4 καλοί λόγοι για να ΜΗΝ πας διακοπές το Σεπτέμβριο

-

Όλο ακούμε για διακοπές το Σεπτέμβριο από εδώ και από εκεί και για το πόσο ωραία είναι αυτήν την εποχή, αλλά τελικά αυτό μένει στα χαρτιά. Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι επιλέγουν να κάνουν διακοπές το Σεπτέμβριο, γι’ αυτό και τα νησιά και οι διάφοροι προορισμοί έχουν λίγο κόσμο.

Αυτό βέβαια είναι σίγουρα ένα μεγάλο ατού, ότι δηλαδή μπορεί κάποιος να χαρεί τις παραλίες, τα αξιοθέατα και οτιδήποτε χωρίς κόσμο, για την πάρτη του. Παρόλα αυτά, εμείς θα πρωτοτυπήσουμε και θα σας εξηγήσουμε για ποιους λόγους δεν είναι η καλύτερη ιδέα οι διακοπές τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου:

1. Διότι πολύ απλά δεν αντέχεις να περιμένεις μέχρι τότε: Ακόμα και αν είσαι από τους τυχερούς που η άδειά τους δεν είναι τον Αύγουστο και έχεις τη δυνατότητα να φύγεις το Σεπτέμβριο, δεν παλεύεται να περιμένεις στην πόλη όλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Διότι είναι κατακαλόκαιρο και θέλεις να αποδράσεις. Γιατί όλοι θα ποστάρουν φωτογραφίες στα social από τις διακοπάρες τους και εσύ θα κάθεσαι να περιμένεις μέσα στον καύσωνα πότε θα έρθει ο Σεπτέμβριος.

2. Γιατί τελικά δεν σε ενδιαφέρει να μην έχει κόσμο: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδιαίτερο θέμα με την πολυκοσμία, λίγοι είναι αυτοί που τη βρίσκουν ανυπόφορη. Επομένως να πας κάπου το Σεπτέμβριο και να είναι και τελείως νέκρα δεν σου κάνει αίσθηση, το αντίθετο μάλιστα, θέλεις να δεις κόσμο και ζωή.

3. Γιατί ο καιρός έχει γυρίσματα: Πόσο μάλλον τα τελευταία χρόνια. Ο Σεπτέμβριος είναι γενικά ζεστός μήνας, αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τα φαινόμενα που έχουμε δει κατά καιρούς. Θα είναι η απόλυτη ξενέρα αν πας κάπου διακοπές και πιάσουν μπουρίνια, αέρηδες και κρύο, και θα καταριέσαι τη στιγμή που πήρες αυτή την απόφαση. Αλλά ακόμα και καλό καιρό να έχει, αν τυχόν χρειάζεσαι το βράδυ ζακέτες και φούτερ, τότε αυτό παύει να είναι καλοκαίρι. Γιατί το καλοκαίρι πρέπει να είσαι όλη μέρα με το κοντομάνικο και τη βερμούδα και να καίει ο ήλιος για να το νιώσεις, έτσι δεν είναι;

4. Διότι είναι ο μήνας των ανακατατάξεων: Νέα σεζόν μπαίνει, καινούρια ξεκινήματα και αποφάσεις, πολλά θέματα προκύπτουν το Σεπτέμβριο. Το μυαλό σου είναι αλλού και όχι στις διακοπές, επομένως ίσως να μην έχεις και την απαραίτητη διάθεση, σκεφτόμενος τα πλάνα σου για το φθινόπωρο, τις έγνοιές σου, και τις διάφορες εκκρεμότητες.

Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι για να μην πάει κάποιος διακοπές το Σεπτέμβριο, χωρίς φυσικά να αποκλείουμε κάποιος να περάσει υπέροχα τη συγκεκριμένη εποχή. Είναι θέμα γούστων άλλωστε.

Εσείς τι λέτε, θα πηγαίνατε διακοπές το Σεπτέμβριο ή με τίποτα;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ