6 συγκινητικές ταινίες όπου πρωταγωνιστούν ζώα

-

Γράφει η Μαίρη Κάντα

Τα ζώα έχουν πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στην ζωή μας: μας προστατεύουν, μας βοηθούν, μας συντροφεύουν. Αρκετές φορές μάλιστα, πρωταγωνιστούν σε κινηματογραφικές ταινίες, κερδίζοντας τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων θεατών. Ποιος δεν θα ήθελε να δει μία συγκινητική ιστορία με ήρωα ένα μικρό τετράποδο; Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες και πιο συγκινητικές ταινίες όπου τα ζώα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και τις παρουσιάζουμε στις επόμενες γραμμές.

Hachi: A Dogs Tale: OHachi” είναι μία πολύ τρυφερή και συγκινητική ταινία του 2009 με πρωταγωνιστή ένα αξιολάτρευτο σκύλο ράτσας Ακίτα. Αποτελεί remake της ιαπωνικής ταινίας του 1987 ‘Hachiko Monogatari’. Στο iMDb έχει βαθμολογηθεί με 8,1 αστέρια και έχει βασιστεί σε αληθινή ιστορία. Αφηγείται την σχέση αγάπης και αφοσίωσης ενός ανθρώπου και του σκύλου του. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας καθηγητής πανεπιστήμιου βρήκε στο δρόμο ένα κουτάβι. Αποφασισε να το κρατήσει στο σπίτι του, μέχρι να το αναζητήσει οποίος το έψαχνε.

Μα όσο οι μέρες περνούσαν και κανεις δεν αναζητούσε το κουτάβι, τόσο αναπτυσσόταν η σχέση μεταξύ των δύο τους. Ο Hachi, όπως ονομάστηκε το συμπαθητικό τετράποδο, κάθε πρωί ακολουθούσε το αφεντικό του μέχρι το σταθμό για να πάρει το τρένο και να πάει στην δουλειά και κάθε απόγευμα τον περίμενε στο ίδιο σημείο. Το ίδιο έκανε ακόμη και όταν πέθανε ο ιδιοκτήτης του. Παρόλο που υιοθετήθηκε από φίλους και συγγενείς του καθηγητή, ο σκύλος το έσκαγε δύο φορές την μέρα για να βρεθεί στο σιδηροδρομικό σταθμό. Αυτό συνέβαινε για εννιά ολόκληρα χρόνια. Οι Ιαπωνες δημιούργησαν ένα άγαλμα του αφοσιωμένου αυτού σκύλου που κοσμεί τον σιδηροδρομικό σταθμό. Εφοδιάσου με χαρτομάντηλα και απόλαυσε την ταινία.

Free Willy: Το ‘Ελευθερώστε τον Γουίλι’ είναι μία διαχρονική και αγαπημένη συγκινητική ταινία της δεκαετίας του ΄90. Πρωταγωνιστεί μία φάλαινα και εγκωμιάζει την αγάπη και την σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στους ανθρώπους και στα ζώα. Προβλήθηκε το 1993 και οι δημιουργοί της εισέπραξαν 153 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση των εισιτηρίων. Σε αυτή, βλέπουμε τον αγώνα που κάνει ένα μικρό αγόρι, ο Jesse προκειμένου να βοηθήσει και να σώσει από την ευθανασία τον αγαπημένο του φίλο, μία αρσενική φάλαινα. Καλό είναι να την παρακολουθήσεις μαζί με τα παιδιά σου ή τα ανίψια σου, για να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο για τα δικαιώματα που έχουν τα ζώα της θάλασσας.

A Dogs Way Home’: Αν έχεις σκύλο για κατοικίδιο, σίγουρα θα αγαπήσεις την ταινία ‘A dogs way home’. Τι μπορεί να κάνει ένας σκύλος όταν χωρίζεται από τον ιδιοκτήτη του; Να ταξιδέψει ίσως 400 μίλια; Την απάντηση θα σου δώσει η μικρή Bella που παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, έκανε ένα ταξίδι 400 μιλίων για να συναντηθεί ξανά με το αφεντικό της. Έχει βασιστεί στην νουβέλα του W. Bruce Cameron.

Beethoven: Αν έχεις παιδιά και σκέφτεσαι σύντομα να υιοθετήσεις σκύλο, δείτε όλοι μαζί την συγκεκριμένη ταινία όπου πρωταγωνιστεί ένα κουτάβι Αγίου Βερνάρδου. Σε αυτή, περιγράφονται οι σκανδαλιές του Beethoven, όπως είναι το όνομα του ζώου, από την πρώτη στιγμή που υιοθετήθηκε από μία οικογένεια μέχρι την στιγμή που θα σώσει τους τετράποδους φίλους του από ένα γιατρό που κάνει περίεργα και παράνομα πειράματα.

Λαγωνικό Κ-9’: Αν παρακολουθούσες φανατικά τα επεισόδια της αυστριακής-ιταλικής τηλεοπτικής σειράς ‘REX’, η ταινία ‘Κ-9’ που πρωταγωνιστεί ένα λυκόσκυλο θα σου αρέσει εξίσου πολύ. Σε αυτή, ένας μοναχικός, εσωστρεφής ντετέκτιβ αποκτά ένα αστυνομικό σκύλο και με την βοήθεια του καταφέρνει να εξαρθρώσει ένα δίκτυο εμπορίας ναρκωτικών. Ο James Belushi υποδύθηκε τον ντετέκτιβ. Προβλήθηκε το 1989 σε σκηνοθεσία του Rod Daniel και σενάριο των Steven Siegel και Scott Myers.

Rescued by Ruby”: Το ‘Rescued by Ruby’ είναι ακόμη μία συγκινητική ταινία όπου πρωταγωνιστεί ένας θηλυκός σκύλος ράτσας κόλεϊ, η Ruby. Κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2022 στο Netflix. Η Ruby ζει σε καταφύγιο ζώων και οι υπεύθυνοι του έχουν προσπαθήσει οκτώ φορές να της βρουν τον κατάλληλο κηδεμόνα. Όλοι την επιστρέψουν πίσω γιατί είναι αρκετά ζωηρή. Από την άλλη, ο Daniel ONeil ονειρεύεται να γίνει μέλος της ομάδας έρευνας και διάσωσης Κ-9 μα έχει απορριφθεί αρκετές φορές.

Έχει μόνο μία ευκαιρία να περάσει στις εξετάσεις και να εισαχθεί στην ομάδα πριν γίνει τριάντα ετών. Για να τα καταφέρει πρέπει να εκπαιδεύσει έναν γερμανικό ποιμενικό, ράτσα σκύλου που χρησιμοποιείται στην ομάδα Κ-9. Στην προσπάθεια να βρει τον ιδανικό σκύλο πηγαίνει στο καταφύγιο που βρίσκεται και η Ruby. Παρά τις αρχικές του αμφιβολίες, αποφασίζει να την υιοθετήσει και να ξεκινήσει την εκπαίδευση της. Ειναι μια δυσκολη και απαιτητική διαδικασία που όμως στέφεται με απόλυτη επιτυχία και ο Daniel εκπληρώνει το όνειρο του με την βοήθεια της μικρής σκυλίτσας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ