Manifestation: το νέο trend για να κάνεις τα όνειρά σου πράξη

-

Γράφει η Δέσποινα Γεώργα

Για το manifestation θα έχεις πιθανώς ακούσει ή διαβάσει κάτι, αφού η μέθοδος αυτή ήταν ένα από τα πράγματα που έγιναν «μόδα» τους τελευταίους μήνες και έχουν ήδη κατακλύσει τον κόσμο του διαδικτύου. Από το ΤikTok και τα βίντεο, μέχρι τα άρθρα και τα βιβλία παρουσιάζεται ως μία νέα πρακτική που υπόσχεται να σε βοηθήσει να μετατρέψεις όλες τις επιθυμίες και τα όνειρά σου σε πραγματικότητα.

To manifestation πηγάζει από την πεποίθηση ότι το σύμπαν ακούει τις σκέψεις σου και προσπαθεί να τις δημιουργήσει και να τις πραγματοποιήσει μέσα στην καθημερινότητά σου. Έχει να κάνει με την ενέργεια-τόσο τη δική σου όσο και του σύμπαντος-, τα συναισθήματα που νιώθεις αλλά και συγκεκριμένες τεχνικές που το κάθε άτομο οφείλει να ακολουθήσει, προκειμένου να επιτύχει όλα όσα ονειρεύεται. Στην πραγματικότητα βασίζεται κατά κάποιον τρόπο στην ψυχολογία και αφορά τον συγχρονισμό του εσωτερικού μας κόσμου με τον εξωτερικό.

Οι τεχνικές και τα βήματα ποικίλουν αλλά ο βασικός κορμός παραμένει ο ίδιος. Το πρώτο βήμα είναι η σκέψη∙ να σκεφτείς καθαρά και συγκεκριμένα τι είναι αυτό που θέλεις να σου φέρει η ζωή, ποιοι είναι οι στόχοι σου, τα όνειρα, οι επιδιώξεις σου. Να σκεφτείς αλλά και να φανταστείς ζωντανά και έντονα αυτό που θέλεις να βιώσεις σαν να το βιώνεις ήδη, σαν να παρακολουθείς τον εαυτό σου από μακριά να του δίνονται όλα αυτά που πάντοτε επιθυμούσε. Το βασικό είναι να είσαι σαφής και ξεκάθαρος, αλλά και να το αισθανθείς σαν να είναι αληθινό. Αυτό είναι το δεύτερο βήμα. Πολλές φορές βοηθάει και να αποτυπώσεις τις σκέψεις σου αυτές σε ένα χαρτί, ώστε να μπορείς να ανατρέχεις σε αυτές ξανά και ξανά.

Το τρίτο βήμα για το manifestation είναι να συνεχίσεις να δουλεύεις για τους στόχους σου, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά. Είναι η ώρα να αναλάβεις δράση και να κάνεις όλα εκείνα τα βήματα που πιστεύεις ότι θα σε φέρουν πιο κοντά σε αυτούς. Παράλληλα, να συνεχίζεις να πιστεύεις σε αυτούς, να είσαι θετικός/ή και επίμονος/η. Και το κυριότερο να μην αμφισβητείς αυτό που περιμένεις να γίνει, αλλά να το θεωρείς ήδη τετελεσμένο. Και να συνεχίζεις να το ονειρεύεσαι. Η πίστη, η διάθεση αλλά και οι συνειδητές προς τον στόχο σου πράξεις είναι το μυστικό για να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά σε όλα όσα επιθυμείς.

Μην ξεχνάς ότι η δύναμη του να προσελκύεις ή αλλιώς το manifestation συνδυάζεται πάντοτε με προσωπική δουλειά και δράση και δεν σημαίνει ότι θα σου έρθουν τα πράγματα που θέλεις ουρανοκατέβατα. Η θετική σκέψη, η συνεχής άσκηση, η επιθυμία μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την επίτευξη των στόχων σου αλλά χρειάζεται να συμμετέχεις σε αυτό ψυχή τε και σώματι.

Η αρνητικότητα και η αμφισβήτηση, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να σαμποτάρουν την όλη προσπάθειά σου. Χρειάζεται να επαινείς τον εαυτό σου και καθημερινά να νιώθεις ευγνωμοσύνη και για τα πράγματα που ήδη έχεις καταφέρει. Όταν ζητάς από το σύμπαν κάτι που θέλεις να γίνει, πολλές φορές γίνεται. Αυτή είναι και η όλη φιλοσοφία πίσω αυτό!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ