Οι 10 πιο πολυσυζητημένες ταινίες του 2023

-

Γράφει η Άννα Λάζου

Τα τελευταία χρόνια τόσο οι κινηματογραφικές παραγωγές όσο και οι τηλεοπτικές έχουν ανεβάσει τον πήχη ψηλά. Το σινεμά των τελευταίων ετών προετοιμάστηκε με τέτοιο τρόπο παραδίδοντας στο κοινό παραγωγές ασυνήθιστες. Όχι μόνο εξέπληξαν το κοινό αλλά έσπασαν και τα ταμεία των box office κάνοντας τους πάντες να μιλάνε γι’ αυτές. Αυτό που θα φέρει τη διαφορά όμως τo 2023, είναι πως οι θεατές θα αναμένουν την μεγαλύτερη γκάμα ταινιών και παραγωγών του Χόλιγουντ από κάθε άλλη προηγούμενη χρονιά. Εδώ σας συγκεντρώσαμε 10 από τις πιο πολυαναμενόμενες και πολυσυζητημένες ταινίες του 2023.

  1. The Whale

Μπορεί το The Whale να “γεννήθηκε” το 2022, η προβολή του όμως στους ελληνικούς κινηματογράφους σηματοδότησε το άνοιγμα της χρονιάς αυτής. Ο Darren Aronofsky σκηνοθετεί τον Brendan Fraser στην συγκινητική ιστορία ενός απομονωμένου και παχύσαρκου καθηγητή ο οποίος προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την αποξενωμένη έφηβη κόρη του. Η ερμηνεία του Fraser του έδωσε το βραβείο στην κατηγορία Best Actor των 28th Critics’ Choice Awards.

Η ταινία παίζεται αυτήν την περίοδο στους ελληνικούς κινηματογράφους.

  1. Aftersun

Ακόμη μια παραγωγή η οποία προσφέρθηκε στο κοινό το 2022 αλλά έφτασε στη χώρα μας με το ξεκίνημα του 2023. Η πιο πολυσυζητημένη ταινία του διαδικτύου η οποία υπόσχεται πως δε θα βγεις από την αίθουσα του κινηματογράφου χωρίς δάκρυα. Υπό το σενάριο και τη σκηνοθεσία της Charlotte Wells έχουμε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τον Paul Mescal και την Frankie Corio. Ένα δράμα το οποίο μας πηγαίνει πίσω στην αρχή του 2000, όπου η 11χρονη Sophie αναπολεί τις καλοκαιρινές διακοπές με τον πατέρα της σε ένα τουρκικό θέρετρο την παραμονή των γενεθλίων του.

Η ταινία παίζεται αυτήν την περίοδο στους ελληνικούς κινηματογράφους.

  1. Creed III

Μια ακόμη αναμενόμενη επιστροφή είναι αυτή του Michael B. Jordan στο Creed III. Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία της δεύτερης ταινίας, ο Jordan επιστρέφει κάνοντας επίσης και το πρώτο του σκηνοθετικό ντεμπούτο. Η ζωή του χαρακτήρα που ενσαρκώνει, Adonis, μπορεί να ακμάζει τόσο στην καριέρα του όσο και σε προσωπικό επίπεδο, μα όταν ένας παλιός φίλος και πρώην θαύμα της πυγμαχίας επανέρχεται στο φως, η αντιπαράθεση μεταξύ τους γίνεται κάτι περισσότερο από μια απλή μάχη.

Η ταινία έρχεται στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 2 Μαρτίου.

  1. Scream VI

Ένα από τα πιο γνωστά franchise ταινιών τρόμου που μετρά πάνω από 27 χρόνια, επιστρέφει για μια ακόμη φορά, με την έκτη του παραγωγή. Μπορεί να μην έχουμε τα χρυσά ονόματα των κλασσικών ταινιών David Arquette και Neve Campbell, μα επιστρέφουν οι πρωταγωνίστριες της τελευταίας ταινίας του 2022, Melissa Barrera και Jenna Ortega. Στο επόμενο αυτό κεφάλαιο της ιστορίας, οι επιζώντες από τις δολοφονίες του Ghostface αφήνουν πίσω τους το Woodsboro και ξεκινούν μια νέα ζωή στη Νέα Υόρκη. Αυτή τη φορά όμως ο Ghostface έρχεται πιο αποφασιστικός και διαφορετικός από ποτέ.

Η ταινία έρχεται στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 9 Μαρτίου.

  1. John Wick: Chapter 4

Ο πολυαγαπημένος Keanu Reeves επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για το τέταρτο κεφάλαιο του John Wick και σύμφωνα με τον ίδιο τη δυσκολότερη ταινία της καριέρας του. Η ιστορία δράσης προχωρά με τον John Wick να έρχεσαι σε αποκάλυψη με ένα μονοπάτι για να νικήσει το The High Table. Πριν την ελευθερία του όμως θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν νέο εχθρό με ισχυρές συμμαχίες σε όλο τον κόσμο και δυνάμεις που μετατρέπουν τους παλιούς του φίλους σε εχθρούς.

Η ταινία έρχεται σύντομα τους ελληνικούς κινηματογράφους.

  1. Fast X

Το Fast X ή αλλιώς γνωστό ως Fast & Furious 10 είναι η δέκατη ταινία που έρχεται να συμπληρώσει ένα εξίσου πασίγνωστο franchise ταινιών, αυτό του Fast & Furious. Τα πρωταγωνιστικά ονόματα του franchise επιστρέφουν και θα δούμε ξανά τους Vin Diesel, Jason Statham, Michelle Rodriguez, John Cena, Chris “Ludacris” Bridges στη μεγάλη οθόνη. Τα φώτα πέφτουν για μια ακόμη φορά στον Dominic Toretto και την παρέα του αφού θα χρειαστούν ισχυρή βοήθεια για έναν ακόμη αγώνα δρόμου με έναν μυστηριώδη νέο αντίπαλο.

Η ταινία έρχεται την Άνοιξη στους ελληνικούς κινηματογράφους.

  1. Oppenheimer

O Christopher Nolan επιστρέφει με μια ακόμη ασυνήθιστη δουλειά μα συνάμα μια λαμπρή παραγωγή με δυνατά ονόματα. Το Oppenheimer έχει γίνει ένα από τα πιο αναμενόμενα θρίλερ του 2023, κάνοντας τους θεατές να ανυπομονούν να μπουν στις αίθουσες για να το παρακολουθήσουν. Η πλοκή του μιλά για την ατομική βόμβα ακολουθώντας την ιστορία του Αμερικανού επιστήμονα J. Robert Oppenheimer και την έρευνα του γύρω από αυτή. Το κάστ απαρτίζεται από γνωστά ονόματα όπως ο Cillian Murphy, η Emily Blunt, ο Robert Downey Jr., ο Matt Damon, ο Rami Malek, η Florence Pugh κ.α.

Η ταινία έρχεται το Καλοκαίρι τους ελληνικούς κινηματογράφους.

  1. Barbie

Η γνωστή σκηνοθέτης Greta Gerwig έχει κάνει τους θαυμαστές της να περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία ακόμη μια της δουλειά. Το να ζεις στη “Barbie Land” σημαίνει να ζεις ως ένα τέλειο ον σε ένα απόλυτα τέλειο μέρος. Εκτός κι αν έχεις πάθει έντονη υπαρξιακή κρίση. Ή είσαι ένας Ken. Σε αυτή την ασυνήθιστη ιστορία κωμωδίας και φαντασίας, η Gerwig σκηνοθέτει δύο φημισμένα ονόματα της μεγάλης οθόνης, την Margot Robbie ως Barbie και τον Ryan Gosling ως Ken.

Η ταινία έρχεται το Καλοκαίρι τους ελληνικούς κινηματογράφους.

  1. The Nun 2

Μια πενταετία μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας, The Nun, η οποία έσπασε τα ταμεία πουλώντας πάνω από 365 εκατομμύρια παγκοσμίως έρχεται επιτέλους η συνέχεια. Η Taissa Farmiga επιστρέφει για το σίκουελ της γνωστής ιστορίας τρόμου και μυστηρίου. Στη Γαλλία του 1956, όταν ένας ιερέας δολοφονείται το κακό εξαπλώνεται. Η αδελφή Irene έρχεται για άλλη μια φορά πρόσωπο με πρόσωπο με τη δαιμονική δύναμη Valak, την καλόγρια.

Η ταινία έρχεται το Φθινόπωρο στους ελληνικούς κινηματογράφους.

  1. Dune: Part 2

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Frank Herbert, γυρνάμε σελίδα και περνάμε στο δεύτερο μέρος του “Dune” όπου και θα δούμε πάλι στη μεγάλη οθόνη. Οι Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson και Zendaya επιστρέφουν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους για να μας δώσουν τη συνέχεια της επικής αυτής φανταστικής ιστορίας. Στο μακρινό μέλλον μέσα σε μια φεουδαρχική διαστρική κοινωνία βρίσκουμε τον νεαρό Paul Atreides, του οποίου η οικογένεια δέχεται τη διαχείριση του πλανήτη Arrakis. Τι τίμημα όμως θα πληρώσει για να γίνει ο νέος κυρίαρχος του σύμπαντος τους;

Η ταινία έρχεται το Φθινόπωρο στους ελληνικούς κινηματογράφους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ