή θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

  7. Προσέξτε με τις αποκαλύψεις: Το πρώτο ραντεβού δεν ενδείκνυται για μεγάλες αποκαλύψεις. Μιλήστε για εσάς και την ζωή σας, αλλά μη το παρακάνετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε πως απεχθάνεστε το κοτόπουλο ή τις φράουλες, αλλά δεν χρειάζεται να αποκαλύψετε την άσχημη σχέση που έχετε με τον πατέρα σας ή με τον αδερφό σας. Αφήστε αυτές τις αποκαλύψεις για μία άλλη φορά.

  8. Προσέξτε την κατανάλωση του αλκοόλ: Ίσως από αμηχανία, νιώσετε την ανάγκη να πιείτε αρκετά, αλλά αποφύγετε το. Πιείτε ένα ποτήρι κρασί μόνο. Σίγουρα δεν αρέσει σε κανέναν να μεθύσει στο πρώτο του ραντεβού. Μη ξεχνάτε πως υπάρχει ο φόβος να αποκαλύψετε πράγματα που δεν θέλετε, εάν είστε μεθυσμένος.

  9. Χρησιμοποιήστε το χιούμορ: Με αυτό, θα ξεκινήσει ευχάριστα το πρώτο σας ραντεβού και θα καταφέρετε να ξεπεράσετε την αμηχανία των πρώτων λεπτών.

  10. Τι θα συζητήσετε: Φροντίστε να μιλήσετε για ευχάριστα θέματα. Μη αναφερθείτε σε προηγούμενες σχέσεις και αποφύγετε να μιλήσετε για πολιτική ή για θρησκεία. Κάνετε ερωτήσεις και ακούστε προσεκτικά τον συνομιλητή σας. Προσέξτε όμως μην κάνετε υπερβολικά πολλές ερωτήσεις γιατί θα τον κουράσετε. Αν υπάρξει λίγο σιωπή είναι απόλυτα φυσικό, δε χρειάζεται να αγχωθείτε. Ενδεικτικά μπορείτε να ρωτήστε κάτι από τα παρακάτω για να γνωρίσετε καλύτερα το άλλο άτομο:

  • «Τι μουσική ακούς;»,

  • «Σου αρέσει ο κινηματογράφος; Αγαπημένες ταινίες;»

  • «Προτιμάς τον σκύλο ή την γάτα για κατοικίδιο;»

  • «Πότε μία ημέρα είναι όμορφη για σένα;»,

  • «Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου ελάττωμα;»,

  • «Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα;»

  • «Τι σου αρέσει να κάνεις μετά από μία κουραστική ημέρα στην δουλειά;»,

  • «Με τι χαμογελάς;»

  • Σε ποια μέρη έχεις ταξιδέψει;”

  1. Η ώρα της πληρωμής του λογαριασμού: Είναι σύνηθες να πληρώνει ο άντρας στο πρώτο ραντεβού. Όμως, ιδανικά και η γυναίκα πρέπει να προσφερθεί να συμμετάσχει στην πληρωμή του λογαριασμού. Επίσης, θα έπρεπε να είχατε παραγγείλει κάτι παρεμφερές με αυτό που είχε παραγγείλει ο/η συνοδός σας. Αν για παράδειγμα, επίλεξε μία σαλάτα αξίας 4€, δεν θα έπρεπε να είχατε διαλέξει αστακομακαρονάδα που κοστίζει 30€.

Αφήστε τα πράγματα να κυλήσουν φυσικά και το ραντεβού μπορεί και να πετύχει, αν νιώθετε και εσείς την απαραίτητη χημεία! Και μην ξεχάσετε να φορέσετε το πιο όμορφό σας χαμόγελο!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ