Jungle speed: ένα επιτραπέζιο παιχνίδι δράσης ιδανικό για παρέες

-

Αν σας αρέσει να παίζετε επιτραπέζια παιχνίδια με τους φίλους σας, το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι που θα σας χαρίσει άφθονο γέλιο και ξεκαρδιστικές στιγμές!

Είναι ένα αρκετά διαφορετικό επιτραπέζιο από τα άλλα, καθότι απαιτεί αστραπιαία αντανακλαστικά, παρατηρητικότητα και κίνηση με τα χέρια. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να είστε στην τσίτα, αφού δεν υπάρχει χρόνος για σκέψη.

Πώς παίζεται το παιχνίδι:

Το παιχνίδι παίζεται από 2 έως 10 άτομα, αλλά για να το χαρείτε περισσότερο καλό είναι να είστε από 5 άτομα και πάνω.

Υπάρχουν 80 κάρτες και ένα ξύλινο τοτέμ, το οποίο τοποθετείται ακριβώς στη μέση του τραπεζιού. Για να έχουν όλοι ίση απόσταση από το τοτέμ, συνίσταται να παίζετε σε στρογγυλό τραπέζι.

Αρχικά λοιπόν μοιράζονται όλες οι κάρτες στους παίχτες, σε ίσο αριθμό εφόσον είναι δυνατόν, διαφορετικά μπορεί ένας παίχτης να έχει μία έξτρα κάρτα για παράδειγμα.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ξεφορτωθείτε όλες σας τις κάρτες, και νικητής αναδεικνύεται ο παίχτης που έμεινε πρώτος χωρίς καμία κάρτα.

Οι κάρτες μοιράζονται κλειστές μία μία και ο κάθε παίχτης έχει μία στοίβα μπροστά του, χωρίς να τις έχει δει. Όταν αρχίσει ο γύρος, ο κάθε παίχτης σηκώνει μία κάρτα από τη στοίβα του και την ανοίγει μπροστά στους υπόλοιπους, σχηματίζοντας μία άλλη στοίβα δικιά του με φανερές σκάρτες κάρτες. Σειρά έχει ο επόμενος παίχτης από τα δεξιά του.

Οι κάρτες έχουν πάνω τους διάφορα σχέδια, κάποια από τα οποία είναι ίδια, και κάποια μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, αλλά δεν είναι ίδια.

Όταν λοιπόν κατά τη διάρκεια του γύρου ανοίξει κάποιος παίχτης τη κάρτα του και είναι ίδια με κάποιου άλλου παίχτη, οι δύο αυτοί παίχτες μονομαχούν και κερδίζει όποιος αρπάξει πρώτος το τοτέμ!

Επίσης, υπάρχει περίπτωση να μονομαχήσουν πάνω από δύο παίχτες, εφόσον υπάρχουν πάνω από δύο ίδιες κάρτες στο τραπέζι.

Ο χαμένος παίχτης της μονομαχίας παίρνει όλες τις ανοιχτές κάρτες του αντιπάλου του αλλά και τις δικές του, και τις βάζει από κάτω στη κλειστή στοίβα του. Χαμένος θεωρείται και ο παίχτης ο οποίος άρπαξε το τοτέμ επειδή μπερδεύτηκε και δεν υπήρχαν κάρτες με το ίδιο σχέδιο.

Αν για κάποιο λόγο το τοτέμ πέσει κάτω και δεν μπορεί να προσδιοριστεί ποιος φταίει, όλες οι ανοιχτές κάρτες των παιχτών τοποθετούνται κάτω από το τοτέμ, και ο χαμένος παίχτης μιας μονομαχίας τις παίρνει επίσης μαζί με τις άλλες.

Ακόμα, υπάρχουν ειδικές κάρτες με εντολές που περιπλέκουν το παιχνίδι ακόμα περισσότερο: κάρτα με εντολή να ανοίξουν ταυτόχρονα όλοι οι παίχτες κάρτα, κάρτα με εντολή όλοι οι παίχτες να αρπάξουν το τοτέμ, και κάρτα με εντολή να γίνονται οι μονομαχίες με βάση το χρώμα και όχι το σχήμα!

Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες του παιχνιδιού, με κάποιες ειδικές περιπτώσεις τις οποίες θα δείτε στις οδηγίες, για να μην μπούμε σε λεπτομέρειες.

Όπως αντιλαμβάνεστε, θα ζήσετε επικά σκηνικά: το τοτέμ να εκσφενδονίζεται μέτρα μακριά, να το έχετε αρπάξει ταυτόχρονα με κάποιον φίλο σας και να το τραβολογάτε, και γενικά να πέφτει πολύ “ξύλο”!

Το Jungle Speed είναι εν κατακλείδι ό,τι καλύτερο για να καλέσετε την παρέα σας ένα βράδυ στο σπίτι σας αντί να βγείτε έξω, και να γελάσετε με την ψυχή σας…καλή διασκέδαση!

Διαφημιστείτε στην ιστοσελίδα μας!! Κάντε κλικ εδώ: https://www.ligoapoola.gr/2021/10/04/diafimisteite-stin-istoselida-mas/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ