Ο Αύγουστος μπορεί να γίνει ο μήνας της δράσης

-

Γράφει η Δέσποινα Γεώργα

Ο Αύγουστος είναι αναμφισβήτητα ο απόλυτος μήνας του καλοκαιριού, ο μήνας των διακοπών, της άδειας, της αργίας και της θάλασσας. Είναι ο μήνας της ξεκούρασης και της απόλυτης χαλάρωσης, οριακά και της αδράνειας, αφού όλα τα projects και οι δουλειές μοιάζουν να παγώνουν για λίγο στο χρόνο, μέχρι να έρθει ο Σεπτέμβρης και η επιστροφή στην σκληρή πραγματικότητα. Κι όμως, αν το σκεφτείς λίγο καλύτερα, ο Αύγουστος είναι ο ιδανικός μήνας όχι μόνο για να πάρεις μια ανάσα αλλά και για να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους σου για τη νέα σεζόν.

Το τέλος του καλοκαιριού σου προσφέρει απλόχερα αυτό που νιώθεις ότι στερείσαι όλο τον υπόλοιπο καιρό και αυτό είναι ο χρόνος. Το γεγονός ότι όλα μοιάζουν να έχουν μπει σε παύση σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις ένα βήμα πίσω, να σκεφτείς και να προετοιμαστείς ακόμα καλύτερα για τους στόχους που έχεις θέσει. Σου δίνει την ευκαιρία να περάσεις ένα βήμα μπροστά από όλους εκείνους που περνούν το καλοκαίρι τους λέγοντας «από Σεπτέμβρη» και τους παίρνουν τα Χριστούγεννα. Σου δίνει ένα προβάδισμα και τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείς τον χρόνο σου, που άλλοτε έμοιαζε χαμένος, πάνω από όλα σωστά.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να σκεφτείς τις επιθυμίες, τους στόχους σου, τα όνειρά σου. Να δεις τι κατάφερες, τις αδυναμίες και τα προτερήματά του. Αλλά κυρίως να κοιτάξεις με λίγο περισσότερη συμπάθεια τις αποτυχίες και τα λάθη σου, να βρεις τους λόγους και τις αιτίες πίσω από αυτά, να προσπαθήσεις να διορθώσεις τις κινήσεις σου ή την προσέγγισή σου. Να εντοπίσεις όλα εκείνα που νιώθεις ότι σε κρατάνε πίσω, για να μπορέσεις να τα ξεπεράσεις. Μια γενική ανασκόπηση ή αν θες ένας μίνι απολογισμός θα σε βοηθήσει όχι μόνο να ξέρεις που βρίσκεσαι αλλά να ξέρεις και προς τα που θα πορευτείς.

Σειρά έχει φυσικά η οργάνωση. Να φτιάξεις το πλάνο που θα μετατρέψει τα θέλω σου σε σχέδια και πράξεις. Να φτιάξεις λίστες, σχεδιαγράμματα, τις απαραίτητες κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να βελτιώσεις τις προσπάθειές σου και να φτάσεις εκεί που επιθυμείς. Να βρεις τα «τι» και κυρίως τα «πως» και να μη σταματήσεις να αναζητάς τις ευκαιρίες που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς. Το ζητούμενο είναι να μην σταματήσεις να αναπτύσσεσαι, ακόμα και τον μήνα της απόλυτης καλοκαιρινής ραστώνης.

Τέλος, μετά την οργάνωση έπεται η πράξη, η πραγματική και ουσιαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία με δύο ώρες την ημέρα, να κάνεις με αφοσίωση αυτό που χρειάζεται να κάνεις. Είτε πρόκειται για το διάβασμα ενός βιβλίου σχετικού με το επάγγελμά σου, είτε πρόκειται για ένα σεμινάριο, μία προπόνηση, την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας το να ασχολείσαι έστω μία ώρα κάθε μέρα με αυτό θα σου έχει χαρίσει 31 ολόκληρες ώρες εξάσκησης στο τέλος του μήνα. 31 ολόκληρες ώρες που θα έχεις αφιερώσει αποκλειστικά και μόνο στο να αναπτύξεις τον εαυτό σου, το πνεύμα σου και το ταλέντο σου. Ώρες προσωπικής δουλειάς που πολλαπλασιάζονται και σε φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στους στόχους σου.

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που μπορείς να πατήσεις μια μικρή επανεκκίνηση στη ζωή σου. Είναι το τέλος και ταυτόχρονα η αρχή μιας σεζόν είτε αφορά την δουλειά, τις σπουδές ή τα προσωπικά σου. Είναι ο μήνας που είναι κρίμα να αφήσεις να σου φύγει μέσα από τα χέρια ανάμεσα στα νησιά, τα μπάνια, τις βόλτες και τα ξενύχτια. Με το κατάλληλο πλάνο, λίγο πρόγραμμα και λίγο χρόνο μπορείς να πάρεις την ζωή σου στα χέρια σου και να ξεκινήσεις τον Σεπτέμβριο με ακόμα περισσότερα εφόδια και δημιουργική διάθεση για να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Εκμεταλλεύσου το!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ