“News of The World”(2021), ο Tom Hanks στο νέο western του Netflix

-

Διασχίζοντας τις πεδιάδες και τα υπέροχα ερημικά τοπία του Τέξας, έρχεται ο Tom Hanks στο καινούριο western του Netflix που μόλις έκανε πρεμιέρα, το “Του Κόσμου Τα Νέα”. Μια ταινία που διαδραματίζεται στην Άγρια Δύση του 1870, στον απόηχο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, και είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Paulette Jiles.

Ο Captain Kidd(Tom Hanks), βετεράνος του Πολέμου, εργάζεται ως αγγελιοφόρος ειδήσεων, ταξιδεύοντας και διαβάζοντας τα σημαντικά νέα της χώρας στον κόσμο. Μέχρι που πέφτει τυχαία πάνω σε ένα μικρό λευκό κορίτσι, την Johana(Helena Zengel), το οποίο έχει χαθεί και δεν μιλάει Αγγλικά.

Όπως προκύπτει, το κορίτσι είναι μια σπάνια περίπτωση, στο οποίο η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι, και έμεινε ορφανό δύο φορές. Πρώτα, χάνοντας νωρίς τους βιολογικούς της Γερμανούς γονείς, και στη συνέχεια τους Ινδιάνους κηδεμόνες της, με τους οποίους και μεγάλωσε, μιλώντας τη γλώσσα τους.

Έτσι, ο Captain Kidd, βλέποντας ότι η πολιτεία αρνείται να μεριμνήσει για το κορίτσι, αναλαμβάνει να την πάει ο ίδιος στους κοντινότερους συγγενείς της, που ζούσαν κάμποσα χιλιόμετρα μακριά. Οι δυο τους λοιπόν, με την άμαξα και τα άλογα, ξεκινάνε το ταξίδι τους, και από εκεί αρχίζει η περιπέτεια. Σε έναν αρκετά βίαιο και εχθρικό κόσμο, θα βρουν κάμποσα εμπόδια και δυσκολίες στο δρόμο τους, μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Ο Captain Kidd, ξέροντας καλά τι σημαίνει πόλεμος και δυστυχία, προσπαθεί με το δικό του ξεχωριστό τρόπο να μεταδώσει την ανθρωπιά του και την καλοσύνη του σε όσους συναντάει στο διάβα του. Η Johana από την άλλη, δίνει μια καταπληκτική ερμηνεία για την ηλικία της, απεικονίζοντας την πληγωμένη ψυχή ενός μικρού παιδιού. Όταν όλοι προσπαθούν να την εκμεταλλευτούν, βρίσκει παρηγοριά και ασφάλεια στο πλευρό του Captain Kidd, που μπορεί να την καταλάβει όσο οποιοσδήποτε άλλος.

To “News of the World” θα λέγαμε ότι πατάει σε πολύ σίγουρα μονοπάτια, μην έχοντας κάτι που δεν έχετε δει σε άλλη ταινία. Με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο κοινό, δεν περιλαμβάνει μεν κάποια απρόβλεπτη ή τόσο ιδιαίτερη σκηνή, αλλά είναι από την άλλη καλά γυρισμένη και σκηνοθετημένη, ώστε να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας. Ο σκηνοθέτης, Paul Greengrass, είχε συνεργαστεί στο παρελθόν ξανά με τον Tom Hanks, για την βραβευμένη ταινία με 6 Όσκαρ, “Captain Philipps”.

Επομένως, το κύριο μειονέκτημα της ταινίας είναι ότι της λείπει μια αυθεντικότητα. Χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι είναι ανιαρή, διότι κατά τα άλλα πρόκειται για μια ταινία με καλή ηθοποιία και συναίσθημα, αφήνοντας τους τηλεθεατές στο τέλος με το χαμόγελο.

To “Του Κόσμου Τα Νέα” έχει βαθμολογηθεί με 6,8/10 στο Imdb.

Δείτε το trailer της ταινίας:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ