“Labor Day”(2014), απολαύστε την Kate Winslet σε άλλο ένα αισθηματικό δράμα

-

Γράφει η Ανδριανή Σταθοπούλου

Η ταινία «Labor Day»(“Οι Τελευταίες Μέρες του Καλοκαιριού”) έρχεται στο Netflix, για να μας παρουσιάσει μία διαφορετική εκδοχή του έρωτα μεταξύ δύο ανθρώπων. Η Αντέλ (Kate Winslet), μία μητέρα που ζει μετά το διαζύγιό της μόνη με τον γιό της, θα δώσει καταφύγιο σε έναν εγκληματία-δολοφόνο, που μόλις δραπέτευσε, τον Φρανκ (Josh Brolin). Το έργο, βασισμένο στο μυθιστόρημα της Τζόις Μέιναρντ, καταδεικνύει τη σημασία της μοναξιάς για μία γυναίκα και το πώς η καρδιά της μπορεί να αρχίσει να ξαναχτυπά.

Λέγεται πως την πρώτη μέρα των γυρισμάτων της ταινίας «Labor Day», η Κέιτ Γουίνσλετ έπιασε κουβέντα με τον Γκάτλιν Γκρίφιθ, τον 14χρονο ηθοποιό που ερμηνεύει τον γιο της. «Ήταν τρομοκρατημένος», θυμάται. Αφού τον ρώτησε αν είχε άγχος, του εκμυστηρεύτηκε πως όλοι είχαν και ιδιαίτερα ο σκηνοθέτης. Για την Kate ωστόσο, ήταν ένας ρόλος που είχε καταλάβει τι ζητά και μπορούσε εύκολα να υποδυθεί, λόγω της μεγάλης εμπειρίας της. Πρόδηλα έδειξε μέσα από την ερμηνεία της πως αποτελεί και η ίδια μία γυναίκα που έχει πάρει αγάπη, αλλά έχει νιώσει και την απώλεια. Συνεπώς, τα συναισθήματα της Αντέλ αποτυπώθηκαν ακριβώς όπως θα έπρεπε.

Το σημαντικό στοιχείο είναι πως η ταινία επιμένει πολύ στις δεύτερες ευκαιρίες, που δίνονται σε όλους ανεξαιρέτως. Για τον Φρανκ, η δεύτερη ευκαιρία του υπήρξε η Αντέλ: η προοπτική του να δημιουργήσει μία νέα οικογένεια και αυτή τη φορά να αγαπηθεί αληθινά από μία γυναίκα. Από την άλλη, η Αντέλ έλαβε μία δεύτερη ευκαιρία στον έρωτα συνειδητοποιώντας πως αυτός μπορεί να εμφανιστεί με διάφορες μορφές και όχι πάντα όπως το περιμένεις. Από μία άποψη, λοιπόν, το «Labor Day» αποτελεί την παρηγοριά για το ότι ποτέ δεν χάνονται όλα, πάντα έχουμε ευκαιρίες να κυνηγήσουμε αυτό που θέλουμε και να είμαστε όπως θέλουμε.

Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να μην παρατηρήσουμε ορισμένα κενά που η ταινία αφήνει ακάλυπτα. Όσο και αν το ρομαντικό στοιχείο μάς παρασέρνει, βρισκόμαστε σε έντονη σύγχυση, όταν η Αντέλ αποφασίζει να το σκάσει με τον Φρανκ, για να μη τους βρει η αστυνομία, παίρνοντας μαζί τον μικρό γιό της. Μοιάζει για λίγο σαν μία γυναίκα που θα διακινδύνευε τα πάντα, προκειμένου να ζήσει τον έρωτά της, ακόμα και τον ρόλο της ως μητέρα, ακόμα και το καλό του γιου της. Χωρίς να δίνεται καθόλου βάση στο τι πραγματικά θέλει το αγόρι, όλα κινούνται γύρω από το πρόσωπο της Αντέλ, η οποία έχει μάτια μόνο για τον Φρανκ. Είναι διατεθειμένη να πει ψέματα, να κρύβεται μία ολόκληρη ζωή, χωρίς να σκέφτεται αν η ζωή αυτή θα είναι ιδανική για το παιδί της.

Τα παραπάνω είναι πράματα που θα μας προβληματίσουν έντονα, εκτός αν είμαστε εξαρχής προετοιμασμένοι και δούμε την ταινία με μία πιο ανάλαφρη διάθεση. Αν επικεντρωθούμε και μείνουμε περισσότερο στα θετικά στοιχεία, κάτι που το έργο μάς προτρέπει ούτως ή άλλως να κάνουμε, τότε οι δύο ώρες περνούν ευχάριστα!

Το «Labor Day» είναι ένα αισθηματικό δράμα με βαθμολογία 6,9/10 αστέρια στο IMDb, το οποίο θα σας γεμίσει απλόχερα με αισιοδοξία για το μέλλον. Άλλωστε, είχε προταθεί να πάρει το Όσκαρ για το καλύτερο ρομάντζο, που παρουσιάστηκε στο χώρο του κινηματογράφου για τη χρονιά 2014. Απολαύστε, λοιπόν, χωρίς ενδοιασμούς!

Δείτε το trailer της ταινίας:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ