“Our Father”: το φριχτό μυστικό ενός διεστραμμένου γιατρού

-

Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix “Our Father”(“Ο Πατέρας μας”), μας παρουσιάζει την απίστευτη αληθινή ιστορία ενός γιατρού από την Ινδιανάπολη των Η.Π.Α., του Dr. Donald Cline. Ο Dr. Cline είναι πλέον ένας συνταξιούχος γιατρός που ειδικευόταν στην τεχνητή γονιμοποίηση και θεωρούταν κορυφαίος, την οποία πραγματοποίησε επιτυχώς σε εκατοντάδες γυναίκες στη δεκαετία του 70 και του 80. Μόνο που μέχρι πριν λίγα χρόνια κανείς δεν ήξερε τη φριχτή αλήθεια. Ο εν λόγω γιατρός, αντί να χρησιμοποιήσει το σπέρμα των δωρητών, χρησιμοποίησε το δικό του σπέρμα εν αγνοία όλων αυτών των γυναικών, τα παιδιά των οποίων δεκαετίες μετά ανακάλυψαν ότι είναι ο βιολογικός τους πατέρας.

Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν η Jakoba, η οποία ήξερε ότι οι γονείς της είχαν κάνει τεχνητή γονιμοποίηση στον Dr. Cline, αποφάσισε να κάνει τεστ DNA. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το DNA της ήταν το ίδιο με 8 άτομα, γεγονός παράξενο, αφού το σπέρμα του ίδιου δωρητή όπως είχε πει ο γιατρός, δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί πάνω από 3 φορές. Από κει και έπειτα, άρχισε σταδιακά να ξετυλίγεται το κουβάρι και να αποκαλύπτονται και άλλα ετεροθαλή αδέρφια με το ίδιο DNA, που αποφάσισαν να κάνουν τεστ. Μέχρι που αποδείχτηκε ότι το DNA τελικά ήταν του Dr. Cline.

Στο ντοκιμαντέρ θα δείτε να μιλάνε τα ίδια τα θύματα του αρρωστημένου αυτού γιατρού για την απίστευτα οδυνηρή εμπειρία που έζησαν, όταν έμαθαν ότι αυτός είναι ο βιολογικός τους πατέρας. Πώς διαλύθηκαν οι ζωές τους, έπαθαν κρίση ταυτότητας, και γκρεμίστηκαν όλα αυτά που ήξεραν. Πώς οι μητέρες τους, που νόμιζαν ότι το σπέρμα ήταν νεαρών φοιτητών, ένιωσαν σαν να βιάστηκαν όταν έμαθαν την αλήθεια. Θα δείτε επίσης πώς έδρασε η Jakoba, η οποία ήταν αποφασισμένη να φέρει το γιατρό ενώπιον της δικαιοσύνης, πώς εξελίχθηκε η υπόθεση και τι νομικά κωλύματα προέκυψαν.

Έως τώρα, όπως αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ, έχουν αποκαλυφθεί 94 άτομα τα οποία φέρουν το ίδιο DNA με του γιατρού, και δεν αποκλείεται φυσικά να είναι και περισσότερα. Κανείς δεν κατάλαβε  τι ακριβώς οδήγησε τον Dr. Cline να κάνει αυτή την ανατριχιαστική πράξη. Ήταν μια διαστροφή σεξουαλικής φύσεως; Ήθελε μήπως να δημιουργήσει μια στρατιά απογόνων του της άριας φυλής; Ήταν κάτι παραπάνω που συνδέεται με άλλα κυκλώματα και αιρέσεις;

Όλα αυτά και πολλά άλλα είναι που θα δείτε στο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Our Father”(2022). Δείτε το trailer:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ