Λιμνοθάλασσα Ηραίου(Λουτράκι): η ιδανική μονοήμερη εξόρμηση

-

Μόλις μία με μιάμισι ώρα μακριά από την Αθήνα, βρίσκεται ένας επίγειος παράδεισος, που κρύβει μοναδικές εκπλήξεις. Η άγνωστη σε πολλούς Λιμνοθάλασσα Βουλιαγμένης και η ευρύτερη περιοχή του Ηραίου, που απέχει λίγα χιλιόμετρα από την πόλη του Λουτρακίου. Για να την προσεγγίσετε, θα φτάσετε πρώτα στο Λουτράκι, και ύστερα θα συνεχίσετε την απολαυστική διαδρομή προς Περαχώρα.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακά μεγάλη λιμνοθάλασσα, η οποία ενώνεται μέσω καναλιού με τον Κορινθιακό Κόλπο. Το τοπίο είναι φανταστικό: μπλε ήρεμα νερά, με φόντο από πίσω καταπράσινους λόφους, που αντικρίζοντάς τους σε παραπέμπουν σε κάποιο τροπικό μέρος της Ασίας.

Εκεί μπορεί ο καθένας να κάνει το μπάνιο του στη θάλασσα σε σχεδόν οποιοδήποτε μέρος της παραλίας, ενώ κατά μήκος της λιμνοθάλασσας υπάρχουν πολλά ταβερνάκια με εκλεκτούς θαλασσινούς- και όχι μόνο μεζέδες. Αξίζει λοιπόν να κάνετε μια βόλτα έστω με το μεταφορικό σας μέσο όλη την περίμετρο της λίμνης και να επιλέξετε ποιο σημείο σας εμπνέει περισσότερο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να συνεχίσετε τη διαδρομή και την περιπέτεια, συνεχίζοντας τον δρόμο μετά τη λιμνοθάλασσα, για να φτάσετε στο μαγικό Αρχαιλογικό Χώρο του Ηραίου. Αφού παρκάρετε το αυτοκίνητο σας σε διαμορφωμένο χώρο πάρκινγκ που βρίσκεται σε ύψωμα, θα κατεβείτε με τα πόδια μέχρι την παραλία.

Είναι πραγματικά ένα μοναδικό μέρος που αποπνέει μια ιερότητα και ηρεμία. Τα αρχαία βρίσκονται ακριβώς πίσω από την παραλία, στολίζοντάς την, και αυτός ο σπάνιος συνδυασμός αρχαίων και θάλασσας είναι που θα σας μαγέψει μονομιάς. Η παραλία, αν και μικρή, είναι πανέμορφη και ό,τι πρέπει για να κάνετε το μπάνιο σας. Οι πιο τολμηροί, μπορούν επίσης να επιχειρήσουν βουτιές από μεγάλο ύψος από το βράχο, όπως συνηθίζουν κάποιοι νεαροί.

Στη συνέχεια, εφόσον έχετε φτάσει μέχρι εκεί, δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε το Φάρο Μελαγκάβι με τα πόδια, περπατώντας το μονοπάτι που υπάρχει μετά το πάρκινγκ. Ο πέτρινος αυτός φάρος είναι πολύ όμορφος, αλλά αυτό που θα σας κόψει την ανάσα είναι η συγκλονιστική θέα από το βουνό, με πιάτο ολόκληρο τον Κορινθιακό Κόλπο. Όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες, τα λόγια είναι περιττά.

Αυτή είναι λοιπόν η περιοχή του Ηραίου, για όσους δεν την γνωρίζουν, και αποτελεί την τέλεια μονοήμερη εκδρομή. Θάλασσα, πράσινο, βουνό, αρχαία, υπέροχες διαδρομές, τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς; Ακόμα εδώ είστε;

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ