“Πάντα με το χαμόγελο θα ξεκινώ τη μέρα κι αν θωρώ τα δύσκολα με μιας τα κάνω πέρα”

-

Γράφει η Μαρία Μαυρουδή

Ο καλύτερος τρόπος που μπορούμε να ξεκινήσουμε μία καινούρια μέρα κρύβεται μέσα στο συγκεκριμένο στίχο. Αν το διαβάσουμε προσεχτικά θα το καταλάβουμε καλύτερα αρκεί να περάσουμε αμέσως από τη θεωρία στην πράξη και να κάνουμε άμεση εφαρμογή του χαμόγελου στη ζωή μας.

Τι όμορφο συναίσθημα λοιπόν να ξεκινάμε τη μέρα μας με χαμόγελο! Όχι μόνο δίνουμε το έναυσμα και στην υπόλοιπη ημέρα να κυλήσει υπέροχα αλλά μεταδίνουμε τη θετική μας ενέργεια και τη αισιοδοξία μας και στους υπόλοιπους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας.

Όλοι έχουμε τις δυσκολίες μας. Μεγάλες δυσκολίες, μικρές δυσκολίες, δυσκολίες που δεν μας αφήνουν να ηρεμήσουμε και το βράδυ μας αφήνουν ξύπνιους μουσκεύοντας το μαξιλάρι με τα δάκρυά μας, αντηχώντας μέσα στο δωμάτιο οι στεναγμοί που βγαίνουν μέσα από την ψυχή μας. Το αποτέλεσμα του νυχτερινού ξενυχτιού προκαλεί αρκετά προβλήματα τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή μας. Αφού τα αποτελέσματα που διακρίνονται είναι εμφανή, έτσι το πρωί ενδέχεται να είμαστε κουρασμένοι, ταλαιπωρημένοι και να μην έχουμε τη διάθεση να ασχοληθούμε με την εργασία μας και τις υπόλοιπες δραστηριότητες που έχουμε προγραμματίσει.

Για να είμαστε ενεργητικοί και να μπορέσουμε να απολαύσουμε τις χαρές που μας επιφυλάσσει η καθημερινότητά μας, όσο μικρές κι αν είναι αυτές, πρέπει να βρούμε τη δύναμη να βάλουμε στην άκρη τα προβλήματα που μας στενοχωρούν και να ξεκινήσουμε την καινούρια ημέρα με το χαμόγελο και με ένα γλυκό και τρυφερό καλωσόρισμα, όπως πραγματικά της αξίζει. Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε μέρα είναι ξεχωριστή και κρύβει μέσα στις ώρες της μοναδικές στιγμές για όλους μας.

Όσο κι αν φαίνεται δύσκολο η απαλλαγή από τις δυσκολίες που νιώθουμε να μας πνίγουν ψυχικά, αλλο τόσο είναι εύκολο να της κάνουμε στην άκρη και να προχωρήσουμε μπροστά. Μόνο τότε θα καταφέρουμε με καθαρό μυαλό να βρούμε σωστές λύσεις για την καλύτερη αντιμετώπισή τους.

Έτσι λοιπόν, ας έχουμε κάθε πρωί κατά νου να φωτίσουμε το πρόσωπό μας με ένα λαμπερό χαμόγελο και να ξεκινήσουμε την καινούρια ημέρα με αισιοδοξία ελπίδα και χαρά. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε όχι μόνο στον εαυτό μας αλλά και στους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε.

Πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε δραστηριότητα, ας αφιερώσουμε λίγα λεπτά για να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη φορώντας το πιο γλυκό μας χαμόγελο. Αμέσως θα αισθανθούμε μία δέσμη ζωντανού φωτός να μας πλαισιώνει και να φωτίζει την ημέρα μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ